Gość Andry Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Witam. Czy ktoś mi podpowie jaka substancja (masa) jest nakładana fabrycznie na połaczenia elementów blacharskich. Chodzi mi konkretnie o miejsce połącznia progu z tylnym błotnikiem (miejsce widoczne dopiero po otwarciu tylnych drzwi). Kupiłem w sklepie taki zwyczajny AUTOKIT ale to nie jest to, nie rozprowadza się tak dobrze. Fabrycznie jest to bardziej podobne do kleju montażowego, nakładanego z tuby jak silikon. Jeśli wiecie to poradźcie, bo po zime trochę rdzy wylazło. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ROBAS Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 W sklepie z lakierami samochodowymi poproś o MASTYKĘ. Są dwa rodzaje- w tubie (której potrzebujesz) i pod pędzel. Są też różne kolory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam-di Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2005 dokladnie polecam gume na pendzelek firmy boll jest tania i dobra a zeby uzyskac taki wyglad jak fabrycznie to wez twardy pendzel lub obetnij zwykly o 3/4 i nakladaj nim a na koniec lekko zamocz pendzelek w nitro i przesmaruj dla wygladzenia i masz 100% fabryke:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cysio Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 poprzegladalem puszki na sklepie i stwierdzam ze moze to tez byc pasta gluszaca (cena ok 10 pln za kilo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andry Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Dzięki za informacje. :-) Rozpoczynamy walkę z rdzą!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dandi_X Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2005 a moze ktos wie jak i czym usunac rdze? ja zastanawiam sie nad papierem wodnym, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Niestety rdzę trzeba potraktować bardzo brutalnie Najlepiej byłoby zjechać do gołej blachy. Parę lat temu wpadł mi w ręce cynk w areozolu. Zabezpieczałem tym blachę po lekkiej stłuczce w golfie 2. Do tej pory nie ma śladów rdzy w tym miejscu. Ale proponuję bardziej tradycyjny sposób. papier ścierny-farba podkładowa-lakier. Jak dobrze usuniesz rdzę, na kilka lat powinno wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.