Gość buli107 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Panowie, wiem że temat był poruszany, ale może warto byłoby , abyście ( Ci co już robili ) opisali w jednym poście materiały dostarczone do serwisu przy pierwszym przeglądzie. SAm mam ten problem, za tydzień pierwszy przegląd i chciałbym zminimalizować koszta i wziąć ze sobą swój olej, filtry itp. Może napiszecie jakie "konkrety" kupiliście :?: Pomożecie :?: Pomożecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Może napiszecie jakie "konkrety" kupiliście Pomożecie Pomożecie Wiec olej: Motul 8100 X-CLEAN C3 5W40 specyfikacja tutaj Filtr oleju MANN'a specyfikacja tutaj Dokładnie taki filtr mi fabryka dała. Widać, że producent ma też filtr paliwa: link U mnie przegląd za 11k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzemik Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Filtr oleju do Diesla tylko produkcji Manna. Można na oleju zaoszczędzić , ale filtr oleju musi być z 1 ligi. ( nie naszej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cieniu Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Nie musisz zmieniać płynu hamulcowego po pierwszych 30kk - to kolejne jakieś 100 zł - ja płaciłem 820zł brutto za I przegląd..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Ze swoimi materiałami czy z ichnimi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cieniu Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 mój był olej - Mobil 5w30 - filtr oleju, powietrza i kabiny ich .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 A więc tak...Przegląd zrobiony, usterki wyeliminowane, czas 5h ( przydało by się wygodne wyrko ). Żadnych uwag do serwisu ( Zielona Góra ), rzeczowo i solidnie. Gniazdo zapalniczki było luźne-naprawione. Maska piszczała- nie piszczy już. Zamek wlewu paliwa wypolerowany. Światła wyregulowane ( po zmianie żarówek nierówno świeciły ). Przy okazji stwierdzono kończące się klocki ( zostało jakieś 4k ) oraz silniczek podnoszenia lewej przedniej szyby do wymiany - grzeje się. Łączny koszt przeglądu 939,10zł na co złożyło się : A - Koszta własne - materiały : 1. Mobil 1 5W30 - 7l - 251zł 2. Płyn hamulcowy - 19zł ( nie musiałem , ale chciałem ) 3. Filtr oleju Knecht - 23zł 4. Filtr kabinowy ( 2szt ) - 65zł 5. Filtr powietrza - 49zł ---------------------------------------------------------------------- B - Koszta serwisowe : 1. Uszczelka korka spustowego - 5,06zł 2. Robocizna ( przegląd ) - 527,04 ---------------------------------------------------------------------- Tak więc łącznie wyszło mi 939,1zł. Ale jest rzecz bardziej radosna. Po odliczeniu VAT cena spada do 769,76zł, a po uwzględnieniu zmniejszenia podatku dochodowego ostateczna rzeczywista cena przelądu wynosi 623,50zł Oczywiście w przypadku gdy autko jest na firmę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ash_One Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 A - Koszta własne - materiały : Kupowałeś to gdzieś u siebie czy przez net ? I napisz proszę jakich firm kupowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli107 Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Materiały wziąłem ze sklepu, oszczędność spora . Olej Mobil 1- 5W30, filtr oleju Knecht, reszty nie pamietam, ale nie było żadnych uwag ze strony serwisu. Pewnie zamawiając z netu mozna by jeszcze parę złotych zaoszczędzić. Niestety czas mnie gonił dlatego wziąłem ze sklepu. I tak ponad 2 stówki w kieszeni. Na przykład filtr oleju - serwis 58zł, kabinowy - serwis 154zł, powietrza - serwis 96zł. O oleju nie wspomnę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.