Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pulmerrra, czyli N15 GTI a'la VZ-R

B52
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt wygląda identycznie - może różnice które wymieniłem dotyczyły bardziej mocowania reflektorów i kierunkowskazów niz samego grilla ;)

edit: sprawdziłem - problem jest w lampach od sentry , nie pasują do almery n15 , konieczny jest pas przedni od sentry i kierunkowskazy, grill z lucino pasuje

Heh, dawno tu nie zaglądałem, a tu proszę ... taki ruch. Grill fajny i szczerze powiem, że pod uwagę brałem ten, albo ten z projektu Szopena. Na razie tylko coś mało się ich zrobiło na Ebayu.

Na hamke bij - coby mieć porownianie do reszty, bedzie konkurent dla CIebie, Czarna GTi z końcowym tłumikiem z 1,4 :D

>Coobcio,

dobrze, że nie napisałeś "Czarna 1.4 z tłumikiem od GTI" :D

Panowie, gracias za miłe słowa. Na hamownię muszę uderzyć, tylko chyba już nie do Łodzi. Raz, że niezbyt tanio, dwa - niezbyt solidnie.

• 1 miesiąc temu...

Hamka w przyszłym tygodniu będzie grana w stolicy - do tego czasu może mod rozrządu trzaśniemy :) ??

Hehe, tutaj nic się nie ukryje :D Zgadza się - świniak już kupiony. W tym tygodniu niestety nie dam rady podjechać do W-wy, ale w niedalekiej przyszłości na pewno odwiedzę garaż Dr Nismo. Powiem szczerze, na początku chciałem auto wystroić na obecnym setupie, ale rzeczywiście - chyba warto pomyśleć o modzie rozrządu.

Trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem :) Oczywiście nie mam żadnych wątpliwości, co do skuteczności tej modyfikacji. Chodzi jedynie o to, że nie planowałem jej w najbliższym czasie - idzie wiosna, auto domaga się nowych opon, a i jakieś lekkie 15-stki by się przydały ;) Sporo wydatków...

Z drugiej strony - świniak już jest, więc warto by podejść do tematu kompleksowo i zrobić wszystko za jednym razem. Oj, chyba trzeba będzie nieco odłożyć zakup opon i felunku :D

[ Dodano: Sob 21 Mar, 2009 14:11 ]

W ubiegły poniedziałek odwiedziłem hamownię. Obecnie Almera ma 158 koni i 178 Nm. Wykres niutów nadal słaby (szczególnie spadek w okolicach 3,5k ) :/, ale prosiak już zakupiony i mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości uda się to poprawić.

hamownia.jpg

• 4 tygodnie później...

no to po rozrzadzie i strojeniu stawiam na 165 :) to moze wspolny wypadna hamownie do Wawy? :)

Ja w wawie będę od jutra, też planuję swoją Almerkę przehamować przed modowaniem, pierwsze co to oczywiści mod rozrządu sobie wykonam - na hamce pomiar zrobię na ustawieniu 0 i moim :D

PS. spory masz ten dołek w Nm, i generalnie mało tych Nm wygenerowała ale z mocą powiem Ci że nie ma biedy, choć zastanawia mnie dokładność dobrania przełożenia dobranego na hamowni, wychodzi z tego że odcinkę masz przy 7500 a jak wiadomo jest ona sporo niżej, niestety przy optymalnym dobraniu przełożenia trochę mniej KM by Ci wygenerowało...

PS. spory masz ten dołek w Nm, i generalnie mało tych Nm wygenerowała

takie skutki za luźnego wydechu ale pod dalsze mody będzie ok

takie skutki za luźnego wydechu ale pod dalsze mody będzie ok

powinien być tylko 2,5 cala, pełen przelot, krótki dolot... co do dołka to obstawiam za długi dolot typu CAI

powinien być tylko 2,5 cala, pełen przelot, krótki dolot... co do dołka to obstawiam za długi dolot typu CAI

A ja tam wiem że brakuje paliwa... :P

Ano na czwartym. Co do dołka w wykresie Nm -SMT6 powinien temu nieco zaradzić ;) Na razie leży i czeka na lepsze czasy - dziś wlatują nowe amory na przód (Kayaba Excel -G), nowa linka sprzęgła i parę innych bzdetów. Zakup felg i laczy na razie się odwleka - pozostaje mi oglądanie futurystycznych projektów Szopena. Oto kilka z nich:

Almera na Sparco NS II:

pulmerrasparcobezparape.jpg

Też na Sparco NS II ale w innym malowaniu:

pulmerrasparcocrimson.jpg

Tu na Momo Strike (trochę się do nich przymierzałem, ale to chińska robota, więc odpuściłem):

pulmerramomo.jpg

Sparco NS byłby fajne - jdm, lekkie (koło 6,5kg sztuka), ale doszedłem do wniosku, że w 15stce nie będą prezentowały się dobrze (na projektach są sporo większe). Momo odpadły ze względu na wagę (8,8 kg) oraz kraj pochodzenia. Obecnie na tapecie są Team Dynamics Pro Race 2, ale w Polsce jakoś nie mogę ich znaleźć. Mało tego - nie wiem nawe, kto jest ich dystrybutorem (Jacky się wycofało). Jeśli macie jakieś propozycje co do lekkich, najlepiej jdm-owych 15stek, wrzucajcie foty.

Opcja Nr2. mi się najbardziej podoba :)

Ps. niedługo sezon ćwairtkowy się zaczyna - to na kresce postawimy nasze almery może :) ??

Kto wie... Jak nie włożysz tam VE, może i staną na kresce :D

Onyx, O ATSach myślałem, Buddy Club też ( te z kolei są deko poza moim zasięgiem). Superleggera w 15stce chyba nie będzie wyglądać najlepiej. Robiłem małą symulację z OZ Superturismo i nie byłem specjalnie zachwycony rezultatem. Przy tak małym rozmiarze, IMO odpadają felgi z dużą ilością "szprych" oraz felgi z rantem.

Maxko, wydaje mi się, że to niezły pomysł - znasz jakieś tańsze felgi o takim kształcie?

Przed chwilą dowiedziałem się, że Team Dynamics przestał produkować Pro Race 2 :/ Szkoda, taka fajna felga - 6 kilo sztuka i wzornictwo o jakie mi chodziło.

pulmerraprorace2white.jpg