Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Parę pytań o 350Z...chcesz kupić? Tu ocena, komentarz

worm#21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobić nie zrobisz, ale kupisz z powodzeniem. To też nie jest kwestia promowania tylko realizmu. Do ścigania się EVO i STi nawet w serii są lepsze od Zetki - nie ma co się czarować...

Bo jak Devi słusznie zauważył jeszcze nikt nie przygotował w Polsce Ztki na tor, w poznaniu to raczej miśki i sti nie maiałyby wiele do powiedzenia kwestia kasy jaką musisz włożyć żeby ten efekt osiągnąć

Zrobić nie zrobisz, ale kupisz z powodzeniem. To też nie jest kwestia promowania tylko realizmu. Do ścigania się EVO i STi nawet w serii są lepsze od Zetki - nie ma co się czarować...

o przepraszam. ja zawsze byłem zdania, że seryjne Evo i STI na suchym są wolniejsze od mojej zetki :devil:

Pewnie zależy na jakim torze... Poza tym całkiem seryjne Evo i STI to występuje raczej tylko w salonie. Wydech i remap można uznać za prawie serię. :devil:

remap to już robią w salonie z gwarancją...

Pewnie zależy na jakim torze... Poza tym całkiem seryjne Evo i STI to występuje raczej tylko w salonie. Wydech i remap można uznać za prawie serię. :devil:

Jak byś Zetki nie przygotował będzie wolniejsza w każdych możliwych warunkach poza suchą nawierzchnią. RWD jest fajne, przyjemne, daje dużo frajdy itd. itp, ale no nie jest tak szybkie jak AWD...

powiedz to kolesią z F1 :)

Kolesią? :P F1 nie jest jedynym sportem motorowym... Bolid to jest bolid, różne serie wyścigowe rządzą się swoimi prawami i swoimi przepisami. Bolid F1 nawet gdyby miał napęd na przód byłby zdecydowanie szybszy od wszystkiego innego co jeździ na torze. Mamy jeszcze WRC, które w mojej opinii jest poważniejszym ściganiem niż F1.

F1 jeździ wyłącznie na slikach teraz, to się lepi drogi nawet na mokrym. zetka na slikach też powinna dać radę na asfalcie. Zostaje szuter gdzie w ogóle nie widzę zetki, ale oczywiście w Dirt 2 całkiem daje radę :D

Jakie czesci wymienne( klocki,filtry,oleje)warto sprowadzic do Polski ze Stanow??

Tak sie wlasnie sklada ze obecnie jestem w NY i chcialbym sobie zrobic zakupy na zapas do Nissanka zeby nie przeplacac w Polsce. Na chwile obecna zamierzam kupic 11 litrow oleju do skrzyni biegow automata i jakies fajne dywaniki hehe;) 2006 rok amerykaniec prawie 60 tys mil przejechano ...

Jakie czesci wymienne( klocki,filtry,oleje)warto sprowadzic do Polski ze Stanow??

Tak sie wlasnie sklada ze obecnie jestem w NY i chcialbym sobie zrobic zakupy na zapas do Nissanka zeby nie przeplacac w Polsce. Na chwile obecna zamierzam kupic 11 litrow oleju do skrzyni biegow automata i jakies fajne dywaniki hehe;) 2006 rok amerykaniec prawie 60 tys mil przejechano ...

olej ? ile zaoszczędzisz , 50 pln ?

klocki to możesz kupić u nas w bardzo dobrych cenach. Proponuję natomiast przyjrzeć się tarczy sprzęgła (komplet) - to jest droga rzecz a w końcu musi się rozwalić :)))

50 zl - dobry zart ;))) W ASO licza sobie 150zl od litra a do wymiany potrzebne jest 11 litrow czyli 1650zl!!! a w usa litr kosztuje 8 baksow (juz to wczesniej pisalem) wiec mozna zaoszczedzic troszeczke wiecej...

50 zl - dobry zart ;))) W ASO licza sobie 150zl od litra a do wymiany potrzebne jest 11 litrow czyli 1650zl!!! a w usa litr kosztuje 8 baksow (juz to wczesniej pisalem) wiec mozna zaoszczedzic troszeczke wiecej...

8 baksów ? masakra... :|

evo czy subarynka to wozy do ścigania się lub czerpania przyjemności z jazdy ,a 350 z i temu podobne mają jeszcze wyglądac jak sportowe auto ,a nie jak jakiś sedan . Równie dobrze można kupic megane rs 250 KM ale uważam ,że wydając jakąś wysoką kwote chce miec też wózek jakoś cieszący oko i wyróżniający się . Kogo cieszy samo ściganie na 1/4 mili i uciecha z rozwalania kogoś na światłach to 350 z nie dla niego bo zawsze znajdzie się cos szybszego :)

Megane RS fajnie wygląda, pod względem możliwości modyfikacji sam silnik nie jest zły, ale napęd na przód...

Moim zdaniem w porównaniu do Zetki, RS przypomina sportowe auto.

Gość fanlucek

evo czy subarynka to wozy do ścigania się lub czerpania przyjemności z jazdy ,a 350 z i temu podobne mają jeszcze wyglądac jak sportowe auto ,a nie jak jakiś sedan . Równie dobrze można kupic megane rs 250 KM ale uważam ,że wydając jakąś wysoką kwote chce miec też wózek jakoś cieszący oko i wyróżniający się . Kogo cieszy samo ściganie na 1/4 mili i uciecha z rozwalania kogoś na światłach to 350 z nie dla niego bo zawsze znajdzie się cos szybszego :)

no nie wiem czy akurat podales dobry przyklad z megane rs, bo akurat to autko z wygladu jest calkiem calkiem fajne i na pewno wyroznia sie z tlumu :) ale nadal jest to tylko szybki hot hatch :) a nie auto sportowe ;p

Hej

ja mam dalej ewentualnie mojego i chetnie SPRZEDAM w dobre rece

http://krakow.gumtree.pl/c-Samochody-Sprzedam-samochody-osobowe-Nissan-350Z-3-5-v6-283KM-czerwony-manual-2003-pelna-opcja-W0QQAdIdZ260673649

chetnie wysle wszystkie zdjecia na meil

wiem ze ogloszenie wisi i co jakis czas sie pojawia ale problem jest taki ze niekoniecznie chce go sprzedac :)

i tak naprawde zalezy czy mam w danym momencie pieniadze czy nie

cena odpowiednio nizsza - jestem gotow tez troche obnizyc

powody sprzedazy:

- chwilowe klopoty finansowe

- auto sie marnuje w garazu - wiecej stoi niz jezdzi - mieszkam i pracuje w centrum a nie jestem zapalonym turysta - rajdowcem

wg carfaxu w US - byly porysowane prawe drzwi i przod z prawej

wg mnie - nie mialem zadnej stluczki - jazdze 2 - 3 razy na tydzien 10 minut w korku na ogol

Nissan ocenil auto na 5 pkt w skali do 6

stan podowozia bdb ( wyjatkiem przednie zawieszenie ( czyt. nizej ) - w Krakowie dalej najgorsze ulice w Polsce )

stan silnika bdb

stan nadwozia i wnetrza db

do auta mozna nie dokladac nic - jesli chce sie po prostu jezdzic ( wszystko dziala )

ale polecam >

- wymiana opon - od ponad 2 lat te same a nie wiem ile w stanach jezdzily ( ok 2000 )

- wymiana tulejek lub przedniego wahacza ( ok 1500 zl )

- wymiana xenonow - wersja US i w dodatku troche juz zuzyte ( ok 1600 zl )

