Gość kristo Opublikowano 24 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2008 czy kto już sobie zamontował taki gadżet: http://www.tinyurl.pl?EfHa5Hxg ? jestem ciekawy jak to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Fajna zabawka na pewno dobrze by sie prezentowało w QQ i sam jestem ciekawy jak to by działało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 27 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Fajna zabawka na pewno dobrze by sie prezentowało w QQ i sam jestem ciekawy jak to by działało na polskim rynku na razie nie ma więc raczej mało prawdopodobne że ktoś ściągnie ze stanów lub z UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 To mój pierwszy post na forum , więc napierw witam wszystkich Od ponad dwóch tygodni mam zamontowane takie radio , ściągnął mi je gościu który sprzedaje na allegro - wtedy nie wiedziałem kto jest producentem i zdecydowanie przepłaciłem. Radyjko ściągając bezpośrednio z Chin mozna kupić za ok ~650 $ z przesyłką - ja zapłaciłem dwa razy więcej : Wszytkie funkcje działają zgodnie z opisem na stronie producenta - łacznie ze sterowaniem w kierownicy ( chociaż podczas podłaczania sterowania trzeba zrobić mały myk ) - bardzo dobra funkcja to jednoczesne słuchanie radia (muzy z płyty-usb) i właczona nawigacja , a do tego na tylnym monitorze leci np. bajka . Podłączenie jest proste - najwięcej czasu zajmuje podłaczenie np. dodatkowego monitora, kamery ( kabel mam pociągniety , ale jeszcze nie wywiarciłem dziury w zderzaku) Uruchamiałem na tym Igo8 ( konieczna była przeróbka skinów na rozdzielczość 416x234) i automapę - tu bez problemów Jak na radio dla dedykowane na QQ - mogło by bardziej byc "płaskei" w desce rozdzielczej - wystaje ok 2-3 mm i jest szcelina ok 1 mm Jak ktoś zainteresowany moge wysłać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 jak możesz podeślij linka do fotek i namiar na sprzedawce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Link do strony producenta: Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Link do strony producenta: Link to widziałem, chodzi mi bardziej o prawdziwe zdjęcia jak to wyglada w twoim aucie, zwłaszcza te szpary o których piszesz; mógłbyś porobic kilka fotek przy okazji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Tu są zdjęcia z radia zamontowanego u mnie Te szczeliny nie wyglądają tak źle , ale mogło by ich nie być w ogóle. To że radio wystaje można pewnie skorygować. Ja je zamontowałe na uchwytach od oryginalnego radia, bez żadnych przeróbek. Wystarczy przesunąć2-3 mm otwory i powinno być ok. Jak będę miał czas to pokombinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 wyglada bardzo fajnie, jedyne czego by mi brakowało to duże pokrętło regulacji głośnosci które w oryginale jest bardzo wygodne ale coś za coś czy kamera do montażu z tyłu jest w komplecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Radio w zestawie ma pełne okablowanie - wtyki pasują do złącz od oryginalnego radia , tuner tv, antena gps, pilot. Nie ma kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gregu Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 MarekA, Gdzie montowałeś swoje radyjko, ja kupiłem sobie Kenwooda DNX i ponoć nie ma możliwości podłączenia sterowania w kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Witaj, radio montowałem sam , bo było to banalnie proste. Nie wiem jak jest w Twoim radio rozwiązane sterowania z kierownicy. W QQ sterowanie w kierownicy to dwie drabinki rezystorowe wyprowadzoen na oddzielne przewody (1 przewód -wspólny,2- pierwsza drabinka przyciki "w dół", 3 -druga drabinka przyciski "w górę"). Ten sposób można przerobić to na sterowanie"jednoprzewodowe - połaczyć drabinki przez dodatkowy rezystor. Taki sposób sterowania jest chyba dosyć często wystepujący w samochodach,wiec jeśłi Kenwood posiada możliwość podpiecia zewnętrznego sterowania,to raczej na pewno QQ można podłaczyć. Nie masz w instrukcji jak jest sterowane radio zzewnątrz? Ewentualnie zainteresuj sie może tym : http://www.phonocar.it/easysite/level_2_3....;lingua=inglese Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MODEST Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Na rosyjskim forum QQ znalazłam inny alternatywny model zamiennika oryginalnego radia do naszych paszczaków. Jest to model oznaczony symbolem TID-8801G, firmy Shenzhen Timeless-Long Industrial Co. Ltd. Poniżej link do strony forum oraz firmy: http://qashqai-club.com/forum/viewtopic.ph...3bcf7772d3fd3d1 http://timelesslong.manufacturer.globalsou...19/Homepage.htm http://timelesslong.manufacturer.globalsou...