Gość Macias Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Witam Silnik: 2.0D. Ostatnio zauważyłem, że jak odkęce korek wlewu oleju, to dmucha powietrze. Tak nawet dość wyczuwalnie. Podobno mogą to być pierścienie, ale nie ubywa mi oleju prawie wcale, ani też nie przybywa (Płyn chłodniczy też trzyma poziom ). Czy może mnie ktoś pocieszyć, że to normalne? :roll: Faktem jest, że po odpaleniu zimnego silnika kontrolka ciśnienia świeci się jakieś 4s. Na ciepłym- bezproblemowo, gaśnie od razu. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sonar Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2005 WitamSilnik: 2.0D. Ostatnio zauważyłem, że jak odkęce korek wlewu oleju, to dmucha powietrze. Tak nawet dość wyczuwalnie. Podobno mogą to być pierścienie, ale nie ubywa mi oleju prawie wcale, ani też nie przybywa (Płyn chłodniczy też trzyma poziom ). Czy może mnie ktoś pocieszyć, że to normalne? :roll: Faktem jest, że po odpaleniu zimnego silnika kontrolka ciśnienia świeci się jakieś 4s. Na ciepłym- bezproblemowo, gaśnie od razu. Dzięki za odpowiedzi. Jeżeli leciutko dmucha to się nie ma co martwić. Ten objaw może występować nawet w nowych silnikach a szczególnie w dieslach. Nie ma idealnie szczelnych układów tłok-cylinder. Objaw ten będzie się powiekszał w miarę zużywania sie silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek197612 Opublikowano 17 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2008 SPRAWDZ CISNIENIE NA CYLINDRACH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.