Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Światełka...a mianowicie ich jasność...

Guest borek21
 Share

Recommended Posts

Guest borek21

Witam i pozdrawiam kolegów, i koleżanki :one: , jak w temacie...w moim terranko światła są strasznie słabe, zaglądałem pod maske i są to standardowe żarówki ( H4 60/55W ), takie same jak mam w micrze ( a tu niby świecą lepiej). Dopiero jak załącze halogeny to jakoś się jedzie. Czy to już taka przypadłość Tyranków, czy po prostu mam za słabe żarówki, i jeżeli tak to jakie najlepiej kupić...

borek21, kiedy żarówki były wymieniane ? Orientowałeś się jakie są zamontowane ?

Wiesz jaki jest stan lamp ? Czy nie są zabrudzone od środka, czy odbłyśnik jest dobry ?

Większych żarówek nie polecam, chyba ze przerobisz instalację i na każdą lampę dasz przekaźnik, jeśli nie to popali ci przełącznik zespolony swiateł (nie widziałem schematu elektrycznego do terrano II ale zakładam że nie ma rewelacji i ze przez wyłącznik idą prądy główne od świateł ,mijania) jak to rozpracuję w swoim to dam znać.

Na razie wymień żarówki na nowe tylko dobrej firmy (tylko nie dotknij szkiełka nowej żarówki :P ) i zobaczysz czy cus dało

Guest borek21

ok, czyli pierwsze co zrobie to kupie nowe żarówki i zobaczymy, zainwestuje w jakieś lepsze. No i sprawdze dzisiaj stan lamp, chociaż jak ostatnio zaglądałem to wszystko wyglądało ok. A kiedy były zarówki wymieniane to nie mam pojęcia, bo auto było jesienią sprowadzone z włoch...

[ Dodano: Pon 28 Lip, 2008 17:38 ]

no,żaróweczki założone...kupiłem PHILLIPS'y po 20zł za sztuke, i jest znacząca różnica :one: no a do Micrusa PHILLIPS Blue Vision Xenon Effect - mega wypas,światło o wiele jaśniejsze,polecam :D

• 3 years later...

Witam,

Ja, żeby poprawić jasność lamp zdemontowałem je i umyłem.

Kasta z wodą, gąbka pokrojona w małe kostki.

Wlewamy wodę z kostkami do lampy i bełtamy.

Wylewamy i płuczemy.

Do suszenia użyłem sprężonego powietrza.

Dodatkowo założyłem żarówki H4 Philips BlueVision i jest super.

Pozdrawiam

Rafał

czesć

przeróbka instalacji na wieksze żarówki jest w miare prosta potrzebujemy :

1. przekażniki 12V/40A -2sztuki

2.bezpieczniki + podstawy bezpieczników 2kpl

3, linka miedziana (w zależności od mocy żarówek ale polecał bym przekrój 1,5-2.5mm2 około 5m

trochę chęci i czasu ;)

w załaczniku obrazek tzw rysnek szybkościowy

w razie pytań służę pomoca

Daniel :shiftyninja:

7d590a77111fde6d.jpg

żarówki.bmp

Edited by terranosaur
wrzucilem schemacik . +

Guest Patrol 260

Założysz 100/140W pocieszysz się parę miesięcy a potem się zdziwisz że świecą gorzej jak te 55W , przerabiałem to w Patrolu, zwyczajnie odblaski pożółkły , i musiałem kupić nowe. Jeżeli występują zamienniki kup zwyczajnie nowe lampy, załóż nowe markowe żarówki i nie kombinuj, a jak dalej ciemno to dwa Wesamy dalekosiężne i tam wtedy obowiązkowo 100W.

Założysz 100/140W pocieszysz się parę miesięcy a potem się zdziwisz że świecą gorzej jak te 55W , przerabiałem to w Patrolu, zwyczajnie odblaski pożółkły , i musiałem kupić nowe. Jeżeli występują zamienniki kup zwyczajnie nowe lampy, załóż nowe markowe żarówki i nie kombinuj, a jak dalej ciemno to dwa Wesamy dalekosiężne i tam wtedy obowiązkowo 100W.

NO cześć

No widzisz takie info zawsze w cenie ale zawsze można to wykorzystać do halogenów tak jak piszesz wieksza żarówka pewno wieksza temperatura

pozdr.

a to podłaczenie halogenów min . dla teranosaura

halog.bmp

• 4 weeks later...

właśnie wymieniłem żarówki z 100/90W na philipsy 60/55W(50% więcej światła) i różnica jest powalająca.polecam, koszt ok.45zł za parę

w moim T1 poprzedni właściciel założył reflektory od toyoty , są ok. 2cm szersze i minimalnie niższe, te oryginalne podobno pękały; niestety światła podobnie jak skrzynie to pięta achillesowa terrano a może ogólnie nissanów...