Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Qashqai - zamiennik radia

Gość kristo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To menu w radiu. Po angielsku jest ok. Wszystko jest obrazkowo i intuicyjnie, więc nie ma co przesadzać ze spolszczeniem.

Ja zawsze ufam Automapie, choć parę razy wyprowadziła mnie w pole ;)

My tu radia zmieniamy w nowych japońskich wozach , męczymy się z NC , a ruskie w starej ładzie mają WiFi

Spodobało mi się "to" z postu  nicramz , w przyszłym tygodniu zamawiam !

tylko rozstrzał cenowy jest od 280€ do 350€ ,muszę doczytać czy tam jest jakaś różnica w opcjach ?

Zastanawia mnie tylko ta antena (na prawo od znaku WiFi), dlaczego jest na zewnątrz samochodu? :D Będzie pasowała z Łady do QQ? ;)

Zapodam wszelkie spostrzeżenia , tylko musicie uzbroić się w cierpliwość .

Towar z Chin idzie do mnie od 2 tygodni do 2 miesięcy !

Zestaw wysyłają DHL , max 15 dni roboczych - pożyjemy , zobaczymy !

Trzymam za słowo - daj znać jak przebiegła transakcja, montaż oraz czy działa np. sterowanie z kierownicy a także jaka jest jakość tego plastikowego panelu który ma zastąpić oryginał. Przyznam że w cenie 1300 pln sam się zastanawiam nad zmianą...

Pozdrawiam

Przyznam że w cenie 1300 pln sam się zastanawiam nad zmianą...

Pozdrawiam

No tak tylko dolicz cło !. 

Polska skarbówka nie odpuści , ciekawe jak tutejsza mnie potraktuje , podobno płaci się od 200€ w górę ?

No cóż , czekam na zaksięgowanie kasy , potem ma tydzień na wysyłkę , a jak znam moje szczęście to będzie Chiński nowy rok i poleży w magazynie 2 tygodnie .

Ja zapłaciłem za radio ok. 1200zł + około 450zł opłat. DHL chyba z góry "przetrzepuje" każdą paczkę i nalicza sobie opłaty celne. Nie raz zamawiałem droższe rzeczy pocztą tradycyjną (modele rc) i nie płaciłem nic (raz się zdarzyło). Więc jak chcesz poczekać około 3 tygodnie i zwiększyć prawdopodobieństwo niepłacenia opłat celnych, to zamów tam gdzie wysyłają pocztą z zaniżoną wartością ;)

• 2 tygodnie później...

ma może ktoś z was zamontowane w qq takie radyjko:SCOTT DNX 2100GPS

http://allegro.pl/scott-dnx-2100gps-2din-dvd-usb-sd-nawigacja-7cali-i3852404064.html

jestem ciekaw czy pasuje wymiarowo i czy działa sterowanie z kierownicy?

kupował ktoś już radio na tej stronie: http://www.eonon.com/Car-GPS/Specific-Car-GPS/D5126.html

cena wydaje się być atrakcyjna...

Boję się, że za taką cenę to niestety nic dobrego nie będzie. Zobacz nawet na zdjęcia wyświetlacza - rozdzielczość pozostawia sporo do życzenia.

O ile obsługuje sterowanie z kierownicy, to na pewno będziesz musiał dokupić odpowiednie przejściówki, jak również do reszty instalacji.

jak najlepiej kupić?

Będę mieć podobnego , ale z windą za ....po chińskim nowym roku , bo właśnie się zaczął i mają 2 tyg wolnego .

O co ci chodzi jak kupić ? Rozwiń trochę myśl !

Edytowane przez Fergul11

chodzi mi o to że np na stronie oneon.com jest opcja zapłac,ale skąd będą wiedzieli gdzie to wysłać? poza tym jak zapłacic w dolarach skoro nie mam karty debetowej w dolarach?

nigdy nie kupowałem na zagranicznych serwisach,a Ty gdzie i jak kupiłeś i które radyjko?

Ja kupiłem na ali expres dedykowane do qashqaia razem z panelem środkowym (połową panelu)

płaciłem zwykłą kartą jak do bankomatu , na zakupy .

Ale przed zakupami musisz się zarejestrować z pełnym adresem , dużo ruskich tam kupuje .

Bank robi przewalutowanie z € na $ w moim przypadku , mam też konto na ebayu , ale tam mam podpiętą kartę visa (prepaid)i jest pay pal ,a nie jak na alledrogo jakieś pay U .http://www.aliexpress.com/item/Super-quality-Speical-Car-DVD-radio-tuner-for-Nissan-QASHQAI-2010-with-smart-menu-8gb-Card/1077064517.html

Jak dojdziesz do zapłać to następny krok będzie z adresem pewnie ?

Bank po kursie z danego dnia przewalutuje ze zł na € , jak będzie opcja wyboru kuriera to nie bierz DHL bo oni zawsze naliczają cło , lepiej zwykłą pocztą .

Wszystko ok z z tym neonem :) dochodzisz do płatności i możesz jako gość bez rejestracji , albo zarejestrować się , płacisz przez pay pal , albo visa , discower , maestro lub american expres , możesz też western union , poczta polska chyba prowadzi "wu" ale zapłacić musisz w $ , podajesz email dla potwierdzenia i adres do wysyłki . paczka do polski 19$ do ceny radia, musisz wybrać region map lub bez mapy , Niestety polski ich mapy nie obejmują , ale nawi mówi po polsku i komunikaty też są po polsku .

Podejrzewam że to winda i auto mapa zadziała bez problemu (twoja karta)

Jak coś jeszcze to pytaj :)

,a mogę wiedzieć jaki model  zamówiłeś z tego aliexpres?

...dałem linka , to ten kombajn  z połową konsoli !http://www.aliexpress.com/item/Super-quality-Speical-Car-DVD-radio-tuner-for-Nissan-QASHQAI-2010-with-smart-menu-8gb-Card/1077064517.html

Jak już przetrwasz "chiński nowy rok" :) i radyjko odbierzesz daj znać czy wpadło na cło i ile ewentualnie policzyli sobie...

Pozdrawiam

Oki doki , ale ja zamówiłem do Irlandii dostawę , a tu panują trochę inne zasady niż w Polsce .

Od elektroniki jest cło od 200€ wzwyż i do tego nie wybrałem DHL tylko EMS 

Jeszcze zależy jaką wartość zadeklaruje Chińczyk na deklaracji ?

• 3 tygodnie później...

Napisałem do niego ,ale odpowie pewnie jutro , za to sprawdziłem stan konta i okazuje się że pieniądze wróciły  :( Więc nie wiem co jest grane ???

do mnie dotarł ....

A powiedz jak prezentuje się w rzeczywistości , plastik na panelu jest taki sam czy różni się ?

Założyłeś już ?

Jak się sprawuje?