-DVD-Player.htm Nara Modest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość furmirek Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Miał ktoś kontakt z takim cudem (dedykowany do QQ!!!): http://www.onvon.com/ Description: Main Functions DVD Compatible Disc DVD,DVD-RW,DVD+RW,DVD-R, DVD+R,DIVX,AVI,MP4,MP3,JPEG Radio AM/ FM digital tune, can save 120 stations GPS Built-in GPS navigation USB/SD All have USB port and SD card slot in front except Toyota Camry(With External USB) Digital TV External DVBT Tunner(Optional) Analog TV(Option) Built-in TV tuner, compatible with PAL/ NTSC/ SECAM TV system Reversing Built-in reversing guide line CDC Compatible with Sanyo CDC Bluetooth Version 2.0 Features Windows CE Operation, With soft keyboard for inputing,can be connected with External Mouse Wireless Internet connected with GPRS Modem Built in Office file Viewer Built in GPS Bluetooth connectivity In dash DVD Loader AM/ FM digital tune, can save 120 stations Back video input. Digital TV with external DVBT Box(TV Box is Optional) Analog TV tunner built in (Option) CDC Slot USB&SD Slot built-in 4 x 45W high power output amplifier Original factory wiring harness and connector Full function remote control Real time display Steering control smart match, Intelligent Steering control learning Play music and video while NAVI or Surfing Internet Display Display 6.2"/7" High resolution touch screen LCD Brand AU LCD Resolution 480*234 Expanding connections USB * 1 (front) SD card slot * 1(front) Vedio output * 2 Audio output * 2 MIC*1(front) INTERNET Connected with an external GPRS modem OS Windows Windows CE 5.0 Operating environment Voltage DC9V -- DC14V Maximum current 10A Temperature -20℃~60°C DVD Tech Data DVD Loader KOMEC DVD Solution SUNPLUS License Windows CE License Included Certificate No certificate included now BT, E-Mark, ROHS can be provided if necessay after order confirmed Programs Built in Word,Excel,PDF viewer.Built in indows media player. PMP player built in SD card. More programs can be installed according to your requirement Main Unit CPU SAMSUNG 2440 HDD Not built in,Can be conneted with external HDD Memory 64MB Flash Memory built in 128MB SD card Memory built in 1G Power 12V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Mam takie pytanie czy kolega MarekA założył ten zestaw na fabrycznych głośnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Tak podłączyłem do istniejącej instalacji i fabrycznych głośników. Audiofilem nie jestem, dla mnie grało ok. Na angielskim forum niektórzy goście twierdza że lepiej gra niz fabryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kserokop Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Masz 4 czy 6 głośników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 wiem,że w QQ są 4 miejsca na głośniki w drzwiach i myślę,że sa 2 w podszybiu tak czy nie bo tego nie wiem..Powie mi ktoś w końcu jakiej średnicy są głośniki w QQ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Mam 4 głośnik. 6 są montowane chyba tylko z nawigacja? A głośniki czytałem że sa o średnicy 16 cm w przednich i tylnych drzwiach A i Medyk, ściągnij sobie service manual tam można sporo szczegółów znaleźć - ale średnicy głosników nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 no to jak 16 cm to chyba fajnie graja ? ) A gdzie znajdę ten service manual ? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Jeszcze jeden link pokazujący wymiane radia na niefabryczne z navi : Montaz radia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 no to jak 16 cm to chyba fajnie graja ? chyba? przecież masz QQ to wiesz jak grają, chyba że nie włączałeś radia żeby się nie zepsuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Kristo chyba ty jesteś zakręcony synku.Po pierwsze o service... pytałem 11 go list. a o ściągnięciu poinfrmowałem 12 go -kup se bryle synku i czytaj patrząc na daty /mamy styczeń/. Druga sprawa o głośniki pytałem jak jeszcze nie miałem samochodu-mam go od grudnia dla twojej wiadomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 Kristo chyba ty jesteś zakręcony synku. nie ma co się oburzać dziadku, nie wiem ile masz lat ale skoro ja mógłbym być twoim synkiem to znaczy że wiele ci już nie zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1996 Opublikowano 13 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2009 ale wy to się kochacie :kosci: w kwestii głośników to mam takie wrażenie że rozwiązania wnętrza niestety nie sprzyjają dobrej akustyce i żeby w QQ zaczęła brzmieć to trzeba będzie poprawić umiejscowienie tweeterów (notabene w mojej accencie ich nie ma ) - przenosząc je na słupki ... itd itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi