BossNY Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 mi te linki nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymonnn Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Mnie też nie działają, a widziałeś ta srebrną w Krakowie z 2003 ? Jak tam lakier na niej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 6kopek9 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 (edytowane) właśnie nie widziałem jutro dopiero bo miałem prace przez weekend mi te linki nie działają teraz chłopaki będzie wszystko działać lukajcie bo jutro jadę oglądać i jak będzie ok to go biorę Ta z 2008 roku w niezłe cena....ale dla mnie i tak póki co za wysoka. Szukam tak czegoś do max 35 by zostało trochę kasy na rejestrację, jakieś wymiany oleju, opon czy innych elementów w razie potrzeby itp. Sądzicie że realne jest znalezienie czegoś "normalnego" za taką kasę....co do tych samochodów po przygodach to tak jak mówiłem jeżeli coś było pomalowane i ładnie spasowane to nie mam nic przeciwko. Oczywiście nie szukam auta krzywego po którym przejechał walec ;] Zastanawia mnie tylko skrzynia. Nie jeździłem żadnym Nissanem z automatem i nikogo nie znam z takim autem. Wiem że większość osób woli manualną skrzynię, ale ja jestem zmuszony do kupna automatu więc jeżeli ktoś posiada to wysłucham opinii. http://allegro.pl/nissan-350z-3-5l-rok-2005-i2439284092.html zagadaj do gościa o tego kolor mało ciekawy ale zawsze możesz uzbierać i za 3 klocki okleić na jaki chcesz Edytowane 24 Czerwca 2012 przez 6kopek9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Kolor nie jest zły Ja bym zostawił chociaż czarne wg. mnie są najładniejsze ale sprawa kolorystyki to sprawa drugorzędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 z prawej strony ma wszędzie szpachle i zderzak tylni od europy No i co dalej ? Jak samochód ma szpachle to co ? Na złom się nadaje ? A jeśli ktoś obtarł tylko prawy bok auta, elementy nośne nie były tknięte jak i zawieszenie, to szpchla jest jakimś problemem ? Dżizasss Jak już oglądałeś auto to trzeba było objerzeć podłogę przy fotelach, w bagażniku, progi, słupki czy są proste i wyglądają na fabryczne itd itp. Bo jeśli szpachla na kilku elementach dyskwalifikuje auto, to ja nie mam pytań. Przecież to normalny proces naprawczy, że jak element poszycia jest wyprostowany to trzeba jakoś tą powierzchnię wygładzić. Kwestia tylko czy był puknięty błotnik i nic pod nim, czy tak puknięty że podłoga się pofałdowała. Trzba zadać sobie trudu i sprawdzić co jest pod tą szpachlą, bo jeśli szpachlowane były tylko błotniki, a słupki drzwi, próg itp elementy stałe aute są nie tknięte to auto może być warte uwagi. Pamiętajcie że to co widać to tylko "opakowanie", błotniki, drzwi itp to nie są elementy nośne auta i to że były naprawiane to nie ma tragedii. A jak ktoś wspawa całą ćwiartkę auta i szpachli nie znajdziesz na np. tylnym błotniku co wtedy ? Kupisz bo nie było szpachli ? A można tak złożyć auto. Nie chcę nikomu docinać ani się wymądrzać itd, ale jeśli się ktoś nie zna i szpachla to dla niego ZŁO i kaplica to na prawdę nie należy szukać auta samemu Bo nie znajdzie się nigdy Trochę rozsądku ! To że auto było uderzone powierzchownie to nic strasznego, to że jest szpachla nie powinno dyskwalifikować auta. Gorzej jak podzespoły pod szpachlowaną blachą noszą ślady kowalstwa artystycznego, to wtedy jest problem i oddalamy się od takiego auta Owocnych poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymonnn Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 kopek - zdjęcia wyglądają całkiem, całkiem. Ja zwracam uwagę na oryginalne naklejki pod maską, są 4 (na plastiku przed chłodnica, na chłodnicy, na korku i na puszce dolotu, tutaj są wszystkie więc pod maską jest oryginalnie. Co do szpachli, zależy kto jakie ma podejście do samochodu, jeżeli ktoś go naprawiał dobrze to wymienił element na nowy i pomalował a nie szpachlował cały kawalek, poza tym zdjęcia z uszkodzenia to podstawa jeżeli ich nie ma to wielce prawdopodobne, że auto było mocno uderzone. Ja mam zdjęcia auta z Koszalina 2003 europa bezwypadek ,gdzie poobiojany w większości i mimo że nie wywaliły poduszki to nie jest już bezwypadkowy, nigdy nie odkręcany element moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BossNY Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 właśnie nie widziałem jutro dopiero bo miałem prace przez weekend teraz chłopaki będzie wszystko działać lukajcie bo jutro jadę oglądać i jak będzie ok to go biorę To