Gość ROKI Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 Zastanawiam sie nad oponami, w razie potrzeby (wyscigi) chce zamieniac swoje alu 16, na jakies 14, ogladalem dzis uzywki 185/50 dunlop sp sport 2000, ogolnie to szukalem 195/45 lub 195/40. Co myslicie o takim pomysle, coby sobie na wieczorne wypady zakladac na przod 14, u Kuby w sunny widzialem 14 zimowe ponacinane. Co jest dobrym rozwiazaniem, zeby nie stracic fortuny, i czy duzo mi da zalozenie mniejszych kólek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 31 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2008 mniejsze kola mniejsza masa... ale bierz szerokie na przod a wezsze na tyl. z przodu przeciez wymagana jest lepsza przyczepnosc. no i chyba najtansza opcja by byly nalewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 http://www.opony-sportowe.pl/index.php?d=produkt&id=4 nie jest to może r888 ale na pewno lepsze niż sparciałe zimówki [ Dodano: Sro 06 Sie, 2008 20:19 ] albo moze to http://www.streetracing.pl/forum/SLICKI-13...0mm-t57226.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 poszukaj 205/45/14 będzie smiesznie wyglądać ale rewelacyjnie na starcie powinny przytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 greg76, tam sa 13 do sprzedania, lukas, chyba odzaluje i kuie sobie w zime R888 sa teraz po 460zl bo cos mi sie zdaje ze nie bede mial ochoty zmieniac kol na wieczor Najlepsza opcja to przejscie na 15, rozmiar 195/50/15 jest bardzo tani, a i srednica mniejsza niz moich 16, tylko trzeba by glebe jeszcze zapodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 no 13 ale na profilu 60. mala masa felgi i male kolko wiec szybko bedzie sie z miejsca zabierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamo_DBWC Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Witam!!! Przperaszam ze w tym temacie sie pytam ale nie chce zasmiecac forum krotkimi pytaniami. A wiec moje pytanie brzmi nastepujaco czy do sunny gti N14 wsadze felgi 16cali i czy bedzie auto sie nadawalo do jezdzenai tzn. ze nic nie bedzie tarlo ocieralo itp.????/ Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 greg76, chyba 13 nie wejda no primery, czy moze sie myle, byly w 1,6 ale tam tarcze sa mniejsze Kamo_DBWC, podejda, ET to pewnie 40 musi byc i nie za szeroka felga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jeździłem parę dni na 16. Dokładnie 7,5Jx16 ET30. Przy dobiciu potrafiły lekko otrzeć błotnik. ET40 to raczej nie wejdzie. Z tyłu było bardzo blisko amortyzatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 xkarol wreszcie założył 205x17x40 latogumy bravurisa i jakieś sporty michelina. I jest git sorki,chciałem pokazać i co?... może ktoś coś z tym zrobi Komunikat: Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum. Fotki możecie zobaczyć tutaj: http://www.stroker.pl/user/cars/19/12/ No comments dla .....a.....,to nie pierwszy raz. Coobcio, jako moderator, możesz coś z tym zrobić? przecież zdjątka są konieczne, chociażby miniaturki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 tomjedrz, niezle wyglada, bardzo sie zmulilo autko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekol Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 tomjedrz, co to za fele i ile kosztowaly :one: wygladaja ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 u Kuby w sunny widzialem 14 zimowe ponacinane U mnie na szutry siedzą 185.65R15 co daje średnicę koła 63cm - jakieś 7cm więcej jak te co miałem w orginale (185.60R14). PS. do wyścigów zapodaj sobie coś co ma małą średnicę tym samym skrócisz sobie biegi i zyskasz na przyspieszeniu nie wspominając już o redukcji masy wirującej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 xkarol założył czarnej felgi made in italy-niestety jeszcze nie znam nazwy, ale w zakrętach toto, to jest dopiero... frajda Razem z oponami 215X17X45 których nie zmieścił w nadkolach i próbuje terazopylić,było 900 PLN-ów za komplet . Teraz na 40-kach 205x17x40 jest O.K. Auteczko ścichło i wcale się nie zmuliło . Tylko na dziurach i krawężnikach trzeba bardzo uważać. Czerwona zostaje na 15-tkach albo na zimowych 14-tkach . Gotowa do ścigania [ Dodano: Nie 10 Sie, 2008 16:23 ] tomjedrz, co to za fele i ile kosztowaly :one: wygladaja ladnie Misiek, jak to miło. że się odezwałeś Pozdrówka dla Pomorzan, sorki za wtrącone OT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2008 greg76, chyba 13 nie wejda no primery, czy moze sie myle, byly w 1,6 ale tam tarcze sa mniejsze Kamo_DBWC, podejda, ET to pewnie 40 musi byc i nie za szeroka felga jasne... nie wiem czemu myslalem ciagle o n14. tam by pewnie to podeszlo dlatego pokazywalem felgi 4x100. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Kurde, pół godziny szukania xkarol trafił włoskie feluśki DEZENT 7X17 KBA 4462 Racing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 tomjedrz, temat dotyczy opon 14, prosze nie rob OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xtomek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 [ Dodano: Pon 11 Sie, 2008 21:37 ] tomjedrz, niezle wyglada, bardzo sie zmulilo autko?? też pytałeś tomjedrz, temat dotyczy opon 14, prosze nie rob OT odpowiadałem na zapytanie, a w temacie przewijają sie różne średnice. Koniec OT, przepraszam :/ p.s. może założę 14-ki na Ryki, muszę się poradzić Coobcia, są dużo lżejsze, tylko, czy nie za miękkie? No i jeszcze jedno, MARKGUMY nalewane, niestety 15-ki i na wyścigi O.K. ale podobno na deszczyk już nie. Mam 2 sztuki na tyle i jakoś nie zauważyłem pogorszenia trakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROKI Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 http://www.ceneo.pl/;004c541;0112-0;017P1-...3333P3-3346.htm Ktore najlepszw Yarkoo poleca R888 (cena maleje ostatnio) bede kupowal na przyszly sezon, biorac pod uwage moje lenistwo nie bedzie mi sie chcialo zmieniac na 14 kiklka razy w tygodniu takze kupie dobre 16, oprocz R888 ktore maja podobne wlasnosci na suchym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi