Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Parę pytań o 350Z...chcesz kupić? Tu ocena, komentarz

worm#21
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak, M3 moim zdaniem cenę ma mocno zawyżona jeżeli mówimy o e92, szczerze powiedziawszy dokładamy trochę i możemy sie rozglądać za gietrem. :)

Witam wszystkich jeszcze raz ;) W przyszłym roku planuję zakup 350z i myślałem o sprowadzeniu go z zagranicy. Zamierzam wydać na niego plus minus 10 tysięcy euro. Czy orientuje się ktoś z Was jak wygląda sprawa akcyzy w przypadku sprowadzenia tego auta np. z Niemiec? Na jak duże koszty będę narażony po sprowadzeniu? Czy ewentualnie odpuścić to i szukać zadbanego egzemplarza w Polsce? ;) Pozdrawiam. Paweł

Mnogo cebulionów. :(

A co myślicie o tym https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-350-z-nissan-350z-nietypowy-289-km-zawiasy-kw-89000-przebieg-ID6zpAZ7.html

Coś tam Coobcio grzebał...jakieś bliższe info ?

coobciowa hamownia zawyza o 4% z tego co kiedys pisal, a napewno nie zaniza o 7

ciekawe jak wieksza przeplywka jest zalozona na seryjna przepustnice i puszke filtra

Edytowane przez xpl1337

coobciowa hamownia zawyza o 4% z tego co kiedys pisal, a napewno nie zaniza o 7

ciekawe jak wieksza przeplywka jest zalozona na seryjna przepustnice i puszke filtra

Z tego co mi mówił to jednak zaniza ale nie pamiętam o ile procent

no nie wiem, nie bede drazyl tematu bo nie jestem pewien, a nie chce mi sie teraz szukac. W kazdym razie sadzac po wynikach to raczej jednak zawyza.

Coobciowa hamownia zaniza co widać po wszystkich hamowanych tam zetkach z reszta sam Coobcio wiele razy o tym mówił. Nie wiem o ile ale 5-7% jest realne

Masakra o 6+% zaniża RWD a o tyle samo % zawyża FWD, tyle w tym temacie...

Tak czy siak biała zetka jest od klubowicza, ale mam pewne obiekcje, swoją drogą z fabryki wyszła w innym kolorze :)

• 2 tygodnie później...

Witam obserwuje już tą zetke od dłuższego czasu a ogłoszenie raz jest raz zanika. Pytanie do was czy ktoś moze już był ją zobaczyć albo zna jej historie ?

https://www.olx.pl/oferta/promocja-swiateczna-stan-perfekcyjnyv-wersja-europejska-CID5-IDqVYar.html

Witam wszystkich po raz pierwszy i cieszę się, że znalazłem to forum. 
Zanim postanowiłem napisać pierwszego posta przeszukałem sporo wpisów i informacji, które dotyczą zakupu 350Z, wielkie dzięki za wiele cennych informacji! 

A teraz do rzeczy...planuję zakup 350Z, oto link do ogłoszenia ---> https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-350-z-alu-19-skory-klima-313km-ID6zq5Zd.html

Cena 49, 900zl 

Rok 2008 

Wyposażenie: Brembo, skórzane grzane fotele, nagłośnienie BOSE, xenon, kierownica multifunkcyjna (?)...

Wiem, że cena nie jest okazyjna, ale zależy mi na sprawnym, bezpiecznym samochodzie bez większych przygód.

Sprzedający nie jest typowym handlarzem burakiem, który odpowiada tylko "nie wiem" albo "samochód igła". 

Udostępnił mi VIN, byłem w salonie Nissana i są trzy wpisy w historii tego auta: wymiana dwóch katalizatorów oraz sonda lambda...wszystko jeszcze na gwarancji. 

Ostatni wpis jest w 2012 roku, przy przebiegu 72 tysiące. Auto, jak pisze sprzedający, było po gradobiciu i zostało odkupione od ubezpieczalni we Francji. Właściciel miał problemy z bankiem i auto ponoć przez prawie 3 lata nie było użytkowane, aktualny przebieg 88900 tys. km. Brak książki serwisowej, jeden kluczyk i kilka faktur z Francji z wpisanym przebiegiem. Czy ktoś z Was przypadkiem oglądał już tę sztukę? Jeśli nie, jakie są Wasze opinie? Maska i połowa błotników (robione przejście?) były malowane, cała reszta nie, wszystkie szyby oryginalne.   Na co zwrócić w szczególności uwagę? Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki. 

Auto jest na francuskich blachach więc zdaje się, że do ceny dojdzie 19,6% wartości pojazdu przy rejestracji. Chyba, że jest już opłacone, ale zwróć na to uwagę bo to kolejne 10k PLN

Auto jest na francuskich blachach więc zdaje się, że do ceny dojdzie 19,6% wartości pojazdu przy rejestracji. Chyba, że jest już opłacone, ale zwróć na to uwagę bo to kolejne 10k PLN

opłacone i gość wystawia fakturę, więc odpadek nawet podatek

Ja bym się wahał, aby zakupić auto za tę cenę z nieznaną historią. Tym bardziej, że koleś tego auta nie użytkował, więc nic konkretnego się od niego nie dowiesz - czy chociażby o bolączkach auta. 
Pisze, że przebieg jest w jakiś sposób potwierdzony. W 2012 miał 72k na blacie, a w 2018 tylko 89k? Jak to potwierdził? 

Myślę, że za 50k powinieneś oczekiwać auta z pewną historią, od właściciela, który opowie Ci o wszystkim - takie moje zdanie.

Ja bym się wahał, aby zakupić auto za tę cenę z nieznaną historią. Tym bardziej, że koleś tego auta nie użytkował, więc nic konkretnego się od niego nie dowiesz - czy chociażby o bolączkach auta. 

Pisze, że przebieg jest w jakiś sposób potwierdzony. W 2012 miał 72k na blacie, a w 2018 tylko 89k? Jak to potwierdził? 

Myślę, że za 50k powinieneś oczekiwać auta z pewną historią, od właściciela, który opowie Ci o wszystkim - takie moje zdanie.

Dziękuję bardzo za komentarz, dzisiaj byłem oglądać auto, przejechałem ponad 200 kilometrów, więc zostawię tutaj krótkie sprawozdanie, gdyby ktoś się chciał wybierać na oględziny. Dowiedziałem się następujących rzeczy:

- VIN JN1GBAZ33U0321193

- oba błotniki malowane do połowy, od połowy w dół znowu 80 - 100 mikronów 

- maska malowana i lewy róg trochę źle spasowany do poprawy

- cała reszta zmierzona i wygląda, że jest fabrycznie - dach drzwi, cały tył wszystko w fabrycznej normie grubości lakieru 

- środek Nissana po detailingu, wszystko wyczyszczone, wyprane, jedynie porysowany czarny plastik (uchwyt do zamykania drzwi kierowcy) rzuca się w oczy

- skóra na fotelach wyczyszczona i odświeżona, ponoć fotel był wyciągany i dlatego PALI SIĘ KONTROLKA "AIR BAG" 

- wszystkie szyby z logiem Nissana, ale cieżko mi stwierdzić, czy z tego samego roku 

- auto przyjechało pół roku temu - 01.06.17 wymiana oleju i filtra w ASO Nissan w Przeźmierowie - faktura do wglądu 

- od czerwca zetka przejechała 3 tysiące kilometrów...do tej pory nie została zarejestrowana

- według właściciela silnik nie bierze oleju i nie ma żadnych problemów (??)

- po standardowym przeglądzie: hamulce OK, amortyzatory przód ponad 70%, tył ponad 60%

- wewnętrzna strona tylnych opon lekko zjechana - zbieżność do zrobienia? ponoć wcześniej były felgi 18tki i dystanse, auto inaczej "leżało" 

- po przejechaniu kilku kilometrów wskazówka ciśnienia oleju na wolnych obrotach (link do zdjęcia) --> https://zapodaj.net/d8f2166094c15.jpg.html - nie za niskie ciśnienie?

- szyby, radio, BT, xenony OK 

- tylko jeden kluczyk i francuski dowód rejestracyjny 

- akcyza opłacona 

- auto ponoć prawie 3 lata było nieużytkowane, właściciel nie spłacał rat, był problem z dokumentami - takie tłumaczenie usłyszałem 

https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-350-z-alu-19-skory-klima-313km-ID6zq5Zd.html

W mojej ocenie:

Spotkać niemalowaną zetkę nie jest łatwo, zwłaszcza sprowadzaną - dlatego warto prosić o zdjęcia sprzed naprawy.

Jeżeli ktoś bawi się w odłączanie poduszki (czy to przy siedzeniu czy kierownicy) przy włączonym aku to brak pytań, przecież pierwsze co się robi to odłącza, aby komputer nie świrował - o ile faktycznie to ten problem.

Nie wiem czy u wszystkich, ale przecież ten silnik jest powszechnie znany z tego, że bierze olej. To normalna rzecz - zdziwiłbym się jakby faktycznie nie brał.

Amortyzatory ze sprawnością 60% to raczej już do wymiany - pytanie, skąd taka sprawność przy takim przebiegu? Moje mają po 86%, z przebiegiem 90k, po polskich drogach - można to korelować ze sobą?

Opony, o ile są równomiernie, to tak, stawiałbym na zbieżność - ktoś ma inny pomysł?

Wskaźnik ciśnienia oleju - wskazówka nigdy mi nie spadła tak nisko, zwłaszcza, ze po kilku km ciśnienie oleju może być jeszcze podwyższone, bo silnik zimny.

Sprzedawca pokusił się o wymianę siłowników w klapie bagażnika? :D

HR więc uszczelka magistrali do zrobienia i ciśnienie wróci, gość ogólnie nic nie wie o aucie i to największy minus tego...

Witam obserwuje już tą zetke od dłuższego czasu a ogłoszenie raz jest raz zanika. Pytanie do was czy ktoś moze już był ją zobaczyć albo zna jej historie ?

https://www.olx.pl/oferta/promocja-swiateczna-stan-perfekcyjnyv-wersja-europejska-CID5-IDqVYar.html

Auto z Kalisza, Ty chyba też. Pojedź i opowiedz nam o niej.

Ja dzwoniłem do gościa zanim kupiłem swoją - zrezygnowałem, już nie pamiętam dokładnie dlaczego oprócz przebiegu gdyż było to w... maju ;) Na bank to jest to samo auto bo pamiętam, że gościu z Kalisza, przebieg powyżej 300k i piękne zdjęcia robione żelazkiem na których widać, tylko tyle że auto to Zetka ;P

Kraj pochodzenia Polska.. chyba obecnego zarejestrowania ;)

Nie wiem czy u wszystkich, ale przecież ten silnik jest powszechnie znany z tego, że bierze olej. To normalna rzecz - zdziwiłbym się jakby faktycznie nie brał.

Ja też mam HR i nie bierze, a z tego co tu każdy zawsze pisał, że nie ma tego problemu w HR