jest ten co jeździł po Koszalinie, a kilka miesięcy temu został sprzedany... ciekawe czemu teraz koleś tak szybko sprzedaje ale jak widywałem go na ulicy prezentował się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 6kopek9 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 (edytowane) No i co dalej ? Jak samochód ma szpachle to co ? Na złom się nadaje ? A jeśli ktoś obtarł tylko prawy bok auta, elementy nośne nie były tknięte jak i zawieszenie, to szpchla jest jakimś problemem ? Dżizasss Jak już oglądałeś auto to trzeba było objerzeć podłogę przy fotelach, w bagażniku, progi, słupki czy są proste i wyglądają na fabryczne itd itp. Bo jeśli szpachla na kilku elementach dyskwalifikuje auto, to ja nie mam pytań. Przecież to normalny proces naprawczy, że jak element poszycia jest wyprostowany to trzeba jakoś tą powierzchnię wygładzić. Kwestia tylko czy był puknięty błotnik i nic pod nim, czy tak puknięty że podłoga się pofałdowała. Trzba zadać sobie trudu i sprawdzić co jest pod tą szpachlą, bo jeśli szpachlowane były tylko błotniki, a słupki drzwi, próg itp elementy stałe aute są nie tknięte to auto może być warte uwagi. Pamiętajcie że to co widać to tylko "opakowanie", błotniki, drzwi itp to nie są elementy nośne auta i to że były naprawiane to nie ma tragedii. A jak ktoś wspawa całą ćwiartkę auta i szpachli nie znajdziesz na np. tylnym błotniku co wtedy ? Kupisz bo nie było szpachli ? A można tak złożyć auto. Nie chcę nikomu docinać ani się wymądrzać itd, ale jeśli się ktoś nie zna i szpachla to dla niego ZŁO i kaplica to na prawdę nie należy szukać auta samemu Bo nie znajdzie się nigdy Trochę rozsądku ! To że auto było uderzone powierzchownie to nic strasznego, to że jest szpachla nie powinno dyskwalifikować auta. Gorzej jak podzespoły pod szpachlowaną blachą noszą ślady kowalstwa artystycznego, to wtedy jest problem i oddalamy się od takiego auta Owocnych poszukiwań zgadzam sie z tobą mnie nie boli jak będzie malowany błotnik ja nie mowie że auto nie jest warte uwagi bo za ta kase masz 8 rocznik i trzeba by go sprawdzić tak jak ty mówisz mnie zraziła zaszywana poduszka itd i odpuściłem temat bo też automat Edytowane 24 Czerwca 2012 przez 6kopek9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 kopek - zdjęcia wyglądają całkiem, całkiem. Ja zwracam uwagę na oryginalne naklejki pod maską, są 4 (na plastiku przed chłodnica, na chłodnicy, na korku i na puszce dolotu, tutaj są wszystkie więc pod maską jest oryginalnie. Co do szpachli, zależy kto jakie ma podejście do samochodu, jeżeli ktoś go naprawiał dobrze to wymienił element na nowy i pomalował a nie szpachlował cały kawalek, poza tym zdjęcia z uszkodzenia to podstawa jeżeli ich nie ma to wielce prawdopodobne, że auto było mocno uderzone. Ja mam zdjęcia auta z Koszalina 2003 europa bezwypadek ,gdzie poobiojany w większości i mimo że nie wywaliły poduszki to nie jest już bezwypadkowy, nigdy nie odkręcany element moim zdaniem. 1. Jaaasssnne, 2-3 właściciel będzie miał na pewno zdjęcia jak auto było stukniete w Niemczech czy też USA Zastanów się 2. Wymiana elementów na nowe, taaaa. Już widzę jak w aucie stukniętym na parkingu w tylny błotnik, nie szpachlujesz go tylko wymieniasz Czasami szpachla to mniejsze zło. 3. A co masz na myśli pisząc poobijany i że nie bezwypadkowy ? Sprecyzuj bo jeśli auto będzie poobijane po gradobiciu to wg. Ciebie jest powypadkowy ? Sorki, ale dziś mam dzień czepialstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snifery Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 http://allegro.pl/ni...2439284092.html zagadaj do gościa o tego kolor mało ciekawy ale zawsze możesz uzbierać i za 3 klocki okleić na jaki chcesz Kolor dla mnie jest OK ale niestety skrzynia manualna więc auto nie dla mnie ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 6kopek9 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Kolor dla mnie jest OK ale niestety skrzynia manualna więc auto nie dla mnie ;/ a może spróbuj na biegu się przetaśtać może sie przekonasz 1. Jaaasssnne, 2-3 właściciel będzie miał na pewno zdjęcia jak auto było stukniete w Niemczech czy też USA Zastanów się 2. Wymiana elementów na nowe, taaaa. Już widzę jak w aucie stukniętym na parkingu w tylny błotnik, nie szpachlujesz go tylko wymieniasz Czasami szpachla to mniejsze zło. 3. A co masz na myśli pisząc poobijany i że nie bezwypadkowy ? Sprecyzuj bo jeśli auto będzie poobijane po gradobiciu to wg. Ciebie jest powypadkowy ? Sorki, ale dziś mam dzień czepialstwa mi chodziło o to ze w tej Zee z 08 roku na czujniku nie pokazało nic bo było tyle szpachli poduszka zaszyta za dużo dziur w całym miał dla mnie żeczywiscie jak ktos błotnik dogioł o cos i było malowane delikatnie robione miernik pokaże 300 350 to jeszcze jakoś to można zdzierżyć jak nic innego nie wychodzi ale cały prawy bok w szpachli zderzaki dziwnie po pasowane poduszka zaszyta dla mnie to strach i tyle bo nie wiem co sie działo z autem Kolor dla mnie jest OK ale niestety skrzynia manualna więc auto nie dla mnie ;/ http://otomoto.pl/nissan-350-z-nissan-350z-C24478388.html AUTOMAT i cena 35 jedyne czego nie lubię to że koleś umył silnik do zdjęć XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 350zNISMO Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 mi chodziło o to ze w tej Zee z 08 roku na czujniku nie pokazało nic bo było tyle szpachli poduszka zaszyta za dużo dziur w całym miał dla mnie żeczywiscie jak ktos błotnik dogioł o cos i było malowane delikatnie robione miernik pokaże 300 350 to jeszcze jakoś to można zdzierżyć jak nic innego nie wychodzi ale cały prawy bok w szpachli zderzaki dziwnie po pasowane poduszka zaszyta dla mnie to strach i tyle bo nie wiem co sie działo z autem miernikiem to sie nie ma co sugerowac , jak sa wstawiane cwiary to miernik pokaze nowy lakier nie powie ci ze auto nie mialo pol boku, jak ktos sie zna na blacharce to wie gdzie zajrzec co do tego 2008 rok to chyba tylko glupi sie łudzi ze auto bedzie idelane skoro to polowa wartosci rynkowej auta bezwypadkowego:) no chyba ze w danym dniu byla promocja na czarne Z z silnikiem HR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snifery Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 [quote name=6kopek9' timestamp='1340625699' post='864726' http://otomoto.pl/ni...-C24478388.html AUTOMAT i cena 35 jedyne czego nie lubię to że koleś umył silnik do zdjęć XD A jak jest z opłatami samochodu sprowadzonego z Czech?? Wszystkie kraje UE obowiązuje jednakowa procedura rejestracji i koszty opłat?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 350zNISMO Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 akcyza 18.6% od wartosci eurotax (1/3 mozna legalnie zanizyc) przeglad 99zl tlumacz ok 100zl vat 25 160zl recykling 500zl rejestracja 250zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ilu procentowa szpera jest w Zetkach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 chyba nie przekracza 30% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekZ33 Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Z tego co wiem to szpera ogranicza promień skrętu. Ostatnio jechałem Lotusem Evorą, która ma 25 % i ma znakomity skręt natomiast wiadomo, że Z33 to nie jest atut dlatego pytam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marekmks Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Evora ma 30cm mniejszy rozstaw osi i to mogłoby wyjaśniać dużo mniejszy promień skrętu od 350Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 co ma szpera do promienia skrętu??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Ciekawa teoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drewisz Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Czy za 55tyś kupię coś dobrego w Polsce ? Czy przy kupnie auta wynająć rzeczoznawcę i ile by taki kosztował ?> Po za granicą np. w Niemczech zakupie cośfajnego i niech mi ktoś wyjaśni od czego jest to akcyza 18.6% od wartosci eurotax? Jak np kupie autko za 40tyś zł ? Jak jest z paliwem na całym baku ile ujeżdżę przy hmm ekonomicznej jeździe i takiej gdzie bym deptał ile fabryka dała ^^ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Akcyza jest od wartości, jednak jeśli masz zaniżoną wartość na fakturze/umowie to kwotę akcyzy policzą od wartości rynkowej. Odnośnie spalania masz oddzielny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snifery Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Na Europę wychodził tylko manual czy to zbieg okoliczności i zwykły przypadek że na allegro wszystkie egzemplarze z automatem pochodzą zza wielkiej wody a z EU nie ma nic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drewisz Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 a jaka jest wartość rynkowa tego autka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 http://moto.allegro.pl/nissan-350z-3-5l-rok-2004-i2439284092.html wow, ale cena z d..... szok, bo wyglada na zadbana sztuke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi