Gość AdiPosen Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Witam forumowiczów. nie znalazłem takie tematu na forum dlatego proszę o pomoc zorientowanych, Od jakiegoś czasu mam taki oto - może nie tragiczny ale jakże wkurzający problem. Posiadam w mojej Almerce N16 2000r alarm CLIFFORD z dynamicznie zmiennym kodem, blokadą antywłamaniową itd... wszystko w jednym Od jakiegoś czasu jednak z obydwu pilotów "ucieka" prąd z baterii i to dosłownie. raz na 1 - 2 miesiące musze wymieniać baterie ponieważ po jakimś czasie pilot nie rozbraja i nie uzbraja alarmu z powodu wyładowanej baterii, moj znajomy sprawdził dlaczego tak się dzieje i okazało się że przez cały czas obydwa piloty pobierają prąd z baterii z tym że jeden z pilotów pobiera tego prądu ok 8 razy więcej niż drugi... jeden z nich 0,15 czegoś tam a drugi 0,80 czegoś tam ( nie znam się za bardzo więc nei będę próbował strzelać) i stąd te rozładowane baterie, Zaznaczam że mam Almerkę od 3 lat i przez pierwsze 2 lata wszystko było ok. tj 1 bateria szła na te właśnie 2 lata.... a później jak napisałem jedna na 1-2 miesiąca. miał ktoś z was może taki problem. nie chce wymieniać pilotów bo jak ktoś napisał na forum, w ASO to wydatek rzędu 500 zł a jestem pewien że to tylko jakaś mała awaria albo ..... no właśnie ciekawe co? dziwne jest to że problemy są i z jednym i z drugim pilotem,a dodatkowo problem ten pojawił się jednoczenie w obydwu pilotach. Dzięki z góry za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Prawdopodobnie masz awarie w pilocie i małe cosik zżera Ci baterie. Rozbierz na części pierwsze, poszyść styki, przesmaruj jakimś siuwaksem. Powinno zadziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mavv Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Prawdopodobnie masz awarie w pilocie i małe cosik zżera Ci baterie. Rozbierz na części pierwsze, poszyść styki, przesmaruj jakimś siuwaksem. Powinno zadziałać. Będę musiał i ja tak zrobić u siebie. Jeden pilot nonstop w użyciu, drugi zapasowy znów zdechł po chyba kilku miesiącach. No chyba, że od nieużywania, jak nieużywane oragny zanikają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.