Gość darazz Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 mój problem to próba polega na wymianie żarówek świateł pozycyjnych. próbowałem, sprawdzałem ale nie mogę znaleźć dojścia, mijania, długie bez probelmu. czy ktoś miał podobny problem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 darazz, nie mam P12 ale w większości aut jest tak, że postojówka jest umiejscowiona w kloszu ze światłami drogowymi i zobacz po kabelkach gdzie idą i musisz chwycic mocno taki plastik co wchodzi do lampy i go przekręcić i wyjąć żarówkę - będzie wsadzona do tego plastiku. Zobacz w instrukcji obsługi - masz tam opisaną wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ciechon Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 W P12 jest to fajnie rozwiazane. Nie szukaj oprawki plastiku, tylko szukaj wystajacego patyczka w jasno szarym - bialym kolorze. Przekrec go i wyciagniesz zarowke, ktora jest osadzona w oprawce - własnie z takim plastikiem. Powodzenia ciechon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michaltczew Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 Hej. Tak jal napisal ciechon zarowki pozycyjne sa wkladane w takie jezyczki. Od strony pasazera zdemontuj ten lejek gdzie wlewa sie plyn do spryskiwaczy po prostu go przekrec i do gory a od strony kierowcy musialem wyjac akumulator odkrecic i uniesc do gory dolna obudowe filtra powietrza no chyba ze dopadniesz kogos kto ma chude i male raczki to nie bedziesz mial problemu. Pozdrowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość orange Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 podepne sie pod pytanie a czy ktos wymienial te zarówki na zarowki diodowe bardziej przypominajace kolor xenonowy bo mysle nad zmiana zarowek postojowych i i ta sa zarowki 5W?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fer Opublikowano 18 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2008 podepne sie pod pytanie a czy ktos wymienial te zarówki na zarowki diodowe bardziej przypominajace kolor xenonowy bo mysle nad zmiana zarowek postojowych i i ta sa zarowki 5W?? Wg mnie nie warto wymieniać na żarówki diodowe, lepiej kupić zwykłe, ale lepszej jakości - np Osram Cool Blue - są one niebieskie, ale dają bardzo ładne białe światło lekko wchodzące w błękit, ale jest to prawie niezauważalne. Nie wiem jakie żarówki są na postojówkach w P12, ale przeważnie są to W5W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.