Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Parę pytań o 350Z...chcesz kupić? Tu ocena, komentarz

worm#21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko zależy jak mocny zrobisz strzał :) 
jeśli ok +50 hp to powinno byc w miarę ok, jak dasz na +100 to już gorzej 

Oszczędzam i przyznam że po tym jak oszczędzę na zabiegi wstępne i strojenia u Qby to myślę o nitro na 40-50KM, tylko dlatego że nie muszę używać go cały czas jak turbo czy kompresora a zabawa też jest : )

Moim zdaniem jak dasz pod +100 to tez bedzie ok

zdkladajac ze bedziesz uzywal tego w gornym zakresie obrotow

http://otomoto.pl/oferta/nissan-350-z-unikatowy-313ps-skora-xenon-navi-full-opcja-ID6yeGwD.html

Z ciekawości podjechałem, zobaczyłem, zmierzyłem miernikiem i odjechałem :P

Auto całe malowane, nie ma żadnego miejsca z fabrycznym lakierem, na masce tyle kitu, że miernik tracił zakres, szczególnie z prawej strony, prawy błotnik też "niewąsko" szpachlowany, na dachu też szpachla. Także nawet nie oglądałem w środku ani pod maską bo szkoda czasu :P

Hm.. podobał mi się ten samochód, oglądałem go ok 7 lat temu,mogę jeszcze dodać ,ze nawet felgi miał szpachlowane, w silniku dól był wymieniany z powodu wypadku, poduszki wystrzelone  i jeszcze wiele   innych kwiatków .

Hej, dopiero zaczynam poszukiwania swojej Zetki i póki co szukam po lokalizacji. Znalazłem coś takiego:

http://otomoto.pl/oferta/nissan-350-z-ii-wlasc-skora-klima-elektryka-rej-2007-r-ID6yfIyZ.html"

Ktoś kojarzy może? Amerykaniec, ale w Polsce od 2009 roku, jak oglądałem to generalnie stan dobry, żadnej rdzy nie widziałem, wnętrze zużyte jak na 10 letnie auto przystało, silnik ładnie chodzi (ale jeszcze nie jeździłem).

VINu w ofercie na otoMoto nie ma, ale odwiedzajac komis zgarnąłem: JN1AZ34D56M311985 - kumpel mi tylko OC sprawdził i od 2008 czysto, mógłby ktos cała historie sprawdzic :)? Jeżeli uważacie, ze warto głębiej zajrzeć to ASO Nissana jest rzut beretem od komisu :) Pozdrawiam!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Mroczny

Hej, dopiero zaczynam poszukiwania swojej Zetki i póki co szukam po lokalizacji. Znalazłem coś takiego:

http://otomoto.pl/oferta/nissan-350-z-ii-wlasc-skora-klima-elektryka-rej-2007-r-ID6yfIyZ.html"

Ktoś kojarzy może? Amerykaniec, ale w Polsce od 2009 roku, jak oglądałem to generalnie stan dobry, żadnej rdzy nie widziałem, wnętrze zużyte jak na 10 letnie auto przystało, silnik ładnie chodzi (ale jeszcze nie jeździłem).

VINu w ofercie na otoMoto nie ma, ale odwiedzajac komis zgarnąłem: JN1AZ34D56M311985 - kumpel mi tylko OC sprawdził i od 2008 czysto, mógłby ktos cała historie sprawdzic :)? Jeżeli uważacie, ze warto głębiej zajrzeć to ASO Nissana jest rzut beretem od komisu :) Pozdrawiam!

Też szukam 350z, jeździłem w sobotę tym konkretnym egzemplarzem, zawieszeniowo OK, rozpędza się ładnie, także silnik OK, ale coś jest nie tak z napędem (wał, dyfer?), chyba że to krzywa felga, ale wątpię. Przy prędkości powyżej 80km/h słyszalne dosyć głośne "buczenie" w tylnej części samochodu. Na żadnej stacji diagnostycznej nie byłem.

http://allegro.pl/show_item.php?item=6036560060#9249cee326

Użytkuje auto na co dzień od dwóch lat i ma 85 mil przebiegu? Co on, do kościoła za rogiem nim dojeżdżał? XD

Ja mam 50 tys mil i przez ostatni rok zrobilem nawet nie 5 tys mil...nie kazdy jezdzi takim autem na codzien. W tym momencie to ja miesiecznie robie nim moze z 300-400km.

Też szukam 350z, jeździłem w sobotę tym konkretnym egzemplarzem, zawieszeniowo OK, rozpędza się ładnie, także silnik OK, ale coś jest nie tak z napędem (wał, dyfer?), chyba że to krzywa felga, ale wątpię. Przy prędkości powyżej 80km/h słyszalne dosyć głośne "buczenie" w tylnej części samochodu. Na żadnej stacji diagnostycznej nie byłem.

Zastanawiam się nad stacją, może dałoby się utargować o koszty naprawy tego. A zauważyłeś to, że jeden ksenon nowy a drugi stary? Ciekawe czy stłuczony czy po prostu zepsuty.

Zastanawiam się nad stacją, może dałoby się utargować o koszty naprawy tego. A zauważyłeś to, że jeden ksenon nowy a drugi stary? Ciekawe czy stłuczony czy po prostu zepsuty.

Nie kombinuj ze stacja dignostyczna, jest z Wawy wiec umow sie z Coobciem i podjedz do niego, on Ci wszystko wylapie co nie tak z nim mechanicznie.

Tylko najpierw sprawdz go po VINie czy nie byl wyzlomowany w USA.

Dobra, Coobcio jest nawet bliżej niż ta stacja :) na pewno sprawdzę VIN stanów bo ostatnio miałem możliwość sprawdzić 350z za 26 tys. to wyszło mi, ze w stanach urwane koło i miała być kasacja, a w Polsce wahacze na taśmę klejąca (!) :)

Dzisiaj jadąc nysa stwierdziłem że współczuję tym którzy szukają bo jak to czytam to naprawdę widzę że jest trudno kupić godny egzemplarz a te auta naprawdę są za***iste

W domu mamy Nissana kupionego w salonie w 2010 r. - listopad. Przebieg na dziś 37.000 km. Każdy przebieg jest realny.

Ja tylko walnąłem heheszki, że nie wstawił zer do przebiegu. Ten przebieg jak na taki okres to całkiem normalna sprawa :D

Po znajomości udało mi się dorwać raport autodna i faktycznie (żadne w sumie zaskoczenie), jest powypadkowy ze stanów, ale poducha nie wystrzeliła, fatalnie to nie wygląda, także podrzucam Wam i proszę o opinie :)

Raport_autoDNA_JN1AZ34D56M3119851.pdf

Edytowane przez Mroczny

Sprawdz sobie w takim razie czy nie było nic uszkodzone więcej niż na foto, u nas w Polsce i jedź do Kuby, jak dla mnie na plus.