Guest biernik Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 do czego to słuzy, gdy włączam obroty wzrastają do prawie 2000 i tak się utrzymują lecz jak wbijam jakikolwiek bieg obroty spadają. Instrukcji nie mam dlatego pytam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fer Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 do czego to słuzy, gdy włączam obroty wzrastają do prawie 2000 i tak się utrzymują lecz jak wbijam jakikolwiek bieg obroty spadają.Instrukcji nie mam dlatego pytam. Niestety nie mam Navary i jakiegoś nowoczesnego silnika, ale zdaje mi się, że ta funkcja jest do "podgrzewania" silnika. Czyli jak jest zimny (np zimą) włączamy tą funkcję i silnik uzyskuje temperaturę właściwą, czyli taką w której możemy go wyżej kręcić bez obaw.., a w tym czasie np możemy odgarnąć śnieg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slayer17 Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 Dokładnie - takie rozwiązanie tylko ręczne jest w Terrano i Patrolu. Podkręcasz wolne obroty, tylko w Tyranie jest linka bezpośrednio połączona z pompą wtryskową - jak masz dłuższy kawałek prostej to można sobie tempomata zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest biernik Posted July 25, 2008 Share Posted July 25, 2008 no to juz teraz wiem dzięki wielkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jasiek25 Posted July 26, 2008 Share Posted July 26, 2008 do czego to słuzy, gdy włączam obroty wzrastają do prawie 2000 i tak się utrzymują lecz jak wbijam jakikolwiek bieg obroty spadają. Instrukcji nie mam dlatego pytam. przycisk ten słuzy do szybszego rozgrzewania silnika zima np. wsiadasz zapalasz właczasz przycisk i sie pakujesz . po chwili ruszasz z ciepłego silnika nie zimnego .... mam autko 2,5 roku ale nieuzywałem przycisku szczerze mowiac .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em Posted July 26, 2008 Share Posted July 26, 2008 ja samochód mam od 6 miesięcy i zimą korzystam często. Zwłaszcza jak przymrozi i trzeba samochód z lodu oskrobać. Po paru minutach pracy na mrozie przyjemnie jest wsiąść do nagrzanego samochodu. Na marginesie przycisk przydaje się w zimę jak musisz pociągnąć coś ciężkiego. Żeby niepotrzebnie nie obciążać zimnego silnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest biernik Posted July 26, 2008 Share Posted July 26, 2008 mam autko 2,5 roku ale nieuzywałem przycisku szczerze mowiac może w 40 tce nie ma, ja mam D22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jasiek25 Posted July 28, 2008 Share Posted July 28, 2008 jasiek25 napisał/a:mam autko 2,5 roku ale nieuzywałem przycisku szczerze mowiac może w 40 tce nie ma, ja mam D22 jest .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest abok Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 u mnie też jest w D40 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest JJasiek Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 W d40 jest tyle tylko, że po wrzuceniu biegu przestaje funkcjonować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest biernik Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 W sumie to ja nie wiem po co mi ten przyciska jak mam webasto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pietja Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 W sumie to ja nie wiem po co mi ten przyciska jak mam webasto Chocby po to zeby silniczek troszke rozgrzac ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jacerek10 Posted August 31, 2008 Share Posted August 31, 2008 witam po krótkiej nieobecności, nie chcę zakładać nowego tematu to zapytam w tym wątku. Mam zamiar zamontować webasto, może ktoś z was to robił, poradzi gdzie i za ile to można zrobić, i czy robić webasto, czy ogrzewanie innej firmy pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domadm Posted September 1, 2008 Share Posted September 1, 2008 witam po krótkiej nieobecności, nie chcę zakładać nowego tematu to zapytam w tym wątku.Mam zamiar zamontować webasto, może ktoś z was to robił, poradzi gdzie i za ile to można zrobić, i czy robić webasto, czy ogrzewanie innej firmy pozdrawiam Sorki za off-top, ale zakładanie tematów nic nie kosztuje a będzie większy porządek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest biernik Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 jacerek10, +48 22 751 77 87 łomianki taki nr znalazłem w książce serwisowej od swojego WEBASTO zadzwoń i zapytaj. Z tego co wiem to WEBASTO jest najlepsze, kuzyn pracował kilka lat w niemczech przy tym sprzęcie i zachwalał. KOszt w niemczech to około 3000 euro (tyle brali od Polizei, bo dla nich montowali) nie wiem jak u nas w kraju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts