Gość obek Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Witam, Czy ktoś może mi podać jakie to są żarówki HIR1 o mocy 65 Watt. Potrzebuję takie do maximy jako żarówki do świateł drogowych. Gdzie można je kupić bo na allegro nie znalazłem? High/Low With xenon headlamp 65/35 (HIR1/D2R) - tak jest w podręczniku Dziękuję i pozdrawiam Obek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxsri Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Gdzieś mi się kiedyś obiło o oczy że HIR1 to inne oznaczenie żarówki HB3. Ale pewny do końca nie jestem. Najlepiej wyciąg starą żarówkę i porównaj bo nie zawsze to co piszą w instrukcjach pokrywa się z rzeczywistością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Gdzieś mi się kiedyś obiło o oczy że HIR1 to inne oznaczenie żarówki HB3. Ale pewny do końca nie jestem. Najlepiej wyciąg starą żarówkę i porównaj bo nie zawsze to co piszą w instrukcjach pokrywa się z rzeczywistością Hb3 ma ojciec w corolli i jest standardowo: 60/51W wiec to chyba nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxsri Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Hb3 ma ojciec w corolli i jest standardowo: 60/51W wiec to chyba nie to. Nie wiem za bardzo o co Ci chodzi z tym 60/51. HB3 to nie żarówka dwuwłóknowa tylko jednowłóknowa. Pozatym z tego co wiedze to są dostępne do wyboru do koloru od 55W nawet do 130 W. Żeby nie zakładać 10 postów w 1 temacie które nie wnoszą nic nowego to napisze tutaj. Obek napisał:High/Low With xenon headlamp 65/35 (HIR1/D2R) - tak jest w podręczniku Chodzi o światła długie z żarówkami HIR1 o mocy 65W (wydaje mi się że to po naszemu HB3 ) i światła krótkie z żarówkami D2R o mocy 35W (żarówki ksenonowe). I mam nadzieje że już wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 ie wiem za bardzo o co Ci chodzi z tym 60/51. HB3 to nie żarówka dwuwłóknowa tylko jednowłóknowa. Pozatym z tego co wiedze to są dostępne do wyboru do koloru od 55W nawet do130 W. Chodzilo mi o to ze nie ma HB3 zarowki 65/35w przynajmniej ja nie widzialem. A poka linka z tymi zarowkami hb3 pow 60W (mowie o normalnych zarowkach do swiatel mijania, dlugich nie jakis tam hidach, ksenonach cudach niewidach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.