and_pec Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 Po zerwaniu paska napędu pompy wspowagania i pompy wodnej ( jeden pasek) nastąpiło przegrzanie silnika ( CD20T ) 2,0 diesel. W wyniku awarii została uszkodzona chłodnica wody. Wyrwało mi kawałek plastiku koło korka wlewowego. Podobną sytuację miał znajomy 2 razy przy silniku 1.8 benzyna. Czeemu tak się dzieje ? Czy można temu zapobiec ? Czy jest możliwa naprawa tej dziury i czy ma sens ? Proszę o wszelkie sugestie. Dodam że ASO Lublin śpiewa 2100 za nową, a podróbka to koszt 320-560. Kosztów i możliwości naprawy jeszcze nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Ja kupiłem zamiennik firmy Koyorad za 250 PLN. Na chłodnicę dają 2 lata gwarancji. Gościa idzie trafić na Allegro. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Dodam że ASO Lublin śpiewa 2100 za nową, a podróbka to koszt 320-560. Kosztów i możliwości naprawy jeszcze nie znam. Zerknij w Polcar ew. w Kris Auto oni maja tanie zamienniki a czasami nawet i valeo lub udaj sie do plastikarza "czlowiek ktory klei plastiki" czasami oni robia cuda za niewielekie pieniadze , u nas w Łukowie jest jeden taki a masz do mnie 120km. Jak cos sluze pomoca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 a podróbka to koszt 320-560. Kosztów i możliwości naprawy jeszcze nie znam. zobacz w sklepie FOTA - mają dobre ceny i duży wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 24 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 Obleciałem warsztaty naprawcze i wszędzie kręcili nosem Chłodnice które znalazłem na rynku lubelkim to Nissen-430 zeta i KOYO za 270 po targu może 250 naprawa to około 100- 150 i pewności brak. Na chwile obecną decyduję się na KOYO. Są też jakieś produkty koreańsko- chińskie za 200 ale nie jestem masochistą i hazardzistą. według mnie firmy godne uwagi to Trans-Car bis ( sprzedaż naprawa ) i Kristian auto ( autoczęści ) obydwie z Lublina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Ja też wziąłem Koyo i na razie jeździ. Co będzie - czas pokaże. Kosztowała mnie właśnie 249 PLN + przesyłka. I mam 2 lata gwarancji podobno. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 25 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Panowie chłodnica wymieniona na KOYO, odpowietrzona , paski wymienione. Pzraktyka pokazuje że: wspomaganie+pompa wody 830mm, alternator 850mm, klima 875mm. Długości podane w katalogu czyli 13x850 dla wszystkich jest błędna. Mam inny problem po zalaniu komory silnika sfiksowała elektronika, ale to w innym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.