Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Przewody zapłonowe

Mike
 Share

Recommended Posts

Jakie polecacie przewody zapłonowe?

Ja skusiłem się na tajwańskie zamienniki i autko chodziło gorzej niż na starych sprawdzonych oryginałach. Zmuszony byłem je oddać i czekam na zamówionko na oryginały.

A może jest coś równie dobre co oryginał i przy okazji nie kosztuje 240-300 zeta?

Ktoś mi polecał kabelki Tesla (czeskie), ma ktoś z Was jakieś doświadczenia z nimi?

Guest Xzandafer

A myślałem w połowie tekstu, że kombinowanie Cię czegoś nauczyło :wink: :D A tak na poważnie, sam już widzisz, że nie ma taniego i dobrego. Jest albo tanie, albo dobre. Kupuj oryginały, bo nie ma jak sprawdzone!!! Pozdro

i jak jest wyraźna różnica?

(kurcze, muszę poszukać jakiś kumpli w Łodzi od nissanków bo coś słono płacę za części :-) )

Guest Rafał L

Pewnie że jest :lol:

Wcześniej na wolnych obrotach czasem przerywał, a jak zajrzałem w nocy pod maskę to iskry zapierdzielały jak dzikie konie :lol:

Teraz jest ok :lol

Guest darood

A co powiecie o przewodach NGK? Kosztują w granicach 200zł.Świece mają super więc przewody pewnie też? Jeździł ktoś z Was na takich?

Guest greg76
A co powiecie o przewodach NGK? Kosztują w granicach 200zł.Świece mają super więc przewody pewnie też? Jeździł ktoś z Was na takich?

gdzie widziales NGK za 200? jak szukalem kabli to znalazlem je tylko po taniosci za jedyne 450....

za dwie paczki to bierz od razu :!:

Guest Remoo

W Intercarsie NGK do mojego GTI kosztują około 286pln - ja dzięki uprzejmości znajomego znajomego miałem taniej ;) Kable godne polecenia za jakość i wykonanie, a samochód wydaje się troszke bardziej żwawy :)

W Intercarsie NGK do mojego GTI kosztują około 286pln - ja dzięki uprzejmości znajomego znajomego miałem taniej ;) Kable godne polecenia za jakość i wykonanie, a samochód wydaje się troszke bardziej żwawy :)

Hm...za 245 są do kupienia oryginalne nissana, zastanawiam się co lepsze, NGK czy Nissan?

Guest darood

gdzie widziales NGK za 200? jak szukalem kabli to znalazlem je tylko po taniosci za jedyne 450....

za dwie paczki to bierz od razu :!:

Odezwałem się do gościa na allegro - sprzedaje swiece.Cena 200 zł dotyczy primery 2.0 z sinikiem Di z 1991 roku.Jak chcesz podam ci maila na priva?

Guest piomal

Kurczę, jakie drogie te przewody!

Ja kupowałem do K10 jakiś czas temu i płaciłem ok. 100zł.

Działają bez zarzutu juiż chyba 2 lata.

Niebieskie Jan Mory 3 warstyw silkonowe i rdzeń 7mm, ja płacilem 120zł za kpl :)

No cóż....klamka zapadła. Dzisiaj odebrałem oyginały (podobno oryginały, cos na nich pisze z japońska), zapłaciłem 245 ale powiem szczerze...

Zdecydowanie polecam!

Autko przeszło metamorfozę. Nic nie przerywa i nie szarpie. Nie polecam żadnych podróbek!

Co prawda odkryłęm jeszcze ślady śniedzi i korozji na wyjściu kabli z kopułki i pewnie niedługo wymienię kopułkę i palec.

Jednak jak dotychczas same przewody zdziałały cuda!

TO samo u mnie bylo jak zmieniłem na Janmory :)

Wolne obroty sie poprawily...

• 2 months later...
Guest kazek
TO samo u mnie bylo jak zmieniłem na Janmory :)

Wolne obroty sie poprawily...

pytałem w jednmym ze sklepów i u gościa sa janmory po 90zł a swiece NGK po 13 zł, chyba się skuszę na takie rozwiązanie

Ktoś mi kiedyś oferował te kabelki w podobnej cenie, ale nie kupiłem bo nie znane na polskim rynku, choć Czesi słyną z dobrych świec i przewodów. Na pewno Tesla to nie firma krzak i jest duża szansa, że te kable się sprawdzą...

Ale nie namawiam, bo sam nie wypróbowałem.

• 10 months later...

Ja dziś zajrzałem pod maskę i zobaczyłem, że ... coś mi pogryzło najdłuższy przewód :twisted: Prawie na całej długości izolacja postrzępiona, ale samochód "chodzi" :) . Całe szczęście, że nie zabrało się za pozostałe. Wymienię ten jeden przewód, chyba na Boscha. To te cholerne wiewiórki pewnie :evil:

Ja dziś zajrzałem pod maskę i zobaczyłem, że ... coś mi pogryzło najdłuższy przewód :twisted: Prawie na całej długości izolacja postrzępiona, ale samochód "chodzi" :) . Całe szczęście, że nie zabrało się za pozostałe. Wymienię ten jeden przewód, chyba na Boscha. To te cholerne wiewiórki pewnie :evil:

Jak przewody to tylko oryginały albo NGK. Za Bosha nie warto przepłacać.

Ja wymieniałem na Teslę i jest ok z jednym wyjątkiem. Mianowicie w pudełku nie było tego najkrótszego(jakieś 8 cm). Silnik 2.0Di. I śmigam na starym, ale widzę, ze jest lekko uszkodzona powłoka. Można to dostać oddzielnie?