Gość maryoosh13 Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Witam. Mam D40 (prawie 3 letnią), ostatnio zauważyłem że patrząc na samochód od przodu auto lekko jest przechylone w lewo. Sprawdzałem linijką i odstęp między górną krawędzią koła a rantem błotnika nie jest równy po obu stronach. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale ewidentnie auto przyklękło na jedno kolanko. Coś chyba dzieje się z zawieszeniem. Czy ktoś spotkał się z takim zjawiskiem? Co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daz Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Ja mam u siebie podobnie, tyle tylko że auto mam minimalnie pochylone na prawą stronę i jest to spowodaowane tym iż ktoś kiedyś wiózł coś ciężkiego i źle rozłożył ładunke, przez co delikatnie nadwyrężył prawy resor. Byłem na przgladzie w tej kwestii i stwierdzili że resor dalej jest ok, ale minimalie sie wyprostował przez co auto delikatnie jest pocgylone na prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietja Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Sprawdz powietrze we wszystkich 4 kolach, zobacz czy przypadniem nie masz czegos ciezkogo na tej stronie paki. Moze cos z zawieszeniem? Sprawdzaj na idealnie rownej powierzchni Pzdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryoosh13 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ciśnienia sprawdzone. Na pace nic nie wożę (a na pewno ciężkiego). Mam wrażenie że pochył pojawił się około 1-2 miesięcy temu. Początkowo myślałem że to złudzenie optyczne, bo tablica rejestracyjna jest trochę krzywo założona, ale po zmierzeniu linijką odstępów nadkole-opona, wychodzi że na przedniej osi jest różnica około 3cm. Tył jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietja Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 moze sprezyny albo amortyzatory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryoosh13 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 A jeśli, to czy podlegają gwarancji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietja Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 A jeśli, to czy podlegają gwarancji? Musisz zapytac w ASO, lub ktos inny odpowie, ja mam samochod sprowadzony z Belgii i nie mam gwarancji. Nie byla nawet potrzebna bo nie mialem zadnej awarii a przejechalem juz 90tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 a jakie tam w navarkach jest z przodu zawieszenie?? - 3 cm to duzo PS.: kazde auto nawet nowe zawsze jest troszke pochylone w prawo (wizualnie nie rzuca sie to w oczy), no ale nie 3 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOJTEK P Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Pietja--dlaczego nie masz gwarancji ?? Z tego co się orientuję gwarancja jest na 3 lata lub 100tys.km---zależy ,co nastąpi szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietja Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Pietja--dlaczego nie masz gwarancji ?? Z tego co się orientuję gwarancja jest na 3 lata lub 100tys.km---zależy ,co nastąpi szybciej. Bo auto sprowadzalem z Belgii ale nie z salonu tylko jako uszkodzone. Nie przysluguje mi gwarancja na samochod i szczerze powiem ze jest mi zbedna bo mam widocznie za***isty egzemplarz. Ani jednej awarii, zero odciec mocy, moc mierzona na hamowni 175,6 km i 402Nm, rekord spalania 7,5 (przy 130-140km/h) poprostu igla Nie wiem czemu w Polsce sa takie wadliwe egzemplarze ;( :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryoosh13 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 a jakie tam w navarkach jest z przodu zawieszenie?? - 3 cm to duzo PS.: kazde auto nawet nowe zawsze jest troszke pochylone w prawo (wizualnie nie rzuca sie to w oczy), no ale nie 3 cm... Dlaczego jest pochylone w prawo? Czy to normalne? A co z rozkładem masy? Czy to nie powoduje ściągania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietja Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 a jakie tam w navarkach jest z przodu zawieszenie?? - 3 cm to duzo PS.: kazde auto nawet nowe zawsze jest troszke pochylone w prawo (wizualnie nie rzuca sie to w oczy), no ale nie 3 cm... Dlaczego jest pochylone w prawo? Czy to normalne? A co z rozkładem masy? Czy to nie powoduje ściągania? Nie znam sie na tym ale wydaje mi sie ze dlatego ze po prawej dochodzi ciezar kierowcy i wtedy wszystko sie wyruwnuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKmario Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 a jakie tam w navarkach jest z przodu zawieszenie?? - 3 cm to duzo PS.: kazde auto nawet nowe zawsze jest troszke pochylone w prawo (wizualnie nie rzuca sie to w oczy), no ale nie 3 cm... Dlaczego jest pochylone w prawo? Czy to normalne? A co z rozkładem masy? Czy to nie powoduje ściągania? Nie znam sie na tym ale wydaje mi sie ze dlatego ze po prawej dochodzi ciezar kierowcy i wtedy wszystko sie wyruwnuje dokladnie o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiek25 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 hmm.. to jak moj stoi prosto to mam awarie ?? bo jak usiade z mojej jest nizej .... ?? a jak wsiadzie pasazer to co wtedy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pietja Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 hmm.. to jak moj stoi prosto to mam awarie ?? bo jak usiade z mojej jest nizej .... ?? a jak wsiadzie pasazer to co wtedy ?? Jak jedziesz sam to masz awarie a z pasazerem jest ok xD Nie no joke hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Nie wiem czemu w Polsce sa takie wadliwe egzemplarze ;( :one: To nie jest tak że w Polsce są wadliwe egzemplarze. Natym forum jest może z 50 navarek i większość narzeka na jakąś wadę. POzostały milion użytkowników navary w naszym kraju, nie zagląda na forum bo mają auta bez żadnej wady. Takie jest moje prawdziwe zdanie. Forum łaczy ludzi wadliwych samochodów :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sygma Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Z znasz jakieś samochody nie psujące się i bez wad ? wiele zależy od tego, jak się je użyktkuje i jak serwisuje... Jeżeli samochód kiepsko hamuje to wina samochodu ? (ostatnio przez przypadek widziałem takiego gościa w Oplu) Wydaje się, że tak.... ale okazuje się, że samochód ma 6 lat a płyn hamulcowy jest fabryczny. Kiepskie są te Ople... W poniedziałek mam wymianę skrzyni biegów, serwa i pompy hamulcowej w Vectra C 2008 ... która ma przebieg tylko 15.000 km. Po prostu pewne elementy/części samochodu są wadliwe i należy je wymienić. W żaden sposób nie zmienia to mojego zdania, że jest to dalej dobry i wygodny samochód i zapewne kupił bym go ponownie. To samo tyczy się Navary. ZAWSZE jakaś cześć może się zepsuć i należy ją wymienić. Pozostaje kwestia tego, czy użytkownik potrafi przekazać serwisowi w czym jest problem i czy serwis jest na tyle otwarty na klienta, ze tą część mu wymieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi