rogal Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Ok pytanie z jakąś prędkością jechałes i czy turbina wogole wstawała? Nie pamietam teraz, ale pare razy do odcinki leciałem, taka tam normalna jazda miedzy sarnami przez las pare razy pod 200 a tak to ze 150 zdaje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 no to żeś gonił między sarnami pod 200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 To Was teraz zaskocze. Uturbiona na teoretycznie 475 kucy zetka pozwolila mi po 100 km trasy dolac 11,66 litra. Ty masz seryjne wtryski bo jak Kuba dłubał przy turbo i zmienił wtryski to komp żle pokazuje , mój wg kompa pali przez ostatnie 3000 km 11,4 tylko że razy 1,8 czyli jakieś 20 dychy 100 nitro plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 jadąc powyżej 150km/h zwykła Zeta raczej spali minimum 11-12L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pustelnick Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Mnie komputer pokazuje średnie spalanie na trasie 14l, przy jeździe plus minus 200km/h na autostradzie. Raz trasę robiłem względnie przepisowo (autostrada, więc w miarę płynna jazda), to pokazywał 10,5l. Za to przy wolniejszej jeździe, 80-90km spalanie pokazuje już większe, pod 12l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 jadąc powyżej 150km/h zwykła Zeta raczej spali minimum 11-12L Ja z autostrady ze średniej 140 km/h miałem 7,6 l/100km. I to zarówno na kompie jak i na dystrybutorze (lałem do pełna i liczyłem). Przy czym była to jazda na maksa jednostajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mycek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Mi zeszło do 3-3,5 litra na trasie....... w Smarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojti83 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Ja z autostrady ze średniej 140 km/h miałem 7,6 l/100km. I to zarówno na kompie jak i na dystrybutorze (lałem do pełna i liczyłem). Przy czym była to jazda na maksa jednostajna. Mi zeszło do 3-3,5 litra na trasie....... w Smarcie OK, to ECO driving mamy opanowany. Ale wszyscy wiemy że nie oto chodzi w naszych bestiach, no może poza kolegą Myckiem w Smarcie Chociaż nie powiem, informacja Rogala o spalaniu pozytywnie mnie zaskoczyła. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Wojti83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hayabusa91 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 http://olx.pl/oferta/nissan-350-z-rok-w-kraju-nie-modyfikowany-tak-jak-wyjechal-z-salonu-zamiana-na-vwt5-CID5-IDdrfRW.html#da5d5f0937 Cena odstraszająco niska, ktoś może widział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witak Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Gdyby to była wersja USA to by mnie nie zdziwiło, zwłaszcza widząc przebieg, ale że to europejczyk to w takiej cenie na pewno nie ma się co spodziewać oceny 4+ czy też bezwypadkowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 12 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Wyglada ciekawie, cena podejrzana, ale cuda sie zdarzaja... Tylko nie wiem czy tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WarPigs Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Łukasz83... Co za body kit masz na Zetce? Czy sam zderzak? Przymierzam się do zakupu na wiosnę. Dokładnie coś takiego chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Przedni i tylny zderzak vis racing sport z dokładkami z carbonu, progi z carbonowe Carbon Creations. Dokładny opis modyfikacji i zdjęcia masz w moim wątku w dziale projekty I prezentacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witak Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Powiem wam, że jak na pierwszą zimę to myślałem, że dzisiaj nie dojadę do domu xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pustelnick Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Taki ubaw na drodze :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 e tam boki mozna robic z malymi stratami opon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 To nie boki tylko piruety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudyvolt Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Cześć wszystkim! Upodobałem sobie Nissana 350Z i planuję go kupić na wiosnę/lato. Niestety mam zerowe doświadczenie w kupowaniu samochodów, a tym bardziej sportowych. Widziałem tutaj sporo wypowiedzi, gdzie po samych zdjęciach byliście w stanie stwierdzić co z autem jest nie tak itd. Liczę więc na waszą pomoc. Na wstępie zapytam czy za ok. 30kPLN można kupić dobry egzemplarz. Tyle jestem w stanie na ten samochód przeznaczyć. Widziałem sporo ogłoszeń w tej cenie jednak nie jestem pewny czy to nie są sztuki, w które trzeba potem jeszcze włożyć 10-15kPLN, aby móc się nim cieszyć. Jak wspomniałem jestem w temacie zielony i wszelkie rady będą mile widziane np. z jakimi kosztami należy się liczyć zaraz po zakupie? Wymiana oleju, opon, rozrządu itd. Pozdrawiam Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Niestety za 30k nic nie kupisz sensownego opony to zależy jaki będzie stan przy kupnie. Olej i filtry wymienia się zawsze przy kupnie auta. Rozrząd jest łańcuchowy. W auto za 30k będziesz musiał baaaardzo dużo wlozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WarPigs Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgodzę się. Jeśli chcesz porządną serie to musisz dać te 40k. Opony używane w dobrym stanie kupisz za 1500, olej i filtr to wydatek 300zl z wymianą no i ubezpieczenie. Jest to jednak duża jednostka, więc nie będzie tanio, ale to zależy od twojej przeszłości wypadkowej ;p ale lepiej unikaj egzemplarzy za 30k bez wnikliwego wglądu w historie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 40 to minimum za dobry egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hudyvolt Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Obawiałem się odpowiedzi tego typu Jesteście w stanie powiedzieć z czego wynika ten próg 40k? Czego można się spodziewać po egzemplarzu za 30k? Czy kupno sztuki za 30k i z czasem doinwestowanie 10k ma sens czy lepiej od razu kupić tę za 40k? Na co też zwracać przy przeglądaniu ogłoszeń oraz podczas jazd próbnych? Czytałem, że 350tka ma problem z synchronizatorami 3 i 5 biegu oraz, że sporo jest bitych. Jakieś miejsca charakterystyczne, na które można rzucić okiem aby sprawdzić takie przygody? Z ubezpieczeniem zdaję sobie sprawę, dzięki. Dla mnie to będzie ok. 2k-3k. Chyba, że ojca wezmę jako współwłaściciela to trochę mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witak Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Sam niedawno kupowałem swoją pierwszą Zetkę i dałem za nią właśnie 40 tysięcy. Szczerze mówiąc to zrobiłem czysty strzał, a konkretniej miałem już dość poszukiwań i stwierdziłem, że albo będzie perła albo się właduję (z biegiem czasu wiem, że głupio zrobiłem i po wizycie w ASO zlapałem się za głowę - jak się później okazało jednak niepotrzebnie) i się udało.Jak przeglądałem to były wystawione jakieś po 28,500 - 30,000 zł, ale nie sprawdzałem ich - Nie dlatego, że coś było nie tak tylko zwyczajnie nie pasowały do moich wymagań - Celowałem w Europejczyka z przebiegiem poniżej 100 000 tyś km, wersją po liftingu z nawigacją. Skończyło się na tym, że mam Zetkę, która jest z polskiego salonu. Jak na moje oko to nie ma co się nastawiać na egzemplarz wymarzony, bo takiego możesz szukać dobrych kilkanaście miesięcy. Jeśli dobrze pamiętam to większość Zetek za 30,000 zł jest pochodzenia Amerykańskiego, ewentualnie z przebiegiem powyżej 150 000 km. Jeśli któraś Ci się naprawdę spodoba to podjedź z nią do ASO i tam Ci dokładnie sprawdzą auto. Co prawda 250 zł trzeba wyrzucić, ale mnie to uratowało przed wpakowaniem się w naprawdę konkretną minę. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez tomoakatomi wulgarne słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 I licz się z tym że bezwypadkowego będzie Ci ciężko kupić nawet za te 40tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witak Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 I tradycyjnie kupując wersję USA módl się, żeby zaliczył tylko spotkanie z sarną, a nie z tirem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi