Gość dzozef Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Witam, mam instalacje lpg z rozbitego nissana i chce ją przełożyć do innego samochodu. Czy w zakładzie, który zrobiłby przekładkę mogą mi wystawić papier do wpisu w dowód rejestracyjny? Dzwoniłem do gazownika, który zakładał mi gaz w nissanie i twierdzi, że nie ma takiej możliwości. Jak to jest na prawdę? albo może jest jakieś inne rozwiązanie? Kiedyś wystarczyło kupić zbiornik ale nie wiem jak teraz jest. z góry dzięki za informacje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 aby wbić LPG w dowód rejestracyjny potrzebujesz fakturę montażu oraz homologacje którą wystawia dystrybutor części na dany pojazd. Homologacja zawiera dane pojazdu oraz numery części zamontowanych w danym aucie więc niema możliwości wystawienia kolejnej homologacji na te same części i inne auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzozef Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 a nie wystarczy jak np kupie tylko nowy zbiornik a resztę starych części wsadzę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 homologacja wystawiana jest na całe auto i instalacje LPG zaś butla ma tylko atest wazny na 10 lat. Do rejestracji potrzebujesz Homologacje i fakture montarzu o atest będeą się jedynie pytać przy przeglądzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyl Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 z ustawy wynika zakaz takich kombinacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZAHYR Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Jak znajdziesz gazownika który wystawi ci (za drobna "opłata") fakture na montaz i dokument ze zostala fachowo zamontowana i spelnia wymogi bezpieczenstwa itp. ew. dodatkowo przełoży instalke z jednego do drugiego auta to niema wiekszego problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.