- przeprogramowanie lub wymiana silniczka lewej szyby ( dziala ale sie cofa kawalek i trzeba stopniowo zamykac - ponoc mozna przeprogramowac ale jestem leniwy - wiecej zabawy niz programowanie kluczyka :)

dla estetow wymiana felg ( nie wiem ile kosztuja ) - porysowane od parkowania

malowanie / lakierowanie lusterek ( zmatowiony plastik i lekko porysowane - kobita przede mna nie umiala parkowac ? )

Ula ten co podalas wyglada ladnie

dowiedz sie o nr VIN - brakuje mu tylko nawigacji / ekranu

zastanawiam sie i moze ktos z kolegow wie >

skoro na fotce ma obrysowki to na pewno to sa xenony europejskie ?

post-20215-0-98232100-1310387336_thumb.jpg

post-20215-0-54050500-1310387352_thumb.jpg

post-20215-0-40215000-1310387366_thumb.jpg

post-20215-0-39353400-1310387416_thumb.jpg

Edytowane przez martinezx

Znajdź mi taki komplecik opon do Zetki za 2000,-.... :)

Nie chcę być złośliwy, ale jaką zaletą jest nawigacja amerykańska?

Najtansze w miare dobre znalazlem za 500 - 600 zl chyba wlasnie Falkeny - ok 2000 ( ale dawno temu - popatrze jeszcze )

cos w tym stylu http://www.opony.com/parametry-opony/falken-fk-452-225-45r18-95-y-xl

http://www.oponeo.pl/wybierz-opony - wybierz 350z

ja nie mowie o megaextra oponach tylko podaje orientacyjne, oszczedne - takie jakie akurat ja bym kupil

zauwaz, ze jest kryzys i ceny opon mocno spadly teraz nawet Pirelli wersje Run On Flat kupisz za ok. 700 zl

tak naprawde zaplacisz tyle ile chcesz uzyskac - nikt ci nie broni kupic opon ani za 300 zl ani za 3000 zl

nigdzie nie pisalem, ze to zaleta, ale sam ekran tez sie przydaje

owszem w 2003 navi US do kitu ale juz od 2005 mozna wgrac nowa EU do dvd US - modul gps ten sam

jesli chodzi ci o mojego to:

- po pierwsze moze sie przydac ekran do podpiecia czegos innego a chocby nawet kamery i czytnika z jakiejs zlomowanej wersji EU )

- po drugie na ekranie sa wyswietlane jakies informacje - zuzycie oleju i t p - niestety nie wiem jak to poustawiac

- po trzecie mozna byc zlosliwym w stosunku do niedouczonych kupców - chetniej sie sprzedaja bogatsze wersje :)

jesli chodzi o to autko, ktore Ula wrzucila

to jest wersja Premium EU i nie ma Navi - nic wiecej nie napisalem

Edytowane przez martinezx

No i udało się ;)

Kupiłem Zetkę, zgodnie z waszymi poradami odpuściłem sobie wersję poliftową, a bardziej skupiłem się na znalezieniu zadbanego egzemplarza. Padło na 2003 rocznik, 59 tysiecy przebiegu, wersja premium pack, bezwypadek, kolor grafitowy, europa, manual, kupiony od osoby prywatnej :-) Pozytywnie zaskoczyło mnie spalanie, przejechałem około 70 kilometrów, prędkość głównie 160, czasami 210, a spalanie 11,5 litra :D

Poniżej link z allegro:

http://allegro.pl/nissan-350z-europa-premium-pack-rays-zarejstrowany-i1698108064.html

z tego co widzę, to ubiegłem Urszulę :P

Edytowane przez Młynarz

Nie byłem w serwisie, pojechałem z ojcem który ma swój serwis samochodowy. Sprawdziliśmy auto pod spodem i z tego co wypatrzyliśmy to puszczała trochę uszczelka pod pokrywą zaworów (już zamówiłem nową), a jeżeli chodzi o resztę rzeczy nie było się do czego przyczepić. Most suchy, miska olejowa sucha, skrzynia sucha, na wale napędowym zbytnich luzów nie ma. Pas tylni cały, ogólnie nie było śladów żeby była gdziekolwiek walona (wszystkie plastiki całe, oryginalne naklejki dodatkowo właściciel przedstawił wydruk ze zbieżności). Jedyne z tego co na forum wyczytałem, w autach z tego rocznika ludziom padają synchronizatory w skrzyni. Ale jakby coś się działo, to skrzynia nie jest droga więc przeboleję :)

