Gość chiquito Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Witam. mam do was pytanie. jak bez duzych nakladow i wiekszych ingerencji obnizyc zawieszenie w samochodzie, mialem sie wybrac przed weekndem do mechanika i popytac ale skoro zastala mnie juz sobota pytam was Proszę o jakas porade Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Witam.mam do was pytanie. jak bez duzych nakladow i wiekszych ingerencji obnizyc zawieszenie w samochodzie, mialem sie wybrac przed weekndem do mechanika i popytac ale skoro zastala mnie juz sobota pytam was Proszę o jakas porade Pozdrawiam no jedynym slysznym roziwazenim jest zakup spirngow obinzajacych np OPM . Weitec, Ap lub inne. dotego jesli mocno uglebiasz powyzej 35 40 mm to prtzyadalo by sie zapodac inne amorki krutsze . zabawa w obcinanie sprezyn czy klamry na nich to zabieg a) niebezpieczny krutkoterminowy. dobre springi i prawidlowy ich montaz pozwola nacieszyc sie niskim zawiasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VQPower Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Proponowalbym Sprezyny Eibach ProKit lub H&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ok, dzieki sprawdzilem i takie weitec kosztuja okolo 400 zl mam zatem pytanie czy znacie na slasku, a najlepiej w okolicach czestochowy jakis dobry warsztat gdzize moglbym je zalozyc i ile biora za taka robote oraz jak to wplynie na gwarancje samochodu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Tanie sprężyny jak diabeł Gwarancje zapewne na elemnty zawiszenia stracisz :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2005 mi wzieli 100 pln za montaz, w almerach to jest szybka sprawa jakies poltorej godziny, w czestochowie na warszawskiej jest sklep tuningowy moze tam by ci zalozyli, ja tam kupowalem felgi i wszystko ok bylo, montaz wysepilem za darmo hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ja tam wczoraj felgi kupilem i zalozylem:) montaz oczywiscie gratis i dali mi jeszcze chromowane wentylki gratis fajni kolesie tam pracuja i polecam ich wszystkim tyle ze nie wiem czy oni tam maja sprezynki-jesli tak to sprawa zalatwiona no i jeszcze jest taki problem ze nie wiem - ile takie sprezynki moga kosztowac bo ta cena o ktorej mowilem to z jakiegos forum dysk. znacie jakies sklepy int. ktore maja w asortyrtymencie sprezynki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lancer Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2005 z tego co sie dowiadywałem bo tez chce kupic sprezynki to Weitec ponoc są niezle, nie są tak twarde jak HR a na nasze dziurawe drogi powinny byc w miare i cena ok 560 zł, z tym ze znajomy sprzedawca polecał mi bardziej od Weiteców sprezynki Vogtland, ponoc poprostu są lepsze , ale kosztują ok 630 zł. a HR to cena mysle ok 800 zł z tym ze są to dosc twarde sprezynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TWIN Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Potwierdzam. Mam H&R i są dość twarde ale to zalezy od punktu odniesienia. Wczesniej jeździłem Punto II na gwincie i to dopiero można nazwać twardym po przesiadce do almerki na H&R jest dużo bardziej miękko jak dla mnie w sam raz jedyny ich minus to to że kosztują faktycznie około 800zł. Proponuje się też zastanowić nad aluskami a dokładniej nad oponkami u mnie na 17" lekko przyciera przednie prawe koło . Mam nadzieje że u kolegi będzie OKI Pozdrawiam - zawsze do usług 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chiquito Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 wlasnie aluski zalozylem, tylko 15-stki bo kasy na wieksze -nowe LADNE , bo tylko takie rzeczy uznaje, kaski by nie starczylo - stad moja wizja obnizenia bo troszke w standardzie jest wysoka almerka. musze tylko troszke szersze kapcie kupiic jak teraz troszke gotowki wplynie to obnize ja o kilka cm ale nie wiecej niz 3 bo sie musza zimowki zmiescic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sargoszyygy Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 no to prawda też się z tym noszę ale te kwoty to za sztukę :/ [ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 07:11 ] Koledzy jeszcze pytanie czy są gotowe zestawy do almy czy trzeba łączyć osobno sprężyny z amorami i jakie ewentualne koszty tego manewru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi