Gość lsd Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Witam wszystkich klubowiczów NKP. Dzisiaj po raz pierwszy się do Was zalogowałem i od razu proszę o pomoc Sprawa dotyczny Patrola 4,2 benzyna z 1996 roku. Jeżdżąc ostatnio w terenie zalałem ECU sterujące silnikiem. Czyszczenie i kąpiele w ultradźwiekach nic nie pomogły. Jest totalnie martwe. Przez długi czas szukałem używki, ale... Są dostępne tylko i wyłącznie dla roczników 1992-95, potem były lekkie zmiany. Przeszukałem wszystkie możliwe źródła w PL, UK a nawet Australii. Po prostu modeli od 1996 było bardzo niewiele. Ja poszukuję kompa o oznaczeniu MECM-P725 a dostępne są o oznaczeniu MECM-P720. Różnice są niewielkie, ale są. Nie będzie prawdopodonbie problemu z dopasowaniem tego starszego (wtrysk jest identyczny), ale muszę mieć schematy wyjść z kompa. Czy ktoś z Was dysponuje Service Manualem do Patrola, a dokładnie 9 suplemenetem, lub jakąś inną publikacją, gdzie występuje w/w ECU? Będę wdzięczny za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 kolego potrzebujesz autodaty, wrzuc w google Autodata rapidshare i znajdziesz. Są tam opisy do wiekszosci aut, do twojego z tego co pamiętam też. Bedziesz mogl sprawdzic roznice miedzy rocznikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Sprawdziłem w Autodata 3.18 i nie ma tego co kolega szuka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przedszkolak Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Miałem podobne problemy. Znalazłem elektronika, który naprawił. Ja na Twoim miejscu znalazłbym dobrego fachowca. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komprez Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jak zalales ... to znajac zycie popalilo troche na plycie .. Mozesz jeszcze napisac co dokladnie sie dzieje z kompem ? czy auto chocby proboje odpalic ? czy jest totalnie nie zywe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.