Guest chiquito Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Witam. mam do was pytanie. jak bez duzych nakladow i wiekszych ingerencji obnizyc zawieszenie w samochodzie, mialem sie wybrac przed weekndem do mechanika i popytac ale skoro zastala mnie juz sobota pytam was Proszę o jakas porade Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vqsoft1 Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Witam.mam do was pytanie. jak bez duzych nakladow i wiekszych ingerencji obnizyc zawieszenie w samochodzie, mialem sie wybrac przed weekndem do mechanika i popytac ale skoro zastala mnie juz sobota pytam was Proszę o jakas porade Pozdrawiam no jedynym slysznym roziwazenim jest zakup spirngow obinzajacych np OPM . Weitec, Ap lub inne. dotego jesli mocno uglebiasz powyzej 35 40 mm to prtzyadalo by sie zapodac inne amorki krutsze . zabawa w obcinanie sprezyn czy klamry na nich to zabieg a) niebezpieczny krutkoterminowy. dobre springi i prawidlowy ich montaz pozwola nacieszyc sie niskim zawiasem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VQPower Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 Proponowalbym Sprezyny Eibach ProKit lub H&R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest chiquito Posted April 2, 2005 Share Posted April 2, 2005 ok, dzieki sprawdzilem i takie weitec kosztuja okolo 400 zl mam zatem pytanie czy znacie na slasku, a najlepiej w okolicach czestochowy jakis dobry warsztat gdzize moglbym je zalozyc i ile biora za taka robote oraz jak to wplynie na gwarancje samochodu pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 Tanie sprężyny jak diabeł Gwarancje zapewne na elemnty zawiszenia stracisz :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pavoolon Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 mi wzieli 100 pln za montaz, w almerach to jest szybka sprawa jakies poltorej godziny, w czestochowie na warszawskiej jest sklep tuningowy moze tam by ci zalozyli, ja tam kupowalem felgi i wszystko ok bylo, montaz wysepilem za darmo hihihi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest chiquito Posted April 3, 2005 Share Posted April 3, 2005 ja tam wczoraj felgi kupilem i zalozylem:) montaz oczywiscie gratis i dali mi jeszcze chromowane wentylki gratis fajni kolesie tam pracuja i polecam ich wszystkim tyle ze nie wiem czy oni tam maja sprezynki-jesli tak to sprawa zalatwiona no i jeszcze jest taki problem ze nie wiem - ile takie sprezynki moga kosztowac bo ta cena o ktorej mowilem to z jakiegos forum dysk. znacie jakies sklepy int. ktore maja w asortyrtymencie sprezynki?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest lancer Posted April 4, 2005 Share Posted April 4, 2005 z tego co sie dowiadywałem bo tez chce kupic sprezynki to Weitec ponoc są niezle, nie są tak twarde jak HR a na nasze dziurawe drogi powinny byc w miare i cena ok 560 zł, z tym ze znajomy sprzedawca polecał mi bardziej od Weiteców sprezynki Vogtland, ponoc poprostu są lepsze , ale kosztują ok 630 zł. a HR to cena mysle ok 800 zł z tym ze są to dosc twarde sprezynki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TWIN Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 Potwierdzam. Mam H&R i są dość twarde ale to zalezy od punktu odniesienia. Wczesniej jeździłem Punto II na gwincie i to dopiero można nazwać twardym po przesiadce do almerki na H&R jest dużo bardziej miękko jak dla mnie w sam raz jedyny ich minus to to że kosztują faktycznie około 800zł. Proponuje się też zastanowić nad aluskami a dokładniej nad oponkami u mnie na 17" lekko przyciera przednie prawe koło . Mam nadzieje że u kolegi będzie OKI Pozdrawiam - zawsze do usług 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest chiquito Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 wlasnie aluski zalozylem, tylko 15-stki bo kasy na wieksze -nowe LADNE , bo tylko takie rzeczy uznaje, kaski by nie starczylo - stad moja wizja obnizenia bo troszke w standardzie jest wysoka almerka. musze tylko troszke szersze kapcie kupiic jak teraz troszke gotowki wplynie to obnize ja o kilka cm ale nie wiecej niz 3 bo sie musza zimowki zmiescic;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sargoszyygy Posted April 18, 2008 Share Posted April 18, 2008 no to prawda też się z tym noszę ale te kwoty to za sztukę :/ [ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 07:11 ] Koledzy jeszcze pytanie czy są gotowe zestawy do almy czy trzeba łączyć osobno sprężyny z amorami i jakie ewentualne koszty tego manewru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts