Gość pelee Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Koledzy kupiłem navare lekko rozbita z 2007 roku diesel, po sprowadzeniu jej i odpaleniu okazuje sie ze nie chce jechac jak ja wkrece na wieksze obroty to troszke ruszy ale nie ma szału a czasem to wcale nie jedzie (mam jeepa grand cherokee 4,7 w automacie i wiem jak to powinno chodzic), kolejny problem to wstpomaganie nie działa wcale, ale zobacze jeszcze czy pas nie spadł z pompy wspomagania no i na koniec nie moge wyciagnac kluczyka ze satcyjki na zadnym biegu tak na marginesie. Jesli ktos ma konkretne sugestie prosze o pomoc. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Co do kluczyka to na biegu nie wyciągniesz, dzwignia musi być w położeniu P, wtedy tylko kluczyk wyjdzie. Tak jest u mnie więc u Ciebie też tak samo winno być. Co do reszty to nie mam pojęcia. Niech się jakiś 'mechanik' wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pelee Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 dzieki wielkie ,kluczyk juz wyjąłem , wspomaganie to pasek spadł i juz oki ale sprzęgło to musze wymienic. Moze ktos z was wie dokładnie z jakiej to renówki jest silnik bo raczej w serwisie to sprzegła nie kupie, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Z żadnej renówki - silnik jest Nissana. Na alegro do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pelee Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 to od czego jest ten motor gdzies czytalem ze od jakiegos francuza, moze sie myle. Ps. nie potrzebuje silnika tylko sprzegło. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 to jest silnik w 100% (no może 90%) Nissana. Kupisz sprzęgło też w szrocie albo na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biernik Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Żaden szanujący się japończyk nie będzie montował nic europejskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 to jest silnik w 100% (no może 90%) Nissana. "2,5-litrowy diesel jest nową konstrukcją. Mimo że jednostki wysokoprężne z Almery i Primery pochodzą z Renault (firma ma 44,4 proc. akcji Nissana), to silnik 2.5D powstawał bez pomocy Francuzów. Dostępny jest w dwóch wersjach mocy - 144 i 174 KM." Wysokie obroty 2005-06-28 Czemu więc ten znaczek DCi z Renault na silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabt Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 174 KMa ja byłem pewien że 171 KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość osiemzero Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 no to dziwne, też czytałem ze to silnik pochodzący od samochodów dostawczych renault. W suzuki grand vitara także jest silnik od renault:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 7 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2008 Było już o tym na forum. Silnik navary 2,5 dci jest japońską konstrukcją nissana. Pierwsze modele z normą spalania euro 3 miały moc 174 KM. Model 2007 i wyżej spełnia normę euro 4 i ma 171 KM. :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pelee Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 dzieki wielkie za konkret odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi