Guest wader Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Gdzie sprawdzić dlaczego nie pali mi sie kontrolka zużycia płynu w spryskiwaczach w Primerce P11.144- 2000 rok. Pomózcie??!!!!!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dzik Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 a powinna sie palic ja mam ten sam wozik i nic sie nigdy nie palilo. Jakie masz silnik kiedy kupiles i za ile?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marekmarecki Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 I mnie się nie świeci. Ale nie wiem czy w p10 powinna :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bert Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 a w P10 byla w ogole taka kontrolka? Mam z 1996r. i nie stwierdzam.....chyba. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ROBAS Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 Była i jest :!: U mnie działa ale tylko wtedy gdy ma dobry nastrój :wink: Raz jej się chce świecić a 3 razy nie- ja jakoś z tym jeżdżę i nie zauważyłem żeby to jakoś wpływało na prędkość :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marekmarecki Posted April 8, 2005 Share Posted April 8, 2005 a w P10 byla w ogole taka kontrolka? Mam z 1996r. i nie stwierdzam.....chyba. Pozdrawiam No właśnie nie wiem :roll: W książce servisowej wystepuje, ale to jest książka do różnych silników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wilku Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 U mnie też się nie pali. Nawet żarówkę jej ostatnio wymieniłem... I dalej d*pa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wader Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Jest na pewno i działa- ale teraz chyba się obraziła- mi ostatnio się zaświeciła i to by było na tyle- spróbuje poszukać w instrukcji- a jak bedzie ciepło to chyba zaglądne- DZIKI- silnik mam 1800 cm3- wresja kombi - dałem 30 patoli i na razie jest ok- powoli doprowadzam ją do sensownego wyglądu- troche dodatków niklowanych- niklowane paski na zderzaki-lampy tylne itd- kupiłem nówki aluski i tyeraz po zimie wygląda autko naprawdę sensownie. Chyba zabiorę sie za mały delikatny tuning kabiny- troche oklein ale ze samkiem- pozdrawiam W. 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piomal Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 U mnie też nie działa. Podobnie jak kontrolka rezerwy paliwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rafał L Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Taka kontrolka jest w P10 ale zależy to od wersji wyposarzenia. Ja takiej nie mam :evil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dżodżo Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Ja mam P10 i wersje SLX i nie mam kontrolki.Nawet ostatnio dobieralem sie do zbiorniczka od spodu zeby wyjac silniczek i zadnych kabelkow innych co by mialy sluzyc za czujnik od poziomu plynu w zbiorniczku nie widzialem. POZDRAWIAM..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marekmarecki Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Cholera to pewnie i u mnie nie ma :? Ale mam taki jeden przewodzik nie podłączony, zwinięty razem z wiązką co idzie do silniczka od spryskiwaczy i to może być to tylko czujnika też tam nie widziałem. A co do kontrolki rezerwy paliwa, jak pisał PIOMAL, to ja tez myślałem że mi nie działa, ale zapala sie dopiero sporo pod czerwoną kreską :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bert Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Co do kontrolki paliwa, to jest taka kontrolka, przynajmniej w mojej P10. Pali sie w momencie osiagniecia prawie dna zbiornika, co jak wiadomo nie jest zbyt zdrowe dla elektrycznej pompy paliwa. Choc przyznam,ze ta lampka tez mnie zaskoczyla. Raz sie zapalila raz nie.....cuda, oj cuda Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmdelphi Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Witam U mnie kontrolka paliwa zawsze świeci wtedy kiedy powinna, tzn. gdy w baku jest ok. 5 litrów oleju napędowego. Z kolei kontrolka niskiego poziomu płynu w spryskiwaczu nigdy nie zaświeci, bo w zbiorniku najzwyczajniej w świecie nie ma czujnika, który by o tym informował. Byłem kiedyś na szrocie i przerzuciłem masę takich zbiorniczków - w żadnym nie było takiego czujnika. Pozdrawiam Delphi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwinto Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 WitamZ kolei kontrolka niskiego poziomu płynu w spryskiwaczu nigdy nie zaświeci, bo w zbiorniku najzwyczajniej w świecie nie ma czujnika, który by o tym informował. Byłem kiedyś na szrocie i przerzuciłem masę takich zbiorniczków - w żadnym nie było takiego czujnika. Zeby bylo smieszniej na tablicy jest pole takiej kontrolki: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Coobcio Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 ja mam teraz auto jak na dłoni cale rozgogolone zajrze jutro i poszukam tego czujniczka - moja wersja to INVITACION czyli pózniejszy SLX... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwinto Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 ja mam teraz auto jak na dłoni cale rozgogolone zajrze jutro i poszukam tego czujniczka - moja wersja to INVITACION czyli pózniejszy SLX... Coobciu Invitation Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest piomal Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Co do kontrolki paliwa, to jest taka kontrolka, przynajmniej w mojej P10. Pali sie w momencie osiagniecia prawie dna zbiornika, co jak wiadomo nie jest zbyt zdrowe dla elektrycznej pompy paliwa. Choc przyznam,ze ta lampka tez mnie zaskoczyla. Raz sie zapalila raz nie.....cuda, oj cuda Pozdrawiam A mnie zaskoczyło to, że stanąłem na środku skrzyżowania Zbiornik pusty, lampka się nie zaświeciła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest wader Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Panowie!!!!!!!!! Jest u mnie w 100%-powtarzam - już sie świeciła ale małpa sie obraziła- nie wiem czy w P10 jest taka kontrolka, ale w P11.144 jest. Coobcio tylko nie zapominj dokładnie złożyc Nissanka bo ci może się na skrzyżowaniu może roz............ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ROBAS Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Popieram-w P10 2.0GT na 100% jest i działa- nie wiem gdzie jest czujnik- bo silniczek wyjmowałem- ale u mnie świeci od czasu do czasu jak ma dobry humor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest darood Posted April 12, 2005 Share Posted April 12, 2005 Oby nasze Nissany miały tylko takie problemy 8) 8) 8) 8) 8) 8) To reszta świata zgłupieje 8) 8) 8) 8) 8) 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest raTek Posted April 20, 2010 Share Posted April 20, 2010 w p11 tez jest ale tez sie swieci jak jej sie chce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts