Gość mkolumb Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Mam następujący problem Auto co kilka dni blokuje się, nie można odpalić (brak dopływu paliwa do wtrysków), wszystkie inne urządzenia w aucie działają. Po kilku dniach auto ni stąd ni z owąd odpala bez problemu i tak przez kilka dni. Dowiedziałem się, iż najprawdopodobniej wadliwie działa sterownik immobilisera. Pytanie w którym miejscu się znajduje, jak wygląda i jakie są możliwości naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 mkolumb, ściągnij sobie manuala serwisowego do P11.144 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=37837, poszukaj też w archiwum - nie koniecznie może to być immobiliser. A świeci ci się może check engine - taka pomarańczowa kontrolka w kształcie silnika? Podjedź do dobrego mechanika z kompem i zrób diagnostykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkolumb Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Manual jest nieprzydatny gdyż jest po angielsku. Siedziałem już długo przy aucie, próbowałem niemal wszystkiego i wygląda na to, ze sterownik immobilisera to chyba jedyna możliwość. Archiwum przeszukałem i nic. Ta kontrolka gaśnie kilkadziesiąt sekund po odpaleniu auta. Był u mnie mechanik z kompem i nic nie wykrył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ta kontrolka gaśnie kilkadziesiąt sekund po odpaleniu auta. to coś nie tak i zmień mechanika na takiego, który odczyta ci kompem OBDII , ta kontrolka powinna zgasnąć od razu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mkolumb Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2008 W dniu wczorajszym auto odpaliło bez żadnych ingerencji. Kontrolka gaśnie od razu po odpaleniu auta, ale problem pozostaje. Problem jest w układzie immobiliser-sterownik, tylko nie wiem jak wygląda i gdzie się znajduje sterownik immobilisera. Gdybym wiedział prawdopodobnie problem zostałby rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radoslawos Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Oj co ja się nawojowałem z immo objawy takie jak u Ciebie tzn raz odpali a raz nie, tyle tylko że u mnie przyczyną okazała się nieszczelna nagrzewnica i płyn który po wiązce przewodów zalał komputer i własnie immo zwariowało. Z tego co udało mi się wtedy ustalić immobilizer jest niczym innym jak programem zainstalowanym w komputerze samochodu. ASO po diagnostyce krzyczało wymiana kompa a pomógł BOSCH service w Olsztynie . Sprawdż koniecznie czy masz szczelna nagrzewnicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.