Yankee Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Witam! A ja chciałbym Was o coś zapytać, bo właśnie zagazowałem moją N15 1.4. Założyli mi zwykła instalację za 1850 zł BRC. Pomijam fakt, że teraz będę walczył o właściwe dobranie miksera bo mi zdycha przy zdjęciu nogi z gazu :x. Zastanawia mnie to czy u Was też przy przełączeniu się na zasilanie gazem szarpie samochodem dość odczuwalnie? Zauważyłem też że przy gazie jak na luzie przygazuję i puszczę nogę z gazu to z wydechu dochodzą mnie odgłosy brzęczenia jakby coś wpadało w rezonans w rejonie tłumika. Przy przełączeniu na benzynę problem znika. Czy to rozwalający się od środka tłumik czy zła regulacja mieszanki czy czegoś tam jeszcze ? Pozdrawiam i proszę o porady, Yankee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Szarpnięcie przy przełączeniu jest normalne bo jest krótki moment kiedy silnik dostaje mieszankę gazu i paliwa. Co do brzęczenia to faktycznie u mnie brzęczy...tak jakby od tłumika... Odżałuję trochę paliwka i sprawdzę czy na benzynie również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ziut Opublikowano 19 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 Założyli u mnie instalacje i standard, samochód gaśnie na wolnych obrotach i przy przełączaniu z benzyny na gaz. Pojechałem na regulacje przyszedł jakiś mały Kazio i pierwsze co zrobił to w..............ł rurę by zmienić strumień powietrza dolotowego do silnika. Silnik zaczął gasnąć przy przełączaniu na benzynę i pan mi mówi że tak musi być bo ten typ tak ma. Zaczął coś regulować - efekt ? W samochodzie zaczęło śmierdzieć gazem i zaczął być mułowaty. Następnego dnia prawie stanął mi przed nadjeżdżającym z boku samochodem !!!! uratowało mnie że szybko przełączyłem na benzynę, a po południu samochód w ogóle przestał jeździć na gazie. Znów na regulacje kazałem wyjąć rurę i ustawić starszy pan który się za to wziął solidnie przystąpił do pracy i wyregulował elegancko - znalazł się minus 14 l na 100 km na mieście !!!!. Kolejna regulacja kolejny magik reguluje i stwierdza że skład spalin jest doskonały w dolnych granicach normy i że inaczej się nie da !!!!! Uczy mnie jak liczyć zużycie paliwa bo się nie znam, a jak zwracam mu uwagę jak ślicznie spier......ł moje auto przy pierwszej regulacji mówi że tak powinno być . W tym momencie dostaje piany i zaczynam dymić. Efekt jest taki że biorą się za regulacje i wreszcie twierdzą że powinien palić mniej. Zobaczę jak pojeżdżę kilka dni. Szok normalnie. Wniosek: instalacja - bardzo dobra (duży plus) montaż - dobry ( zrobione w miarę przyzwoicie) serwis - do du......y, porażka (na 5 mechaników 1 chętny by coś naprawdę zrobić) Ocena końcowa: firma EKO-GAZ - chcesz mieć dobrze zrobione patrz na ręce i opier.....j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi