Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Panel control od klimatyzacji

Gość buber
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ta klapeczka oprócz 2 kołeczków (zawiasków) ma po bokach tych "grzebyczków" zaczepione 2 sprężynki (malutkie dziurki) do deski dzięki którym klapka nie powinna nam "klekotać" podczas jazdy po naszych gładkich drogach. Bezpiecznie można je odpiąć raczej tylko przy demontażu deski bo inaczej mogą wpaść gdzie tylko zechcą a ponieważ są czarne trzeba mieć dużo szczęścia aby je znaleźć przy demontażu - ja je miałem, niestety im samym nie zrobiłem zdjęcia ale chyba przy czymś innym będzie je widać. niestety na tym PC ich nie mam jak wrócę do domu to przeglądnę zdjecia i mogę Ci wysłać o co mi chodzi. ona ma kształt mniej więcej taki:

__

O

/

/

/__

Uff niestety rozjeżdża się powiedzmy, że to powinno mieć bardziej trójkątny kształt z trzema zwojami sprężyny w 1/2 dlugości (tam gdzie kółeczko)

Wybacz, ale dopiero tera zusiadłem do kompa rzucic okiem na poczte.

Z checia przyjme fotki dot. demontazu ktore wykonales.

Sorry ale na ta klapke zabiore sie innym raze (totalny brak czasu w domu).

Ok spokojnie. Wyślę Ci raczej Dziś wieczór fotki tego co demontowałem tylko nie wiem czy będę w stanie dorysować strzałeczki na fotkach bo mam w domu takiego małego bombla :D co rzadko kiedy daje spokojnie coś popracować przy komputerze a niestety zasypia późno ;)

Generalnie demontaż jest dość prosty tylko trzeba wiedzieć kiedy szarpnąć i gdzie. Generalnie ja też bym to wcześniej zrobił bez lęków tylko człowiek boi się szarpnąć jak nie ma pewności czy wszystkie śruby odkręcił. A urwanie czegoś przy częściach do Tineczki to :/

Sesja zdjeciowa klapki rozebranej zriobiona. Dawaj maila (na zwykłą poczte) -to odeślę.

Mój brak czasu też wiąże się -ale - z bąblicą.

[ Dodano: Sro 10 Wrz, 2008 13:49 ]

aaa -zauważyłem że moja klapka jest z wersji angieslkiej (odwrotne plstkiki) ale nie powinno to mieć wplywu na mocowanie.

He he ja generalnie też mam małą Bąblice tylko wyraziłem się w znaczeniu ten Bombel w rozumieniu dzieciaka :D

Pozdrawiam

P.S.

Dzięki za fotki

• 1 miesiąc temu...

buber -wyśłij mi e-maila (z przypomnieniem) -to postaram Ci sie wysłac fotki z demontażu (prosze o cierpliwosc) tak sie składa ze teraz nie mam dostepu do poczty.

wiem ze jedna z srub jest kolo wskażników.

a dlaczego to chcesz demontowac?