Fergul11 Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 U mnie ta sama cena LM 50€ 5L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) zakupiłem takie coś przez pomyłkę później dopiero patrze że to do motocykla czy mogę to użyć do silnika benzynowego nissan qashqai? Dzwoniłem do przedstawiciela liqui moly i powiedział ze spokojnie mogę wlać ma te same właściwości co te do samochodów tytlko mniejsze opakowanie jest.. Edytowane 6 Października 2015 przez kaarolek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Karolek1 zapytałeś wczoraj za 20min dwunasta na SB o tę płukankę , dałem Ci odpowiedź , Użyj , będzie pan zadowolony , LM to renomowana firma jeżdżę na ich olejach i stosuję tę płukankę regularnie przed każdą wymianą oleju . I podejrzewam że nie mam takiego zjawiska w silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 tak Fergul ale ja kupiłem takie coś do Motorbike a. nie do samochodu:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fergul11 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A czym się różni silnik motocykla od silnika w aucie , to motor i to motor jeśli to tylko nie dwusuw ! Skład płukanki ,jak wspomniał Twój mech. jest albo taki sam , albo podobny , jedynie pojemność opakowania , do aut jest około 500ml choć do końca nie jestem pewien. Krzywdy silnikowi nie zrobisz tym preparatem ! PS; miałem podobne obawy gdy lałem to pierwszy raz , ale gdy mój mech , zdjął pokrywę zaworów do uszczelnienia gniazd świec i zobaczyłem czystość panującą na dźwigienkach i wokół , postanowiłem zawsze zalewać taką płukankę czy to LM , czy STP . Napisane jest na opakowaniu , "wlać do silnika i pozostawić silnik pracujący na biegu jałowym na 10-15 min" Znam takich co jeżdżą na tym po zalaniu około 100km i też raczej nie skarżą się że silnik niedomaga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaarolek1 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Dzięki Fergul jutro jedziemy na wymianę Oleju i filtrów :-) i Plukanka oczywiście :-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Tak się zastanawiam czy na zimę nie zastosować oleju 0W40 a może na cały rok ? http://autosputnik.by/wp-content/uploads/2014/10/vyazkost-masla-2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Tak się zastanawiam czy na zimę nie zastosować oleju 0W40 a może na cały rok ? http://autosputnik.by/wp-content/uploads/2014/10/vyazkost-masla-2.pngzostaw 5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarracuDa Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Od zawsze używam 5w40 ale wczoraj oglądałem test w tv jak zachowuje się olej 0W30 przy mocnych minusowych temperaturach w trakcie rozruchu przenika szybciej i jest lepiej smarowany ale mam lpg i gdzieś czytałem,że najlepszy jest 5w40/uniwersalny i znoszący wysokie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 W sumie warto przeczytac dla przypomnienia http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/oleje-long-life-nie-ma-olejow-wytrzymujacych-30-tys-km/e6q0k1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deny9 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Witam, co sądzicie o olejach Liqui Moly, czy ktos z doświadczenia moze podzielic sie opinia na ten temat ? Na stronie producenta rekomendowany Top Tec 4600 c3, toptec 4300 brak , mam benzynke 1.6 Edytowane 7 Lutego 2016 przez deny9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jeśli Liqui Moly, to ja bym zalał TAKIM. Te wymienione przez Ciebie oczywiście silnikowi szkody nie zrobią, ale to zwykłe "hydrokraki" czyli oleje produkowane w technologii syntetycznej czyli idąc dalej, to więcej w nich minerała niż syntetyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Pełny syntetyk PAO kosztuję swoje Ja tam zmieniłem jednego kozaka M1 5w50 na drugiego kozaka Elf Evolution 5W30 900 SXR w składzie Milicjant i Torpeda ciszej cyka Edytowane 7 Lutego 2016 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) To tylko kilka z wielu postów kol. Edek01 na temat olejów 5W/30 .I nagle taka zmiana? Edek01, dnia 03 Sty 2015 - 17:54, napisał: Dobrze 5w30 super pompowalność ale jaki cienki film oleju na metalowych częściach gówniana ochrona. Nie dość że 5W30 szybko odparowywuje ,szybko się zrywa cieniutki film oleju przy pałowaniu i po ochronie . Nie ma żadnych właściwości uszczelniających prędzej przeciekowe pokrywą zaworów. Napisano 17 sierpień 2015, 11:17 Przez wyeksploatowane świece to spalanie wzrasta i dynamika silnika spada bo jest kiepskie spalanie . A zużycie oleju od wyeksploatowania silnika a najbardziej pierścieni tłokowych a 5W30 w tym pomaga a nie zapobiega!! W instrukcjach różne rzeczy piszą a życie pokazuje co innego Ja do takiego samego jak twój silnika leje 5W50 i silnik pięknie pracuje,spalanie nie wzrosło a jest chroniony przed wyeksploatowaniem jednostki! A by pierścienie nie powiedziały mi pa pa to trzymam stan oleju przy Max bo tylko z takim stanem silnik jest w pełni chroniony Napisano 17 sierpień 2015, 15:55 Karolek 5W30 przy takim przebiegu jaki masz to nie jest dobry pomysł Napisano 15 wrzesień 2015, 17:41 Ja leje Mobil1 od 1994r nigdy w żadnym samochodzie się nie zawiodłem klasa sama w sobie Edytowane 7 Lutego 2016 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Pełny syntetyk PAO kosztuję swoje Ja tam zmieniłem jednego kozaka M1 5w50 na drugiego kozaka Elf Evolution 5W30 900 SXR w składzie Milicjant i Torpeda ciszej cyka Też jestem w szoku, przecież to zalecany przez producenta olej, sam takiego używam i jak na razie wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 21 lat z jednym olejem no ludzie............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yan_2007 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Nie chodzi o markę oleju ale o klasę lepkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Edi w końcu zauważył, że świat poszedł do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deny9 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jeśli Liqui Moly, to ja bym zalał TAKIM. Te wymienione przez Ciebie oczywiście silnikowi szkody nie zrobią, ale to zwykłe "hydrokraki" czyli oleje produkowane w technologii syntetycznej czyli idąc dalej, to więcej w nich minerała niż syntetyka. tak tak wiem.... przestudiowalem całe 53 strony tematu o olejach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Edi w końcu zauważył, że świat poszedł do przodu. No a ja stałem w miejscu to cofałem się Nie chodzi o markę oleju ale o klasę lepkości. Dużo nie zszedłem z lepkości bo teraz mam indeks 170 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 no nie ,wreszcie samokrytyka masz plusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez75 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Edek nie wierze!!!!!!!! Drugi raz zalalem Motulem 5W30.Zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deny9 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Edek nie wierze!!!!!!!! Drugi raz zalalem Motulem 5W30.Zadowolony Motul 8100 Eco-Clean c2 ??? a Motul i Millers to nie "hydrokraki" ??? Edytowane 8 Lutego 2016 przez deny9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 " Millers Oils - firma, która pod szyldem "olej syntetyczny" zawsze produkowała olej na bazie PAO (lub PAO i estrów w olejach sportowych). Firma, która w swojej ofercie ma oleje półsyntetyczne XFE-PD 5w40 czy XSS 5w30, które inne firmy bez wahania nazwałyby "syntetykami". Po tanie oleje zapraszam na stacje benzynowe lub do supermarketu, w moim sklepie znajdziecie tylko produkty, co do których jakości mogę być pewien w 100%. Do takich zaliczają się również niektóre produkty Motula, Valvoline, Liqui-Moly, czy Mobil1 (wybrane produkty " http://motoroils.pl/dlaczego.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 MIllers bardzo dobre oleje z milicjantem w składzie !!! Motul większość to hydrokraki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi