Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] wymiar uszczelki pod aparatem zapłonowym.

szynszyl
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

silnik jak w opisie.

cieknie mi tam i jest brzydko az po skrzynię biegów!

chciałbym zmienić plug'&'play - znaczy sie na miejscu i od ręki, a nie z rozgrzebanym silnikiem i paniką w oczach latać po wypierdkowie i szukać sklepu

Jak dla mnie to może cieknąć spod uszczelki pod pokrywą zaworów, właśnie przy aparacie zapłonowym ma takie "wygięcie" i jak się tam nie da dużo silikonu to przecieka....

Sprawdź taką opcję

W@sio, wole od razu mieć tą uszczelke. co do dekla to nie będę ruszał. przekonalem się na kumpla vectrze ze bez klucza dynamometrycznego nie ma co tego ruszać. mechanik o mało mu nie zerwal gwintów, a uszczelka pod pokrywę to też tylko orginał=odpowiednia grubość.

silnik jak w opisie.

A w opisie ma SRI, a to znaczy, że jest to SR20, chyba, jak się mylę to mnie poprawcie. Co do uszczelki to kolega W@sio może mieć rację, przerabiałem temat z wyciekiem w tym miejscu i nie był to wyciek przez aparat tylko spod nowej uszczelki pod pokrywą zaworów, dokręconej kluczem dynamometrycznym, dopiero silikon pomógł i jest spokój. Uszczelka w aparacie zapłonowym to zwykły oring, średnicy nie znam ale jutro wieczorem mogę Ci podać bo mam aparat z uszczelką na półce, z resztą sam możesz to sprawidzić, to tylko dwie śruby i masz aparat na wierzchu.

bonzo, masz rację.

Panowie, samochodu uzywam codziennie. Nie mogę sobie pozwolić na przestoje. Inaczej wierzcie mi, nie pytałbym. a mechanikom nie lubie zostawiać kasy, chyba że za duża robota koło auta.

A w opisie ma SRI, a to znaczy, że jest to SR20
brawo :diabel:

a to już całkiem co innego. w szukajce nie wpisywałem niczego innego jak primera i tam: oring, uszczelniacz, aparat... :diabel:

zatem skoro się wyjasnilo, to można zamknąć.

A zna ktoś może wymiary simeringów w aparacie zapłonowym p11 silnik GA16DE. Oring juz wymieniałem, ale cieknie mi jeszcze olej przez sam aparat. W serwisie tylko sprzedają oringi a simeringów niestety nie:/

Chciałbym już być w nie zaopatrzony jak rozbiore aparat:)

pozdrawiam