Gość borek21 Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 Witam i pozdrawiam kolegów, i koleżanki :one: , jak w temacie...w moim terranko światła są strasznie słabe, zaglądałem pod maske i są to standardowe żarówki ( H4 60/55W ), takie same jak mam w micrze ( a tu niby świecą lepiej). Dopiero jak załącze halogeny to jakoś się jedzie. Czy to już taka przypadłość Tyranków, czy po prostu mam za słabe żarówki, i jeżeli tak to jakie najlepiej kupić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 25 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2008 borek21, kiedy żarówki były wymieniane ? Orientowałeś się jakie są zamontowane ? Wiesz jaki jest stan lamp ? Czy nie są zabrudzone od środka, czy odbłyśnik jest dobry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sew Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 Większych żarówek nie polecam, chyba ze przerobisz instalację i na każdą lampę dasz przekaźnik, jeśli nie to popali ci przełącznik zespolony swiateł (nie widziałem schematu elektrycznego do terrano II ale zakładam że nie ma rewelacji i ze przez wyłącznik idą prądy główne od świateł ,mijania) jak to rozpracuję w swoim to dam znać. Na razie wymień żarówki na nowe tylko dobrej firmy (tylko nie dotknij szkiełka nowej żarówki ) i zobaczysz czy cus dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość borek21 Opublikowano 26 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2008 ok, czyli pierwsze co zrobie to kupie nowe żarówki i zobaczymy, zainwestuje w jakieś lepsze. No i sprawdze dzisiaj stan lamp, chociaż jak ostatnio zaglądałem to wszystko wyglądało ok. A kiedy były zarówki wymieniane to nie mam pojęcia, bo auto było jesienią sprowadzone z włoch... [ Dodano: Pon 28 Lip, 2008 17:38 ] no,żaróweczki założone...kupiłem PHILLIPS'y po 20zł za sztuke, i jest znacząca różnica :one: no a do Micrusa PHILLIPS Blue Vision Xenon Effect - mega wypas,światło o wiele jaśniejsze,polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter77 Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Witam, Ja, żeby poprawić jasność lamp zdemontowałem je i umyłem. Kasta z wodą, gąbka pokrojona w małe kostki. Wlewamy wodę z kostkami do lampy i bełtamy. Wylewamy i płuczemy. Do suszenia użyłem sprężonego powietrza. Dodatkowo założyłem żarówki H4 Philips BlueVision i jest super. Pozdrawiam Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 16 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) czesć przeróbka instalacji na wieksze żarówki jest w miare prosta potrzebujemy : 1. przekażniki 12V/40A -2sztuki 2.bezpieczniki + podstawy bezpieczników 2kpl 3, linka miedziana (w zależności od mocy żarówek ale polecał bym przekrój 1,5-2.5mm2 około 5m trochę chęci i czasu w załaczniku obrazek tzw rysnek szybkościowy w razie pytań służę pomoca Daniel żarówki.bmp Edytowane 17 Września 2011 przez terranosaur wrzucilem schemacik . + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Założysz 100/140W pocieszysz się parę miesięcy a potem się zdziwisz że świecą gorzej jak te 55W , przerabiałem to w Patrolu, zwyczajnie odblaski pożółkły , i musiałem kupić nowe. Jeżeli występują zamienniki kup zwyczajnie nowe lampy, załóż nowe markowe żarówki i nie kombinuj, a jak dalej ciemno to dwa Wesamy dalekosiężne i tam wtedy obowiązkowo 100W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Założysz 100/140W pocieszysz się parę miesięcy a potem się zdziwisz że świecą gorzej jak te 55W , przerabiałem to w Patrolu, zwyczajnie odblaski pożółkły , i musiałem kupić nowe. Jeżeli występują zamienniki kup zwyczajnie nowe lampy, załóż nowe markowe żarówki i nie kombinuj, a jak dalej ciemno to dwa Wesamy dalekosiężne i tam wtedy obowiązkowo 100W. NO cześć No widzisz takie info zawsze w cenie ale zawsze można to wykorzystać do halogenów tak jak piszesz wieksza żarówka pewno wieksza temperatura pozdr. Daniel a to podłaczenie halogenów min . dla teranosaura Daniel halog.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 12 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 właśnie wymieniłem żarówki z 100/90W na philipsy 60/55W(50% więcej światła) i różnica jest powalająca.polecam, koszt ok.45zł za parę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 w moim T1 poprzedni właściciel założył reflektory od toyoty , są ok. 2cm szersze i minimalnie niższe, te oryginalne podobno pękały; niestety światła podobnie jak skrzynie to pięta achillesowa terrano a może ogólnie nissanów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi