Gość biernik Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jak wy montujecie, jeżeli w ogóle montujecie? ja próbowałem ale pasy z tyłu sa stanowczo za krótkie Jak teraz sobie z tym poradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loopa Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 nie wiem jaki masz fotelik ale u mnie nie ma problemu. Mówię o foteliku dla dziecka pow 15kg Pas jest wystarczająco długi . A czy Navarka nie ma Isofixa ....przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Uchwyty isofix są na styku siedziska i oparcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jak wy montujecie, jeżeli w ogóle montujecie? U mnie recaro montowane tylem do jazdy do 9 kg i nie mam problemów. Montuje zawsze na środkowym siedzisku oczywiscie z tylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 POsprawdzam z rana czy mam tam to o czym piszecie i sprawdze czy na środku będzie pasował, a jak nie to chyba zmienie fotelik bo może mam za wielki jakiś ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 U mnie dzieci jeżdżą w fotelikach uniwersalnych - często jest tak , że wykorzystują tylko część biodrową pasów - może rzeczywiście są krótkie i uwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpirat Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 montuje pasy do fotelika za jego oparciem, a w foteliku są szelki dla dziecka. nie ma szans żeby były za krótkie bo prawie przylegają do głównej kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domadm Opublikowano 5 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Ja wożę momentami trzy foteliki: jeden Chicco z przewlekanym pasem, drugi poddupek i trzeci łódeczka dla maluszka. Na wszystkie starcza pasa, aczkolwiek ten ostatni jest naciągnięty na max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JJasiek Opublikowano 6 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 U mnie montowałem foteliki tyłem jak dzieciaki byłby mniejsze i teraz przodem i nie mam problemów z długością pasów. Podczas zapinania fotelików montowanych tyłem spróbuj lekko podnieść oparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość don_martinez Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Jestem zmuszony montować z tyłu dwa foteliki i powiem szczerze, że nie ma najmnieszego problemu z długością pasów. Wczoraj sprawdzałem nawet ile jest jescze zapasu pasa po zamontowaniu fotelika i wystarczy go jeszcze do skrępowania teściowej :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 W sumie kupiłem teraz nowy fotelik już dla dziecka w pozycji siedzącej i pasuje. Zapomniałęm chyba wtedy napisać ze tamten był taki bardziej w pozycji leżącej dla bardzo maluńkiego dziecka. No ale powstał inny problem, zeby dziecko się za mną zmieściło musze fotel kierowcy pchnąć do przodu i tutaj są schody. Nie mam miejsca na swobodne kierowanie. jak znajde czas koło świąt to najprawdopodobniej przetne tylną kanape na pół i będzie rozkłądana, więc fotelik cofne bardziej do tyłu. Z tą przeróbką wiąze się moj dodatkowy plan obszycia całej tapicery w skórze. Tylko nie wiem jaki kolor wybrać, dwa lata temu obszyłęm jasno szarą i masakra jak to się brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi