Michalmiko Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 To menu w radiu. Po angielsku jest ok. Wszystko jest obrazkowo i intuicyjnie, więc nie ma co przesadzać ze spolszczeniem. Ja zawsze ufam Automapie, choć parę razy wyprowadziła mnie w pole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 My tu radia zmieniamy w nowych japońskich wozach , męczymy się z NC , a ruskie w starej ładzie mają WiFi Spodobało mi się "to" z postu nicramz , w przyszłym tygodniu zamawiam ! tylko rozstrzał cenowy jest od 280€ do 350€ ,muszę doczytać czy tam jest jakaś różnica w opcjach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicramz Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Fergul11, jak kupisz, zamontujesz i przetestujesz, daj znać jak się spisuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zastanawia mnie tylko ta antena (na prawo od znaku WiFi), dlaczego jest na zewnątrz samochodu? Będzie pasowała z Łady do QQ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zapodam wszelkie spostrzeżenia , tylko musicie uzbroić się w cierpliwość . Towar z Chin idzie do mnie od 2 tygodni do 2 miesięcy ! Zestaw wysyłają DHL , max 15 dni roboczych - pożyjemy , zobaczymy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krez Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Trzymam za słowo - daj znać jak przebiegła transakcja, montaż oraz czy działa np. sterowanie z kierownicy a także jaka jest jakość tego plastikowego panelu który ma zastąpić oryginał. Przyznam że w cenie 1300 pln sam się zastanawiam nad zmianą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Przyznam że w cenie 1300 pln sam się zastanawiam nad zmianą... Pozdrawiam No tak tylko dolicz cło !. Polska skarbówka nie odpuści , ciekawe jak tutejsza mnie potraktuje , podobno płaci się od 200€ w górę ? No cóż , czekam na zaksięgowanie kasy , potem ma tydzień na wysyłkę , a jak znam moje szczęście to będzie Chiński nowy rok i poleży w magazynie 2 tygodnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja zapłaciłem za radio ok. 1200zł + około 450zł opłat. DHL chyba z góry "przetrzepuje" każdą paczkę i nalicza sobie opłaty celne. Nie raz zamawiałem droższe rzeczy pocztą tradycyjną (modele rc) i nie płaciłem nic (raz się zdarzyło). Więc jak chcesz poczekać około 3 tygodnie i zwiększyć prawdopodobieństwo niepłacenia opłat celnych, to zamów tam gdzie wysyłają pocztą z zaniżoną wartością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 ma może ktoś z was zamontowane w qq takie radyjko:SCOTT DNX 2100GPS http://allegro.pl/scott-dnx-2100gps-2din-dvd-usb-sd-nawigacja-7cali-i3852404064.html jestem ciekaw czy pasuje wymiarowo i czy działa sterowanie z kierownicy? kupował ktoś już radio na tej stronie: http://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-Car-GPS/D5126.html cena wydaje się być atrakcyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Boję się, że za taką cenę to niestety nic dobrego nie będzie. Zobacz nawet na zdjęcia wyświetlacza - rozdzielczość pozostawia sporo do życzenia. O ile obsługuje sterowanie z kierownicy, to na pewno będziesz musiał dokupić odpowiednie przejściówki, jak również do reszty instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ten eonon to typowy chiński wyrób , piszą tam że musisz jeszcze kupić przejściówki za 30$ , rozdzielczość to 800X480 czy coś około więc ok.http://www.ebay.com/itm/Car-DVD-Player-GPS-Navigation-2-Din-TouchScreen-Head-Unit-AutoAudio-Radio-Stereo-/140928140814?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item20cff8c60e&vxp=mtr one wszystkie prezentują podobną jakość , różnią się tylko systemem Android 4.0 albo windows 6.0 http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0.X+Car+DVD+Player+GPS+Navigation+2+Din+TouchScreen+Head+Unit+AutoAudio+Radio+Ster&_nkw=+Car+DVD+Player+GPS+Navigation+2+Din+TouchScreen+Head+Unit+AutoAudio+Radio+Stereo+for+qashqai&_sacat=0&_from=R40 http://www.aliexpress.com/w/wholesale-gps-2-din-qashqai.html?SearchText=gps%2B2%2Bdin%2Bqashqai&CatId=0&shipCountry=ie&initiative_id=SB_20131217165210&isAtmOnline=n&SortType=price_asc&filterCat=200003574&groupsort=1 http://www.amazon.com/s/ref=sr_kk_1?rh=i%3Aaps%2Ck%3A2+din+car+stereo+gps&keywords=2+din+car+stereo+gps&ie=UTF8&qid=1390763321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 no ok,ale czy ktoś z was ma takiego chińczyka w qq?jak to się spisuje?i jak najlepiej kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) jak najlepiej kupić? Będę mieć podobnego , ale z windą za ....po chińskim nowym roku , bo właśnie się zaczął i mają 2 tyg wolnego . O co ci chodzi jak kupić ? Rozwiń trochę myśl ! Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Fergul11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 chodzi mi o to że np na stronie oneon.com jest opcja zapłac,ale skąd będą wiedzieli gdzie to wysłać? poza tym jak zapłacic w dolarach skoro nie mam karty debetowej w dolarach? nigdy nie kupowałem na zagranicznych serwisach,a Ty gdzie i jak kupiłeś i które radyjko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja kupiłem na ali expres dedykowane do qashqaia razem z panelem środkowym (połową panelu) płaciłem zwykłą kartą jak do bankomatu , na zakupy . Ale przed zakupami musisz się zarejestrować z pełnym adresem , dużo ruskich tam kupuje . Bank robi przewalutowanie z € na $ w moim przypadku , mam też konto na ebayu , ale tam mam podpiętą kartę visa (prepaid)i jest pay pal ,a nie jak na alledrogo jakieś pay U .http://www.aliexpress.com/item/Super-quality-Speical-Car-DVD-radio-tuner-for-Nissan-QASHQAI-2010-with-smart-menu-8gb-Card/1077064517.html Jak dojdziesz do zapłać to następny krok będzie z adresem pewnie ? Bank po kursie z danego dnia przewalutuje ze zł na € , jak będzie opcja wyboru kuriera to nie bierz DHL bo oni zawsze naliczają cło , lepiej zwykłą pocztą . Wszystko ok z z tym neonem dochodzisz do płatności i możesz jako gość bez rejestracji , albo zarejestrować się , płacisz przez pay pal , albo visa , discower , maestro lub american expres , możesz też western union , poczta polska chyba prowadzi "wu" ale zapłacić musisz w $ , podajesz email dla potwierdzenia i adres do wysyłki . paczka do polski 19$ do ceny radia, musisz wybrać region map lub bez mapy , Niestety polski ich mapy nie obejmują , ale nawi mówi po polsku i komunikaty też są po polsku . Podejrzewam że to winda i auto mapa zadziała bez problemu (twoja karta) Jak coś jeszcze to pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 dzięki za wyjaśnienia,a mogę wiedzieć jaki model zamówiłeś z tego aliexpres?Ja zainteresowałem się tym noenomem po przeczytaniu tego wątku z zgranicznego forum:http://qashqai-passion.info/viewtopic.php?f=14&t=10424 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 ,a mogę wiedzieć jaki model zamówiłeś z tego aliexpres? ...dałem linka , to ten kombajn z połową konsoli !http://www.aliexpress.com/item/Super-quality-Speical-Car-DVD-radio-tuner-for-Nissan-QASHQAI-2010-with-smart-menu-8gb-Card/1077064517.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cysiu Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jak już przetrwasz "chiński nowy rok" i radyjko odbierzesz daj znać czy wpadło na cło i ile ewentualnie policzyli sobie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Oki doki , ale ja zamówiłem do Irlandii dostawę , a tu panują trochę inne zasady niż w Polsce . Od elektroniki jest cło od 200€ wzwyż i do tego nie wybrałem DHL tylko EMS Jeszcze zależy jaką wartość zadeklaruje Chińczyk na deklaracji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ensanawbur Opublikowano 29 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 A macie jakiś link na zamiennik tego radia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 a czy samodzielna wymiana radia nie spowoduje utraty gwarancji na autko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krez Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Fergul11 - dotarł już do Ciebie chiński express z tym radio-navi ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekvi Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 do mnie dotarł w ciągu 6 dni od momentu zamówienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Napisałem do niego ,ale odpowie pewnie jutro , za to sprawdziłem stan konta i okazuje się że pieniądze wróciły Więc nie wiem co jest grane ??? do mnie dotarł .... A powiedz jak prezentuje się w rzeczywistości , plastik na panelu jest taki sam czy różni się ? Założyłeś już ? Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi