Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Małe zmiany

Gość macready
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość macready

Witam, jestem nowy na forum i chce sie poradzic ekspertów w pewnej kwesti

A wiec mam nissana almere N15 1999r 1.6 3drzwiowy

i to co bym chchiał w nim zmienic:

1.Dodać tempomat - pytanie czy sie da, bo do tego modelu chyba nie ma, a trzeba by było z innego dać... co myślicie?

2.Poduszki - mam tylko 2 , chciałbym dodać boczne, ew kurtyny i na nogi... czy np boczne by z almery tino pasowały, a te inne z innych modeli bo do almer chyba nie bylo nigdy....

3.Podrasowanie silnika, tak aby zamknąć licznik czyli aby osiągał prędkość 220km/h

4.Klatka - to już mam załatwione z homologacją... podstawowa wersja praktycznie wogóle nie przeszkadza w uzytkowaniu, te rozbudowane niby lepsze ale utrudniaja życie za bardzo.... Tu mam pytanie, jak myślicie w jakim stopniu klatka wpływa na bezpieczenstwo?

5.ESP - co o tym myslicie?(tego nie musze miec)

Zaznaczam, że nie jestem piratem, ani nie jestem zainteresowany wiejskim tuningiem, na zewnątrz nic nei bede raczej matował.

Słyszałem opinie, że powinienem kupic inne auto z tymi funkcjami, ale ja uwielbiam almere N15:-)

TAGUJ POSTY!!!

Kup sobie nowsze auto, gdzie technologie jakie opisujesz juz sa pewnym standardem, lub domontowywane.

N15 nie oszukujac nikogo, bylo i bedzie ubogie w takie technologie z racji projektowania tego modelu dosyc dawno.

Lekko poprawione stylistycznie Sunny, malo awaryjne wlasnie przez brak dodatkow.

Chcesz zrobic przyslowiowego "Mecedesa z Malucha", moze by i wyszlo ale zawsze bedzie to "Maluch a nie Mercedes".

Piszesz o klatce, do rajdow ja szykujesz ?

kompletnie moja sie to z celem

jak nie staryujesz w rajdach to po jaka chholere ci klatka?

wpakujesz kupe kasy ktorej nigdy nie odzyskasz....

Gość macready

klatka - dla bezpieczeństwa, poprostu będe sie lepiej czuł tej klatki prawie nie widać bo to wersja podstawowa, nie takie jak w rajdach...

aha i alternatywy dla Almery to Opel Astra II (tu widze czasem tempomaty i 8 poduszek w najlepszych wersjach)

no i Golf III/IV

co myślicie?

Dokładnie jak wszyscy piszą powyżej. Lepiej kup nowe auto, taniej wyjdzie :P

Zgadzam się z tym, ale czytając to forum dużo ludzi się do tego nie stosuje.

Dodawanie turbiny, CAI, porting, zmiana wałków, wydechu, dojazdy i płacenie za hamownię itp itd - sumując to wszystko otrzymujemy kwoty, które często przekraczają wartość gołego samochodu i przy sprzedaży także to nie zostanie odzyskane.

Wniosek z tego taki, że jak ktoś lubi swoje auto, stać go na te zmiany to problem straty pieniędzy nie istnieje.