Coobcio Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Fajnie szybko poszło z Twoją Almerką Bardzo przyjemna robota, śruby żadne się nie pourywały Piecyk przyjemnie cicho chodzi no i takie coś wygenerował: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deli Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Trochę fotek z hamki No i pierwsze testy on road: i tak sobie gada : No i przyszła pora na mały porządek pod maską Blink Blink ! no wyszło całkiem zacnie a nawet rzekłbym pięknie teraz można zacnie chwalić się plakietką NEO VVL ! Edytowane 21 Lutego 2014 przez deli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer2000 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 czy na hamce wałki i zapłon ustawiane były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmooon Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Fajna almera i dobrze, że z Trójmiasta jak by co zapraszamy na spoty Trójmiejskie może mało upalania ale zamierzamy jakoś to rozwijać, jednak można poznać innych miłośników Nissana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Fajnie Infiniti G35 w twoich rejonach u Ciebie lata które wygłubałem na 300KM - ciekaw jestem pojedynku, w końcu to ciężki wóz Zgadam was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deli Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Fajnie Infiniti G35 w twoich rejonach u Ciebie lata które wygłubałem na 300KM - ciekaw jestem pojedynku, w końcu to ciężki wóz Zgadam was Dawać go tu ! Dawać go tu ! p.s nie ma szans to waży 1558 kg ma 300koni i prawie 400nitkow ale spróbować warto No i przyszło słoneczko to i przyszła pora na letnie felgi i nowe kapciochy Felgi Brytyjskie Team Dynamics Pro Race 2 w rozmiarze 15' z waga 6.4kg szt tak aby zachować odpowiednie osiągi. Co do kapci była rozkminka czy semi slick czy sportowo drogowe ? finalnie wybór padł na na drugi wariant : Bridgestone Potenza Adrenalin re002. Przyczepność całkiem nieźle, niestety przy tem. zew 4 st nie utrzymują auta na drodze w zakrętach Mega sztywne boki > duży plus na nasze lokalne warunki lotniskowe i o to chodziło > przeciwieństwo semi slicków. Po rozgrzaniu już przy 12stC trzymały całkiem dobrze zarówno na przodzie jak i tyle . No i cena śmieszna za nową szt w porównaniu do semi slicków jako tako wybór uzasadniony. No i trzeba było sprawdzić potencjał auta na nowym piecu sr20vvl więc udaliśmy się na lokalna imprezę w piękną słoneczną niedziele. Podsumowując : W swojej klasie 1700-2000cm3 zająłem 5miejsce. Liczyłem na 3cie gdyż było w zasięgu ręki ale zabrakło mi trochę sekund i nie byłem w stanie poprawić czasówki :/ Ale 5 pozycja w pełni cywilnym ciężkim dupowozem jeszcze z nie wywaloną butlą od gazu zaraz za 3 rajdowymi wydmuszkami (stilo, astra ,gsi , fiesta) i jedna lekka bmw to może i dobre miejsce Na 50 startujących w imprezie ulokowałem się na 26 pozycji > liczyłem na lepszy wynik ale pierwsza 15tka zawierała miedzy innymi :3 Subaru imprezy wrx, 4 lancery evo, 4 Porsche 911 wiec klasa wyższa, mocno zamykała pierwsze miejsca ale do tej ścisłej 15 chciałem się dostać Sr20vvl podaje wystarczająco miło, mocy nie brakuje nawet na szybkiej trasie, aktualne kapciochy daja radę, hamulce też niczego sobie. Jedyne dwa aspekty które nie pozwoliły zając satysfakcjonującego wyniku to za słaba zawiecha (kyb excel G + spreżyny od almery 1.6) no i jeszcze nie poznanie do końca auta. Poprawimy to i popsujemy innym graczom humor następnym razem STAY TUNED Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ojej ale się bujała na zakrętach do tego widzę że kąty wszystkie fabryczne, oj jest jak poprawiać czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deli Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) No więc w wolnej chwili postanowiłem coś naskrobać co dalej z Almerą skoro już tu jej cała historia wisi Kolejne "mini mody" i trochę aktualnych fotek 1.V-Max 2.RPM works 3.0-120km/h No więc przyszła pora na zacne zawieszenie Tani gwint odpadał , drogiego Intrax , BC nie chciałem montować > założenie miało być takie : -żeby nie było totalnej gleby -auto miało być sztywne przy czym miało bardzo dobrze wybierać nierówności -w miarę komfortowe do jazdy na co dzień. Padło na KYB Excel G przód + tył (ultra sr nie moglem juz nigdzie dostac) + sprężyny H&R 30/30 wiadomo jakies nowe mocowania mc-persona, gumy, lozyska, co trzeba pomalowane i zabezpieczone itp . auto siadlo katalogowo po 3 cm mniej wiecej wiec ciut przyjemniej chociaz przy 15tce nadal duzo miejsca kilka zdjec z poprzednim starym zawieszeniem > czyli amory kyb i sprezyny z wersji 1.6 chyba... Po sprężynach H&R wszystko spadło tak jak wspomniałem o te 3 cm . oczywiscie mala geometria itp... Cóż więcej ....a na przeglądzie miły Pan doczepił się skorodowanych przewodów hamulcowych z tyłu w miejscu zagięcia karoseri gdzie osłonna listwa sie kończy zatem... Przewody w stalowym oplocie pod kolorek marki HEL > dedykowane do tego modelu , 380 zł kpl , bardzo fajnie wykonane i wogole za***iste + Motul RBF 660 tak po prostu i oczywiście wymiana przewodów hamulcowych miedzianych co by Pan na stacji nie sapał + Konserwacja całego podwozia na nadchodzącą zimę fotek brak :/ A miedzy czasie stara gałka skórzana pojechała do kosza i przyszła gałka klimatyczna Nismo > fajny grzybek > fajnie leży w rece > od razu zmiana biegów szybsza o setne sekundy No i jakieś dwie fotki z lokalnej pojeżdzawki Edytowane 9 Października 2014 przez deli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi