Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Obnizenie zawieszenia

Guest chiquito
 Share

Recommended Posts

Guest chiquito

Witam.

mam do was pytanie.

jak bez duzych nakladow i wiekszych ingerencji obnizyc zawieszenie w samochodzie,

mialem sie wybrac przed weekndem do mechanika i popytac ale skoro zastala mnie juz sobota pytam was

Proszę o jakas porade

Pozdrawiam

Guest vqsoft1
Witam.

mam do was pytanie.

jak bez duzych nakladow i wiekszych ingerencji obnizyc zawieszenie w samochodzie,

mialem sie wybrac przed weekndem do mechanika i popytac ale skoro zastala mnie juz sobota pytam was

Proszę o jakas porade

Pozdrawiam

no jedynym slysznym roziwazenim jest zakup spirngow obinzajacych np OPM . Weitec, Ap lub inne. dotego jesli mocno uglebiasz powyzej 35 40 mm to prtzyadalo by sie zapodac inne amorki krutsze .

zabawa w obcinanie sprezyn czy klamry na nich to zabieg a) niebezpieczny B) krutkoterminowy.

dobre springi i prawidlowy ich montaz pozwola nacieszyc sie niskim zawiasem.

Guest chiquito

ok, dzieki

sprawdzilem i takie weitec kosztuja okolo 400 zl

mam zatem pytanie czy znacie na slasku, a najlepiej w okolicach czestochowy jakis dobry warsztat gdzize moglbym je zalozyc i ile biora za taka robote

oraz jak to wplynie na gwarancje samochodu :)

pozdrawiam

Tanie sprężyny jak diabeł :)

Gwarancje zapewne na elemnty zawiszenia stracisz :?

Guest pavoolon

mi wzieli 100 pln za montaz, w almerach to jest szybka sprawa jakies poltorej godziny, w czestochowie na warszawskiej jest sklep tuningowy moze tam by ci zalozyli, ja tam kupowalem felgi i wszystko ok bylo, montaz wysepilem za darmo hihihi

Guest chiquito

ja tam wczoraj felgi kupilem i zalozylem:)

montaz oczywiscie gratis i dali mi jeszcze chromowane wentylki gratis

fajni kolesie tam pracuja i polecam ich wszystkim

tyle ze nie wiem czy oni tam maja sprezynki-jesli tak to sprawa zalatwiona

no i jeszcze jest taki problem ze nie wiem - ile takie sprezynki moga kosztowac bo ta cena o ktorej mowilem to z jakiegos forum dysk.

znacie jakies sklepy int. ktore maja w asortyrtymencie sprezynki??

Guest lancer

z tego co sie dowiadywałem bo tez chce kupic sprezynki to Weitec ponoc są niezle, nie są tak twarde jak HR a na nasze dziurawe drogi powinny byc w miare i cena ok 560 zł, z tym ze znajomy sprzedawca polecał mi bardziej od Weiteców sprezynki Vogtland, ponoc poprostu są lepsze , ale kosztują ok 630 zł. a HR to cena mysle ok 800 zł z tym ze są to dosc twarde sprezynki

Potwierdzam.

Mam H&R i są dość twarde ale to zalezy od punktu odniesienia. Wczesniej jeździłem Punto II na gwincie i to dopiero można nazwać twardym po przesiadce do almerki na H&R jest dużo bardziej miękko jak dla mnie w sam raz jedyny ich minus to to że kosztują faktycznie około 800zł.

Proponuje się też zastanowić nad aluskami a dokładniej nad oponkami u mnie na 17" lekko przyciera przednie prawe koło :(.

Mam nadzieje że u kolegi będzie OKI

Pozdrawiam - zawsze do usług 8)

Guest chiquito

wlasnie aluski zalozylem, tylko 15-stki bo kasy na wieksze -nowe LADNE , bo tylko takie rzeczy uznaje, kaski by nie starczylo - stad moja wizja obnizenia bo troszke w standardzie jest wysoka almerka.

musze tylko troszke szersze kapcie kupiic :)

jak teraz troszke gotowki wplynie to obnize ja o kilka cm ale nie wiecej niz 3 bo sie musza zimowki zmiescic;)

• 3 years later...
Guest sargoszyygy

no to prawda też się z tym noszę ale te kwoty to za sztukę :/

[ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 07:11 ]

Koledzy jeszcze pytanie czy są gotowe zestawy do almy czy trzeba łączyć osobno sprężyny z amorami i jakie ewentualne koszty tego manewru :|