Gość nizinsky Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Wczoraj zauwazylem cos dziwnego w moim aucie a wlasciwie uslyszalem .Jest to dziwne chrobotanie ze srodkowej konsoli gdzies w miejscu gdzie znajduja sie te wszystkie przyciski pod LCD.Nie wiem co to moze byc,ale bardzo denerwuje.Przyciskalem reka podczas jazdy ale nic tak jakby dochodzilo ze srodka w momencie kiedy auto jedzie.Nie znalazlem nic w postach wiec moze ktos juz mial taka przypadlosc.Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalS Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Czesc. Chyba bedziesz sie musial przyzwyczaic, bo jak na moj gust to kwestia tego modelu. Ja slysze chrobotanie z okolicy schowka, slysze stukanie z okolic slupka po stronie pasazera, i slysze trzeszczenie z okolic drazka zmiany biegow przy przyspieszaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MefKM Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 ja mam to samo w mojej 11, ale tylko w momencie przyspieszania w okolicach konsoli i drazka przy wolnej jezdzie słychac jakies chrobotanie z okolic słupka od strony pasazera przy szybkiej dodatkowo gwizdy powietrza - ale takie nie do zniesienia -= poprostu złom nie auto, a jeszcze jak jade szybko i z przeciwnej strony minie mnie jakis ciezarowy to mam wrazenie ze te dzwieki sie podwajaja i cała para wchodza do auta - jak przez sitko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomirek Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 jakieś dziwne te wasze autka. Tez mam p12 i cisza... Jedyne co to rozwinieta roleta bagaznika czasami skrzypi. Jak ja zwine jest ok A inne odglosy to tylko jak po jakims bruku jade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nizinsky Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Ja zadnych innych odglosów nie mam w aucie a te dzwieki ze srodkowej konsoli pojawily sie niedawno.Musze sie dostac do tego i zobaczyc co robi ten dzwiek.Czy ktos wie jak rozebrac czesc gdzie znajduja sie napendy cd i dvd z cala konsola po srodku miedzy pasazerem a kierowca?Mam zamiar dobrac sie do tego bo mi to strasznie przeszkadza.Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalS Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Moja P12 ma niecale 30 tys. przebiegu i 2 lata. Kupiony w salonie Nissana. Nic niby w niej dziwnego nie ma. Pierwsze problemy pojawily sie po kilku miesiacach - rozregulowal sie zawias w tylnych drzwiach po stronie pasazera. Slychac bylo stuki z okolic bocznego slupka. W ASO wyregulowali (pierwsza diagnoza byla - uwaga - do wymiany tylne zawieszenie :-) ), i bylo jakos ok. Bylo, bo teraz, po ok. 5 miesiacach, znowu sie drzwi odzywaja. Skrzypienie z okolic drazka zmiany biegow pojawilo sie po 5-cio godzinnej jezdzie w korku na Zakopiance. Praktycznie przez ten czas bylo ruszanie, hamowanie, ruszanie, hamowanie. I powyzej jedynki nie wchodzilem. No i zaczela skrzypiec. Po wymianie filtra kabinowego, z okolic schowka slysze teraz bzyczenie, cos ala rezonujaca podkladka na niedokreconym wkrecie. Z tym mysle ze dam sobie rade - musze tylko namierzyc zrodlo. Inna ciekawa historia - podczas jazdy (!!!) odpadla plastykowa oslona ktora jest w okolicach pedalu gazu. Wypadla z zatrzaskow.... Normalnie zalamka. Zamontowalem i jakos sie trzyma. Ostatnia ciekawa sprawa - przy skrecaniu w prawo pod gore (przy wyjezdzaniu z parkingu podziemnego), slysze stuki w okolicach prawego tylnego kola. Ale tylko czasami i nie da sie tego powtorzyc.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trysiek Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Z tym chrobotaniem lub czymś podobnym do skrzypienia maiłem taki sam przypadek. Dochodziło gdzieś ze środkowej konsoli i było trudne do zlokalizowania. Rozebrałem prawie pół konsoli i nic. Szczególnie było słychać w słoneczne dni. Aż w końcu okazało się , że skrzypiał plastik przy lusterku wstecznym a odbite od szyby odgłosy skrzypienia trafiały w konsolę i wydawało się , że to z niej się to wydostaje. Wystarczyło poruszać obudową lusterka i wszystko ustało. A już przez moment byłem załamany. Czasem zwykła duperela a utruje życie. Pozdrawiam . Może to u Ciebie również lusterko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość antoni kozlowsk Opublikowano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2009 mi też chrobotało w konsoli powodem była lużna obudowa lusterka wstecznego przenosi to odgłosy na konsole jest to trudne do zlokalizowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 u mnie nie ma chrobotnia ale jest cos co wydaje dzwiek w stylu : KLIK KLIK raz na jakis czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.