Gość darazz Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 mój problem: musiałem zostawić na około 2 tyg. moją primerkę, po powrocie... przekręcam kluczyk, silnik jakby zakręcił ale za brakło "pary" i następne próby kończą się tylko na charakterytycznym "pyknięciem" i cisza... :zdziw: podjerzewam awarię rozrusznika, ako jest ok, chociaż sam już nie wiem co może być przycznyną... czy ktoś miał podobny przypadek??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 prostownik sobie podłacz na godz. i ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość starfly Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 mógłbym się założyć że to aku ci padł-nie palony przez jakiś czas może takie cyrki robić-podepnij pod prostownik i może ci zaskoczyć [ Dodano: Nie 17 Sie, 2008 00:05 ] prostownik sobie podłacz na godz. i ruszy Oj ubiegłeś mnie z tym-przepraszam pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariand87 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 To na pewno rozładowanie akumulatora, godzinka pod prostownikiem i gwarantuje że zapali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darazz Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 próbowałem prostownikiem i lipa, cisza, prawadopodobna awaria?? nie wiem, lampki aku, i oleju po ponowniej próbie uruchomienia znaczy przekręceniu kluczyka w stacyjce zapalają dopiero po ok.30 sek. alternator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzyb Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Prawdopodobnie zawiesiły się szczotki w rozruszniku. Spróbuj puknąć w rozrusznik, jeśli to nie pomoże to spróbuj na odpalic na pych,powinno pomuc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JZwierzyk Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Miałem kiedyś podobny przypadek i przyczyną było urwanie się masy od silnika. Podłącz korpus silnika z "-" akumulatora dodatkowym przewodem i ponów próbę rozruchu, może to akurat to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darazz Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 dzięki wielkie okazało się że to urwanie masy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.