No i udało się ;)

Kupiłem Zetkę, zgodnie z waszymi poradami odpuściłem sobie wersję poliftową, a bardziej skupiłem się na znalezieniu zadbanego egzemplarza. Padło na 2003 rocznik, 59 tysiecy przebiegu, wersja premium pack, bezwypadek, kolor grafitowy, europa, manual, kupiony od osoby prywatnej :-) Pozytywnie zaskoczyło mnie spalanie, przejechałem około 70 kilometrów, prędkość głównie 160, czasami 210, a spalanie 11,5 litra :D

Poniżej link z allegro:

http://allegro.pl/nissan-350z-europa-premium-pack-rays-zarejstrowany-i1698108064.html

z tego co widzę, to ubiegłem Urszulę :P

Racja, ale ja do tego koloru i tak nie byłam w 100% przekonana. Jeśli kupuje się wymarzone autko to najlepiej w jednym z akceptowalnych kolorów. U mnie jest to czarny albo czerwony. Tak więc gratuluję zakupu i może kiedyś pojeździmy razem po Wawie albo spotkamy się na jakimś zlocie :) Ja jeszcze jestem przed sprawdzeniem mojego upatrzonego egzemplarza.

Ula

Gość marekmks

Racja, ale ja do tego koloru i tak nie byłam w 100% przekonana. Jeśli kupuje się wymarzone autko to najlepiej w jednym z akceptowalnych kolorów. U mnie jest to czarny albo czerwony. Tak więc gratuluję zakupu i może kiedyś pojeździmy razem po Wawie albo spotkamy się na jakimś zlocie :) Ja jeszcze jestem przed sprawdzeniem mojego upatrzonego egzemplarza.

Ula

eeee kolor nie jeździ ;)

eeee kolor nie jeździ ;)

Racja. Ciężko będzie Ci znaleźć zadbany egzemplarz akurat w kolorze który sobie upatrzyłaś. Szukaj zadbanego egzemplarza a w razie czego to sobie przemalujesz.

Życzę powodzenia i wytrwałości.

PS: mi się akurat udało, chciałem pomarańczowy i mam pomarańczowy, ale trochę szukałem.

Racja. Ciężko będzie Ci znaleźć zadbany egzemplarz akurat w kolorze który sobie upatrzyłaś. Szukaj zadbanego egzemplarza a w razie czego to sobie przemalujesz.

Życzę powodzenia i wytrwałości.

PS: mi się akurat udało, chciałem pomarańczowy i mam pomarańczowy, ale trochę szukałem.

heheh pamietam jak kolega Andrzej kupował i mówi do mnie kazdy tylko nie pomarańczowy i co :P i pomarańczowy kupił

pzdr

heheh pamietam jak kolega Andrzej kupował i mówi do mnie kazdy tylko nie pomarańczowy i co :P i pomarańczowy kupił

pzdr

No właśnie. Po pierwsze są gusta i gusteczka a po drugie przy szukaniu 350Z na prawdę ciężko jest się kierować ulubionym kolorem. Ja miałem wymarzony pomarańcz, ale powiedziałem sobie, że jak się trafi dobry egzemplarz to biorę w każdym kolorze byle nie różowy.

Ula

Niby kolor nie jeździ ale każdy jakiś swój gust ma. Nie warto kupować samochodu który w jakimś aspekcie się człowiekowi nie będzie podobał. Lepiej poczekać i kupić w 100% to co się chce. Ja szukałem herbacianego, grafitowego lub czarnego :)

No to Ula czekam aż upolujesz swoją zetkę i będziemy jeździć ;) A na zlocik też chętnie się wybiorę.