Gość str3ight Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Witam, mam problem z tylnia szyba, przyciemnilem juz 4 boczne tylne szyby folia. natomiast na tylnej szybie folia sie lamie, robia sie balony gorki i w ogole dramat. moze mi pomoc ktos kto przyciemnia badz przyciemnil ta szybe albo ktokolwiek kto wie jak ??? widzialem ze ludzie maja przyciemniana to szybe wiec sie da a ja juz nie mam pomyslu. wyszlo mi ze musialbym robic paski po5 cm zeby sie nie lamala i kleic pod katem :/ a to sie mija z celem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 widzialem ze ludzie maja przyciemniana to szybe wiec sie da a ja juz nie mam pomyslu.może przyciemniali lepszą jakościowo folią bo taką najtańszą typu tych z allegro to nie da rady...może by Ci się udało chociaż z dwóch kawałków obkleić szybę, bo to najstarszy patent. Ja tak kleiłem tylne szyby i źle to nie wyglądało...U mnie w sunny też jest niewdzięcznie wygięta tylna szyba, ale poprzedni właściciel zaszalał...skleił ją chyba z pięciu kawałków :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Tą najtańszą folią się nie da. Chyba, że tak jak pisałeś kilkunastoma paskami. A i tak nie wyjdzie dobrze. Ci co oklejają mają lepsze folie a i tak robią to z minimum dwóch pasków. Ja jak oklejałem też dałem sobie spokój, bo nie wychodziło, choć pierwszy położony pasek od góry mógł zostać, ale drugi to masakra. Za oklejenie w zakładzie chcieli najtaniej 120 zł. Dałem sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 tylnia szyba tylko i wyalcznie z 2 elementow inaczej folia sie bedzie odklejac albo beda sie wlasnie robic bomble ;] tam gdzie ja przyciemnialem fachman tak mi powiedzal, zrobil szablon a potem wycial go i dopeiro przykleil. Robota profesjonalna nie widac miejsca laczenia... za 3 szyby zaplacilem 270 zl (90 od sztuki) [tzn tata dostal prezent na urodziny taki:D] i jest za***iscie oklejone;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 tanim badziewiem tego nie okleisz,ja robiłem w firmie używali do tego foli termokurczliwej,cała szyba jest oklejona jednym kawałkiem za cały tył płaciłem 370 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 ,ja robiłem w firmie używali do tego foli termokurczliwej,cała szyba jest oklejona jednym kawałkiem i to jest najlepsze wyjście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość str3ight Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 no wlasnie folia tansza. kupiem teraz rolete za 40 zl. noca daje efekt bo nic nie widac. w dzien ja widze co sie dzieje innic nie bardzo a jak bardzo bedzie wkurzac zawsze moge zwinac 110 cm szerokosci ma takie cacko pozdrawiam i dzieki za checi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyg Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Też przerabiam ten temat. Tylną szybę raczej trzeba dać okleić fachowcowi. Znalazłem jednego co robi to metodą podcisnieniową czy próżniową. Czy ktoś wie o co chodzi ?Większość "oklejaczy" jak widzi tę szybę to marudzą., a jeden to wręcz powiedział że nie zrobi tego. Domyślam się że, to "wyższa szkoła jazdy". [ Dodano: Pon 15 Wrz, 2008 17:55 ] Odebrałem dziś szybę z bocznych dzwi. Robiąc próby oklejenia doceniam perfekcję. A to tylko jest boczna szyba. Oklejenie tylnej to dopiero jest ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Odebrałem dziś szybę z bocznych dzwi. Robiąc próby oklejenia doceniam perfekcję.e nie przesadzaj ;P boczne sa plaskie po wyciagnieciu ich to bulka z maslem bez kitu ale tylnia to juz mistrzostwo to fakt ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyg Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Często na ulicy widać różne wypociny w zakresie oklejania. W niektórych wypadkach ręce opadają. A ludziska jeżdża tak oszpeconymi autami i nie przejmują się. Od oklejacza dostałem pisemną gwarancję na 5 lat. Pojeździmy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 U mnie samą tylną oklejał jakąś godzine,i chwalił sie że mało kto w Poznaniu to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyg Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 W mijającym tygodniu pojechałem z tylną szybą do fachowca. Nie dał rady !!! Robił dwie próby i nie wyszło mu. Stwierdził żę, folia której używa jego firma nie "wyda". nie powiedział co to za folia. pozostaje próbować dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SFCTOMEK Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jechałem dziś za Mazdą MPV i też szpetnie miała oklejoną tylnią szybe, pomarszczona i pocięta ta folia na całej szybie . Szału nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyg Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Następna firma poległa na foliowaniu tylnej szyby. Po trzech nieudanych próbach dali sobie spokuj. Mam na oku jeszcze jedną. Też ją przetestuję. Z tego wynika że nie jest to takie proste. [ Dodano: Pią 31 Paź, 2008 14:28 ] Dziś w końcu mam oklejoną tylną szybę. Wygląda dobrze reszta wyjdzie z czasem. Jeśli kogoś interesuje podam adres. Firma jest w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czopochrup Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 rotfl w chorzowei pojechalem do peirwszej lepszej i to zrobili w mig :] tazke widze w 100licy same partacze robia:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyg Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 To miałeś farta. Ja trafiłem do pierwszej gorszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi