Gość Mike_83 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Folia odpada.Tak samo jak malowanie na czarno itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Panowie po co sie bawic jakimis pastami itp.Podjechac do specjalistow co zajmuja sie takim sprawami i juz..Po pierwsze oni uzywaja specjalnych past,i po wypolerowaniu nakladaja specjalna substancje po ktorej lampy juz nie matowieja.Bylem u takiego speca z kolega nowa bmw 5,bo wytrzaskane mial przednie lampy od kamyczkow,az prawie mleczne.Koszt zabiegu 70zl,a lampy ja nowki.Dodam,ze na ogol takimi rzeczami zajmuja sie warsztaty ktore przyciemniaja szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Folia odpada.Tak samo jak malowanie na czarno itp. To zrób tak jak zrobiłem ja i kolega marcis. Masz lampy orginał. Do grzeg255: Po pierwsze temat się tyczy tylnich lamp,a to co innego. Po drugie za 70 zł mam prawie pełny bak gazu i wolałbym to na to wydać jesli są inne sposoby(tańsze) a skuteczne. Po trzecie: lubie troche sam podłubac bo daje mi to satysfakcję.Niektórzy lubią sie tak "pobawić". Uważam że wypowiedz Twoja niezabardzo wpadła w temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 hmm.. no nie wiem.. ja mam ten sam problem.. ale jak narazie od poltora miesiaca z jedna nie mam problemu. z jedna bo "testuje" rozne rozwiazania. jak narazie wygrywa jedna opcja: 1. zaklejamy ramki czarne lamp co by ich nie uszkodzić. 2. powierzchnię plastiku matujemy dokładnie papierem 400 na sucho. 3. powtarzamy matowienie tym razem 800 na mokro 4. teraz na mokro 1500-2000 lub drobniejszy 5. najzwyklejsza pasta "automax" na sucho lapa świeci się jak psu jaja i od połtora miesiąca ani śladu mlecznego nalotu. jedyny feler operacji : znikają homologacje do całości polecam : zaklejenie elementów plastikowych (czerwony pomarańczowy) a następnie pryśniecie czarnych ramek lakierem do zderzaków firmy BOLL czarny mat a następnie akryl przeźroczysty. efekt tego jest piorunujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Do grzeg255: Po pierwsze temat się tyczy tylnich lamp,a to co innego. Po drugie za 70 zł mam prawie pełny bak gazu i wolałbym to na to wydać jesli są inne sposoby(tańsze) a skuteczne. Po trzecie: lubie troche sam podłubac bo daje mi to satysfakcję.Niektórzy lubią sie tak "pobawić". Uważam że wypowiedz Twoja niezabardzo wpadła w temat. Nie rozumiem jednej rzeczy.Czym sie roznic tworzywo lamp tylnich jak i przednich?.Ja sam osobiscie swoja bede jechal na polerke tylnych.Jezeli moja wypowiedz nie wpadla w temat,to zatankuj sobie ten zbirnik gazem i poleruj co 2 miesiace lampy,bo zakladam ze matowieja spowrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Gdybyś dokladniej przejrzał temat wiedziałbyś że jeden kolega zrobił tak jak ja akurat i ma już rok spokój wiec może zanim coś napiszesz przejrzyj dobrze temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Nie kazdy ma zdolnosci manulane,wiec i i nfo,ze zajmuja sie tym warsztaty tez sie moze komus przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 panowie spokój na sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Moglby ktos zrobic zdjecia lamp po lakierowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Wejdz sobie na zdjecia z ostatniego spotu świętokrzyskiej nkp .Są tam foty Primery mojej z tyłu. Jak nie to zrobie fotke i Ci podeśle albo wstawie tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilos210 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Te matowe lampy to chyba taka wada primery, szukałem rożnych sposobów żeby sie tego pozbyć ale wymiana reflektorów na te po lifcie jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KarolGalek Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 mam ten sam problem u siebie... przyłaczam sie do pytania ja myslałem nad innym rozwiązaniem 1) pasta jakaś natłuszczająca ale nie wiem czy to mozna tak i 2) folia do lamp ala "tuning" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Panowie po co kombinować...zróbcie tak jak napisał Marceli i będzie po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Panowie po co kombinować...zróbcie tak jak napisał Marceli i będzie po kłopocie Nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukas3112 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Szanowni koledz zrobiłem ten patent jakiś rok temu,było ładnie lecz z biegiem czasu i moim bledem(do tej pory auto myte aktywmną pianą,ale już nie)lampy znów zaczynają płowieć więc na wiosne powtórka z rozrywki i koniec z pianką ,a zamiast claraka-czyt lakier bezbarwny można użyć lakieru do lamp(transparentny)w dowolnym kolorze,u mnie trzeba było zetrzeć lampy do tego stopnia że napisy na nich nie były widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi