Gość Tofu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 cena super natomiast koszt wysyłki to 3 razy cena kolektora i mamy ok 200 $ ,,,wychodzi to samo co tu kolega robi,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 ale jak widzicie to 4-2-1 a co do średnicy mojego to mam większe zawory zamontowane i znacznie rozwiercone kanały i z obliczeń wynikło 43 a mam 44,3 wiec blisko a z tego co rozmawiałem z Kivim to u niego jest 51x 1.5 co daje 48 i obawiam sie że to jest właśnie za dużo. nie chcę za bardzo chwalić za nim nie zobaczę ile wypluje hamownia. tyle że nie będzie mozna określić ile dał kolektor bo motor jest ogólnie grubo podłubany co opisałem w dziale projektów. a tak na marginesie to kanały w głowicy są rozwiercone bardziej niż w sr20ve ok fotki sa jesli jest ktoś zainteresowany takim 4-1 to czekam na zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Kto wystruga mi takie cudo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Kto wystruga mi takie cudo ? człowieku na samą mysl ile materiał kosztuje to byś z bytów wyskoczył toż to z tytanu kolektor widać po spawach ale baran 6-1 zarąbisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Już mi tam nie chodzi żeby z tytanu, ale coś fajnego wystrugać do rzędowej szóstki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 masakra ... jak dla mnie ,,,z 6 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) fajnie jakby ktoś odwzorował takie cudo Edytowane 23 Stycznia 2011 przez MRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) no to akurat jest zrobione 4-2-1 troszke inaczej coprawda a w tym co na fotce to te 4 nie sa równej długośći Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez CZAJNIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 są gdzieś na sr20forum.com porównania tego kolektora co na foto z hotshot i fujitsubo to są chyba kolektory 4-1 i ten asp wypada najlepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 MRC, zrobić to wszystko się da, tylko kto weźmie odpowiedzialność za to że wyniki będą w pełni zadowalające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 widziałem gdzieś testy tego kolektora jak znajdę to zapodam linka testowali 3 kolektory i ten wypadał zdecydowanie najlepiej...no ale jak by to wyszło w rzeczywistości to możemy gdybać BTW fajnie jakby ktoś przetestował Twój wyrób na innym aucie niż Ryby byłby jeszcze jeden punkt odniesienia... nikt z nabywców nie wybiera sie na rolki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Organizujemy właśnie rolki grupowo. Z osób które mają kolektor od Nas jest jeszcze Andrew do którego kolektor ostatnio wleciał (P11.144). Reszta z nabywców siedzi cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 daj znać jak będą wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neptune Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Szkoda tylko że ANDREW nie shamował auta wcześniej. Nie wiem jak p11.144 wychodzi na serii. MRC ten kolektor super wyrób na super moce Macu kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 W przypadku Andrew nie było sensu hamować przed wrzuceniem kolektora bo katalizatory miał zapchane i check'a od tego wywalało. Gdybyśmy chcieli hamować go na serii to musiałby kupić seryjny kolektor z katalizatorem, a wiemy jakie to koszta więc sensu nie było żadnego. Na tym co było pewnie by wyszło ze 130KM. Wyniki rzędu 20KM na moim kolektorze nie miałyby racji bytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 szkoda że Łdz nie jest bliżej lublina bo byśmy mogli go przetestować na moim VE z wydechem przelotowym 2.5 cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 jak zrobi się ciepło to możesz przyjechać na testy bo teraz pogoda zbytnio nie rozpieszcza na podróże zhami się na tym co masz teraz, zmieni się na mój i od razu pojedzie na hamke, co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 hm... około 250 km w jedną stronę trochę droga wycieczka... no ale zobaczymy póki co nie mówię nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 fajnie jakby ktoś odwzorował takie cudo Z tego co widzę to ten kolektor ma wyjście 76mm (3cale) grubo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Coobcio, tylko pytanie czy zejścia między 1-2 cylindrem i 3-4 cylindrem mają sens. Chyba nie bez powodu zwykle schodzą się 1-4 i 2-3. Masz gdzieś jakieś wyniki z takim kolektorem? Może coś ciekawego z tego wyjdzie. Chyba że ktoś zrobił tak tylko dlatego że było łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRC Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 nie wiem czy ktoś robił tak żeby było łatwiej ale nie wydaje mi się bo wyniki mówią za siebie... porównanie z ssac : na to wygląda że ma na wyjściu 3 cale a Tutaj wyniki dyno : Headers Dyno Comparison Thread Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 po to łączy się 4-1 a 2-3 w kolektorach 4-2-1 bo wynika to z kolejności pracy cylindrów 1342 tłoki 1i4 oraz 2i3 są tak samo wykorbione...gdyby było to obojetne to chyba nikt by sie nie produkował aby gorszy do wykonania wariant obierać faktem jest że odcinki 2-1 są tak krótkie że kolektor moze działać jak 4-1 ale w kiepskiej wersji wykonania ...chociaz lepszej od seryjnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ten fujitshopo fajny kolektor jest sporo lepiej pracuje w zakresie do 5700obr.min od tego ASP no ale fakt górę ma gorszą... W marcu pewno biorę się za swojego sunnego i wydaje mi się żeby zrobić w wolnossaku fajne uliczne z mocnym dołem 250KM i 235Nm to pokuszę się jednak o fujitsobo Choć u mnie po mimo tego że mam SSAC to i tak mam w miarę płasko na wysokich obr, troszkę powyżej 7500 spada mi moment: Jakby się utrzymał na poziomie ok 220Nm przy 8000 to bym miał ok 243-244KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CZAJNIK Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 spoko... 250KM uliczne w N/A to chyba sie zapędziłeś troszkę z wyobraźnią bo jak dla mnie to jest to do osiągnięcia ALE samochód kompletnie nie na ulicę bo osiagi w zbyt małych widełkach czyli na miasto totalna d*pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Kolejna odsłona Sportowego kolektora do SR20. Tym razem wersja PRO udoskonalona o łagodne zejście 2-1. No i przygotowane według rysunku technicznego zejście 2-1 dla wersji PRO :-D Powitajmy kolektor MacG wersję PRO 8-) :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi