Gość Pyrus Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 problem wyglada tak : ktos wozil w bagazniku jakies blachy/deski i porysowal plastiki jak widac na fotkach.pomyslalem,ze moze da sie to czyms jakos zetrzec do w miare rownej powloki i dalej sprayem czarnym przeleciec co o tym myslicie? Jakbym odkrecil obudowy w bagazniku(tylko tam chce to zrobic)moze podgrzal to nad palnikiem/suszarka do wlosow i potem dal na to czarny spray to nie bedzie tak widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Z tarciem to bym uważał - tam jest oryginalnie taki baranek a ja zatrzesz to będzie gładkie, sprayem i to czarnym tez bym nie wojował. Najlepiej na szrot sie przejechać i może coś byś znalazł i wymienił. Widać auto poprzedniemu właścicielowi służyło do pracy i nie przywiązywał uwagi do ostrożności w wyciąganiu różnych ładunków z bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Wg mnie Buli ma racje raczej tu nic nie poradzisz i bedzie trzeba pojechac i dobrac cos z uzywki lub zamiennika nie sadze bys byl w stanie to jakos we wlasnym zakresie odnowic... ale podziel sie co zrobiles i jak wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Incas Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Potwierdzam zdanie kolegów, ja miałem też rysy w bagażniku - wymyśliłem drobny papier ścierny, ale efekt był mizerny. Jak odkształcisz taki plastik w wysokiej temperaturze to może Ci potem nie pasować. Polecam allegro.pl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Z tarciem to bym uważał - tam jest oryginalnie taki baranek a ja zatrzesz to będzie gładkie, sprayem i to czarnym tez bym nie wojował. Najlepiej na szrot sie przejechać i może coś byś znalazł i wymienił. Widać auto poprzedniemu właścicielowi służyło do pracy i nie przywiązywał uwagi do ostrożności w wyciąganiu różnych ładunków z bagażnika. poprzedni wlasciciel,a wlasciwie wlascicielka na pewno duzo wozila w bagazniku,bo to najbardziej zaniedbana czesc auta,reszta wnetrza jakby nie uzywana.Na szrocie juz bylem i jest problem bo te auta "sie ponoc nie psuja i nie maja japoncow" moze beda jak po wypadku jakims(tyle sie dowiedzialem).szukalem na ebay,ale nie ma Potwierdzam zdanie kolegów, ja miałem też rysy w bagażniku - wymyśliłem drobny papier ścierny, ale efekt był mizerny. Jak odkształcisz taki plastik w wysokiej temperaturze to może Ci potem nie pasować. Polecam allegro.pl... to moze gdyby tak przytopic inny kawalek plastiku nad tymi rysami, co by pozwolilo wypelnic te dosc glebokie rowki a potem ewentualnie drobnoziarnisty papier scierny lekko przeleciec i wtedy juz czarna farba np. taka http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...em=250304140708 Na razie jako ze pracuje po 12h nie mam czasu sie za to wziasc ale moze w przyszlym tyg jakos.To wtedy porobie fotki co i jak mi szlo.Jeszcze poszukam,ale dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Wiesz, mozesz "zgrzać" te plastiki ale nie sadze by jakos to ladnie wyszlo, tak robia "magicy plastikarze" maja zgrzewarke i zgrzewaja je ze soba tak zwane klejenie wiec musialbys kupic jakis spory kawalek plastiku pociac go na takie kawalki jak Ci beda pasowaly i pozniej to zgrzewac, najlepiej zgrzewarka ale moze i suszarka sie uda, mimo to polecam jednak szroty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bandi Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 ciężka sprawa raczej nie do naprawienia ale jest sposób na te rysy tylko jeden jeżeli nie chcesz wymienać ich naklej jakeś nalepki lub cos podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 "Nestor" problem w tym ze juz objezdzilem szroty i nie ma tego auta na nich,to byla pierwsza mysl zeby wymienic te plastiki zamiast kombinowac i tracic czas. "bandi"mylse ze naklejki nie dadza za duzo bo tak czy inaczej bedzie te przerysowania widac Najgorsze ze jest to jak na zlosc element ktorego nie kupisz normlanie w sklepie,bo juz dawno to zrobil,ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kordzio Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Może jeszcze pojedź do serwisu i się dowiedz ile zamówienie nówek, myślę, że nie z bankrutujesz ceny w UK są inaczej odczuwalne dla kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Może jeszcze pojedź do serwisu i się dowiedz ile zamówienie nówek, myślę, że nie z bankrutujesz ceny w UK są inaczej odczuwalne dla kieszeni. Wlasnie auto stoi w serwisie w sumie moge zapytac,choc nie sadze ze maja takie czesci,to nie jest element zamienny czy psujacy sie wiec nie sadze ze wystepuje w ASO. Wiadomo ze sa inaczej odczuwalne w kieszeni np. za roboczogodzine 85f+vat(ok.100f czyli 450pln jakos)za samo przyjecie do serwisu na wstepie tyle masz. A srednie zarobki Polakow(ja mieszcze sie w gornej granicy) za tydz. to 180-400f. Akurat w tym przypadku serwis jest niesamowicie drogi,choc czesci wcale nie(sporo jest nawet duzo tanszych niz w PL). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 No to skoro nie sa drogie czesci oryginalne to po prostu zamow je, napewno wystepuja w oryginale. Kazda taka czesc jest dostepna jak nie w UK to moze w PL Zadzwon do Nissana i zamow, Ja jak pracowalem w serwisie samochodowym to zamawialem oryginalne czesci do fiata alfy vw audi itp. nie bylo zadnych problemow jak nie bylo w PL to sciagali z Niemiec lub Wloch i czesci byly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Tutaj masz podane rózne metody naprawy: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=45486 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kordzio Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 No właśnie o to mi chodziło, zamów tylko części i zrób to sam Robocizna jest rzeczywiście droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Tutaj masz podane rózne metody naprawy:http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=45486 dzieki,przeczytalem to i w sumie ten pomysl z wypelnieniem tych rys niedaleko odbiega od mojego,moze taka zaprawke dostane w castoramie co do tej czesci to nie mieli jej i mowili ze moze bedzie,ale dadza mi znac do 2tyg.(ceny nie podali) tyle to niechce mi sie czekac,sam sie zabiore za to. Jeszcze na necie szukam ciagle bo najprosciej by bylo kupic gotowe i tylko poodkrecacac/wymienic/poprzykrecac dzieki za wszystkie rady,jutro zabieram sie za odkrecanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radzio000 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 z tego co widze to masz kombi, mam takie plastiki ale do HB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 tak to kombi,a druga rzecz nawet gdybys mial te plastiki to do PL za szybko nie zawitam,przynajmniej przez najblizszy rok nie mam w planie,a mi zalezy by to zrobic dosc szybko,wlasnie ide je odkrecac zobaczymy jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mike_83 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Tylko wymiana.No chyba ze lubisz miec na odpierdziel zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Riki Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 znajomy naprawial takie plastiki folią z allegro, oczywiscie po uprzednim wypelnieniu i wyrównianiu rys rzuć okiem [przykład]: http://moto.allegro.pl/item467883659_folia...upki_200cm.html http://moto.allegro.pl/item467888768_folia...ane_tuning.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Ja sobie czesciowo poradzilem usuwajac zadziory paznokciem (wtedy samych rys juz nie znac bardzo). POtem przejechalem delikatnie gabka zalozona na polerke. Wg mnie robota prosta tania i przynoszaca polowiczny efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 ja bym zmatowil wszystkie plastiki i przelecial sprayem pod kolor nadwozia a pozniej bezbarwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 znajomy naprawial takie plastiki folią z allegro, oczywiscie po uprzednim wypelnieniu i wyrównianiu rys rzuć okiem [przykład]: http://moto.allegro.pl/item467883659_folia...upki_200cm.html http://moto.allegro.pl/item467888768_folia...ane_tuning.html No i pieknie to mam juz rozwiazanie, najlepsze ze wszystkich bo: -obawialem sie ze nawet jak usune zadziory i wypelnie je czyms to po przemalowaniu nadal bedzie widac fakture plastiku (nawet po przeszlifowaniu) -koniecznie chcialem zmienic kolor na czarny(bo im jasniejszy szary plastik tym bardziej mi zalatuje tandeta i chinszczyzna) a wiec Riki dzieki za linki skorzystam na pewno,jutro poszukam na ebay(bo w UK nie ma allegro ) i na pewno wykorzystam to przy naprawie(leci punkcik do ciebie) "B_E_R_E_K" robilem tak kiedys w fordzie fiesta dawno dawno temu,ale teraz juz mi sie to nie widzi takie malowanie(jak cos to tylko czarny kolor w rachube wchodzi) Tak czy inaczej dzieki wszystkim za pomoc,szczegolnie Riki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...97f158f6#558779 looknij tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pyrus Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 dzieki widzialem juz to,tylko to jest Hatchback i jest w ... Polsce a ja na razie nie zawitam tam przez najblizszy rok,wiec szukam czegos tu na miejscu,ale dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi