Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

zapas w D40

wojt001
 Share

Recommended Posts

Witam,

jestem szczesliwym posiadaczem navary od kilku miesiecy, niestety teraz dopiero przyszlo mi do glowy zeby zobaczyc jakie kolo jest w zapasie i prawde mowiac zdziwilem sie gdy zobaczylem tam kolo ze stalowa felga. pytanie czy wszystkie navawy sprzedawane z kompletem alufelg mialy w zapasie felge stalowa, czy to tylko ja mialem takie szczescie i wylosowalem takie cudo :). (samochod kupiony w aso w wawie).

Pozdrawiam

Ja tez kupiłem navkę w Wawie i też mam stalowe koło zapasowe , w salonie powiedzieli mi że wszystkie navary tak mają

Guest Pietja
Ja tez kupiłem navkę w Wawie i też mam stalowe koło zapasowe , w salonie powiedzieli mi że wszystkie navary tak mają

Nie wszystkie ;)) Moja ma aluminiowa felge na zapasie :diabel: Moze to dlatego ze Navare mam z Belgii i tam daja aluminiowa a na Polske puszczaja bardziej wybrakowane egzemplaze :P

Guest Ash_One
Moze to dlatego ze Navare mam z Belgii

no tak, piec navar sprzedanych w PL ze stalowym zapasem

i w Belgii wychodzi nowka z piecioma alu :D

W 2006 roku oglądałem navkę w salonie i na zapasie była alufelga. Gdy 2007 roku odbierałem swoją zapytałem się, czemu na zapasie nie ma piątej alufelgi. W odpowiedzi dowiedziałem się, że co roku producent zmienia coś w wyposażenia auta. Oprócz felgi aluminiowej nie było popielniczki i zapalniczki. Teraz model 2008 nie ma podłokietnika z tyłu (dostępny tylko ze skórą).

Guest Ptasiek

ja mam nave z 2006 i kupiona w 2007 ( model 2007 ) i mam alu na zapasie .

tylko co mi z alu na zapasie jak auto znow w serwisie ... ehhhh szajs .. jakich malo ...

W 2006 roku oglądałem navkę w salonie i na zapasie była alufelga. Gdy 2007 roku odbierałem swoją zapytałem się, czemu na zapasie nie ma piątej alufelgi. W odpowiedzi dowiedziałem się, że co roku producent zmienia coś w wyposażenia auta. Oprócz felgi aluminiowej nie było popielniczki i zapalniczki. Teraz model 2008 nie ma podłokietnika z tyłu (dostępny tylko ze skórą).

a ja naiwnie myślałem cały czas ze zmienia się na lepsze, żeby przyciągnąć klienta ;))

Z tego co wiem, to w najnowszej dodają chromy i migacze w lusterkach, a także zmienili kształt felg na inne. Przypomniało mi się jeszcze, że na samym początku sprzedaży samochód miał chromowane oznaczenia wersji wyposażenia na klapie z tyłu. :030:

Guest Ptasiek

motor zrobiony .. ale cos stukalo przy gaszeniu .. .wiec bedac w poblizu wstapilem ... i.....

kolo zamachowe ... wiec wymienili .. .ale problem bez zmian .. wiec jeszcze tarcza sprzegla by byl nowy komplet .. i ... . bez zmian ... tak doszli do wniosku ze maja zle kolo zamachowe ... i sprowadzili 2 nastepne ... wynik .... BEZ ZMIAN ...

teraz bedzie expertyza z centrali nissana ... i bedzie .. cos dalej dzialane ...

jak tylko sie odrobie to dokoncze moja odpowiesc ...a narazie ... GSR600

ps. wlasnie zdalem prawko na A w katowicach i przesiadam sie na motor , bo navare odstawiam na stale do serwisu ... hehehhe

moja z 2007 ma alu w zapasie.to dziwne ze nie dodaja do wszystkich.no ale wkoncu to zapas i od dołu.alu amba wetnie wydaje mi sie owiele wczesniej niz stalowa felge .