Gość Redamix Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Mam pytanko odnośnie paliwa do T31. Ostatnio spotkałem się na Orlenie z ropą do której jest dodawany składnik bio ale w ilości mniejszej niż w biodieslu i nazywa się ekodiesel :027: .... Wiem że do silnika T31 nie wolno lać paliwa z dodatkiem rzepaku, ale w tym momencie mamy 3 rodzaje diesla. :< 1 normalny diesel np Verva 2 ekodiesel z małą ilością dolewki 3 biodiesel normalna /chyba 5%/ dolewka rzepaku aaa no i jest jeszcze zimowy diesel. Zalałem ostatnio ekodiesel i nic się nie stało / pierwsze śliwki robaczywki /. Czy macie może jakieś problemy z wyborem paliwa czy może ja się zerwałem ? :027: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vazaha Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Mam pytanko odnośnie paliwa do T31.Ostatnio spotkałem się na Orlenie z ropą do której jest dodawany składnik bio ale w ilości mniejszej niż w biodieslu i nazywa się ekodiesel :027: .... Wiem że do silnika T31 nie wolno lać paliwa z dodatkiem rzepaku, ale w tym momencie mamy 3 rodzaje diesla. :< 1 normalny diesel np Verva 2 ekodiesel z małą ilością dolewki 3 biodiesel normalna /chyba 5%/ dolewka rzepaku aaa no i jest jeszcze zimowy diesel. Zalałem ostatnio ekodiesel i nic się nie stało / pierwsze śliwki robaczywki /. Czy macie może jakieś problemy z wyborem paliwa czy może ja się zerwałem ? :027: Jezdze coprawda T30 dci 136 KM ale nie lal bym zadnego eco..... wszystko jedno czy 5% czy mniej rzepaku w nim. VW np. odrazu mowi swoim ( jezdzilem tez VW dieslem) ze eco moze polozyc silnik a raczej pompy wtryskowe. Obawiam sie ze to dotyczy tez silnikow Nssana ( nawet jesli to renault) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cadavre Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja niestety z ekologią zapanbrat nie jestem. Jeżdżę na Orlenowskiej Vervie. Spalanie mniejsze, silnik o wiele przyjemniej pali i ogólnie czuć komfort z jazdy związany z dynamiczną i jednakową pracą silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Redamix Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Ja niestety z ekologią zapanbrat nie jestem. Jeżdżę na Orlenowskiej Vervie. Spalanie mniejsze, silnik o wiele przyjemniej pali i ogólnie czuć komfort z jazdy związany z dynamiczną i jednakową pracą silnika. Aż muszę Ci przyznać rację. Od jakiegoś czasu leje Verve / kurcze reklama / i faktycznie autek jeżdzi lepiej, równiejsza praca silnika i lepszy bucik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.