Coobcio Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Elo! Jak tam kolekotrek - jest juz wersja finalna ? Ja mogę go przymeirzyć do swojego czarnego Sunny 1,6 - powoli szykuję go do przebudowy na 2.0 i już wykreciłem SSAC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Dostaniesz. Tą dziecinkę szykuję pod coś mega. Będzie dopracowany na perfekt, żadnego drutu, pełne profi. Tylko k... mam nadzieję że mi to szybko zrobią ale wysłałem instrukcję jak go zrobic krok po kroku. + dopracowane runnery (krzywizny) + męski stożek ale tak żeby wchodził koło belki (namierzyłem w handlu) Oto dziecinka. Jeszcze gorąca, dzisiaj ukończyłem. Brak środkowych odcinków rur celowo. Moje nowe dziecko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 UPDATE 8/17/2009 Poprawiony kolektor jest już w drodze do mnie. Dzisiaj powinienem Wam dorzucić fotki. To kto tam jest chętny na testy? Kuba, co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) Kiedy bedzie pod turbo?? Bede chetny na testy Poprawiona flansza juz sie wycina a po kolanka i reszte towaru zajade w piatek do sklepu. Z racji ze sam bede w wiekszosci teraz rzezbil, tydzien, ew 1.5 powinno dac rade. EDIT: Kolanka już są (dzięki Junior!) trójniki będą jutro. Edytowane 19 Sierpnia 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Siemanko. Zawiadamiam że jest już moja pierwsza rzeźba poprawiona pod belkę silnika SR20DE. Kto chętny do testów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 No dobra. Oto poprawiony prototyp: I piękna nówka flansza, poprawiona, pełnoprawne kwaśne 10 mm pod kolektor turbo!!! Junior, kupuj te trójniki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Cooba kiedy zalozysz wynalazek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jak znajdę wolną chwilę Jutro Tą primerkę P11.144 co ma mieć turbo chciałbym poskładać a potem biję do lubelasa na trening Driftu Tak więc w przyszłym tygodniu jest realna szansa że do swojego sunnego 1,6 to przymierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Coobster, BARDZO ale to BARDZO proszę: zaszponcisz cos w koncu z kolektorkiem? Pamietaj aby frezem poleciec przegrody rozgraniczajace przeplyw tak jak mowilem czyli najlepiej zeszlifuj je centralnie 2 cm. Bedziesz mial ta nieszczesna flansze (za stozkiem) i dospawasz reszte. Ale wez wreszcie shamuj, noooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Odswieżam temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 No a my ciągle czekamy na wyniki :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 No a my ciągle czekamy na wyniki :-/ Cooba, nie zawiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 update: Kuba się odgraża że wsadzi kolektor do sunny 1.6 -> 2.0 vvl, wiem że już za długo czekacie na wyniki ale chyba jakieś światło w ciemności już widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Jeden spaw można by całkiem pominąć i na gientarce to zrobić. Poza tym czy te spawy na dolnych kolankach nie będą ograniczać przepływu ? Nie włażą do środka przypadkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 (edytowane) Niestety kolektorek nie pasuje na zejsciu się rurek - tej stożek musisz przerobić... Moj kolega na szybko w jeden dzień ogarnął się z takim kolekotrkiem - robiony na aucie więc wsio pasuje, może to ułątwi sprawę z tą zbiorczą puchą: Ps. może Ci wóz podrzucić jakiś do przymiarek - żeby szybciej to trwało, wóz z wydechem... Edytowane 25 Września 2009 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wujek_trzcina Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Jesienne ziomowanie dla poprawy kolektora ustawione W ramach nismoday Wyszków, zacząłem poprawiać mój prototyp kolektorka aby go końcu kiedyś ktoś shamował Wielkie dzięki dla Juniora i jego primki - dzięki nim obojgu przymierzyliśmy i odpaliliśmy koektorek - szczegóły w temacie Juniora... Kolektor przed zabiegiem (zła flansza): Narzędzie zbrodni... męsko krzesałem iskry Miało być 63.5 mm ale wyszło deczko więcej Flanszeczki 10 mm @ kwasiak mam takie na handel gdyby kto chciał (wydechowe i głowicove) w razie co PW No i w końcu przymiarki - będzie to pospawane w next week Edytowane 28 Listopada 2009 przez wujek_trzcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarof15 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Przeczytałem cały temat i jestem pod wrażeniem:D tylko coś teraz tu przycichło;) mam nadzieje że niedługo wszystko będzie wiadomo co z tym kolektorkiem;] Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Niestety nie wyszło za kolorowo: Zabrał blisko 30KM i 20Nm... Poczytać wszystko na jego temat możesz tutaj: http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/52088-sunny-n14-gti-2-0-vvl-zabawka-do-pojerzdzawek-na-torze/page__st__220 Przynajmniej właściciel miał okazję pojeździć jeden dzień naprawdę szybkim nissanem, tylko szkoda że jeszcze za paliwo nie zwrócił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarof15 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dzięki Coobciu za podpowiedź szkoda ze nie wypaliło:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Dzięki Coobciu za podpowiedź szkoda ze nie wypaliło:( Co się dziwić, jak pojemność wydechu zwiększa prawie dwukrotnie w porównaniu z oryginalnym czy tam chińskim kolektorem. Do 3.0 może by się nadało, ewentualnie przy wsadzeniu do reszty oryginalnego wydechu (jeśli nie byłby ponapier.. młotkiem ;} ). Coobcio - czyżby foch ze strony Wujka ?? Ja tam bym zbudował polską kopie chińskiego kolektora minimalnie dopracowaną i plug & play, ale cenowo chińczyka nie przeskoczysz w PL raczej.. 700 zł za to też nikt nie da ;P Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Się przyjrzałem dokładnie SSAC jest śmeisznie, głowne rury co wychodzą z garów mają średnicę 48mm natomiast dwu rurka 42mm. Nie wiem czy nie wziąć wiertarki z frezem i nie zrobić fazki by łagodniejsze zejście było nie 48 i ciach 42mm tylko tak po lejku płynnie przechodzenie na mniejsza średnicę. Jakby ze 3-4KM to dało to już by było bardzo ciekawie a z drugiej strony się zastanawiam czy to przypadkiem nie zostało tak specjalnie zrobione, nie przerobię to się nie przekonamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2010 żeby nie zakładać nowego tematu to rozwinę ten skopiowany mój topic z innego forum Prace nad kolektorem czyli poskładanie tego do kupy zajęło około 15 godzin. Flansze dorobione oczywiście. Główne założenie projektu było: "Nudzi mi się" i coś bym zrobił ;-) Prace wykonywane na aucie Ryby, jak coś nie wyjdzie to przynajmniej nie na moim :mrgreen: Projekt był bez żadnego wyliczania i projektowania. Co wyjdzie to wyjdzie a opierałem się na zdjęciach i wymiarach SSAC'a takie małe fotostory :mrgreen: RYBA :mrgreen: POzdro MacG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 No i pięknie się udało, do tego podejście takie jak trzeba, wyszło bez drutowania jak widzę no jedyne co to zejście dwu rurki bym poprawił - jakiś taki delikatny stożek dać miedzy plecionką a dwu rurką i będzie cacy. Ps. jakiej średnicy rurek urzyliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) A tak apropo, jakie ma SSAC i na jakiej długości się łączą? przyszedł i czas na wykres z kolektorem. Silnik to seria SR20DeH ze zwykłej P11 przed liftem na skrzyni i ecu od P10GT. W przyszłym tygodniu hamowanie na standardowym kolektorze z Sunny GTi Edytowane 23 Maja 2010 przez MacGayver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm#21 Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Ładnie ładne MacGayver dobra robota Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi