Gość miro 88 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Witam was czy ktoś wie w jaki sposób odpowietrzać hamulce w Primerza p12 2002 z ABS czy jest to jak zwykle od ostatniego najdalej polozonego koła czy też od najblizszego czyli od przedu i czy można odpowietrzyć tylko tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 czy jest to jak zwykle od ostatniego najdalej polozonego koła Jak zwykle. i czy można odpowietrzyć tylko tył Oczywiście. Nawet jeśli przód nie jest zapowietrzony, a ma być, to można go celowo zapowietrzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miro 88 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 ODPOWIETRZYŁEM SAM TYŁ I CHYBA DALEJ JEST ZAPOWIETRZONY BO PEDAŁ JEST MIĘKKI . A WIEM Z INNYCH ŹRÓDEŁ ŻE SAMOCHODY Z ABS ODPOWIETRZA SIĘ W RÓŻNY SPOSÓB NAWET OD PRZODU DO TYŁU . CZYLI W NASZYM PRZYPADKU ZACZYNAMY OD TYŁU OD PRAWEGO KOŁA DO PRZODU TAK :!!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 CZYLI W NASZYM PRZYPADKU ZACZYNAMY OD TYŁU OD PRAWEGO KOŁA DO PRZODU TAK :!!: Tak. A te duże litery mają coś na celu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miro 88 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Nie tak mi się pisało dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mazg Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 hej, można w paroletnich samochodach zaczynać odpowietrzanie od przodnich kół. Wtedy, ewentualne zanieczyszczenia, produkty utleniania, osady itp nie wędrują do tyłu, tylko do przednich odpowietrzników i krótszą drogą są usuwane z układu.Tak zrobiłem i rzadziej mi się kontrolka zapala. po wymianie płynu wcale sie nie zapalała, teraz znowu /pewnie przewód bo raz gaśnie raz się pali/ ale to chyba choroba wspaniałych, bezawaryjnych samochodzików japońskich ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miro 88 Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 hej, pytam się bo kolega zalatwil tak sobie pompe hamulcową tylko nie wiem w jakim aucie bo zaczynal od tyłu także chce się upewnić żeby nie szczelić babola ja akurat mam 6 latka 1.8 z gazem [ Dodano: Sro 01 Paź, 2008 09:27 ] Witam ma może ktoś namiary na książkę obsługi do Primery p12 do ściągnięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.