Guest zaxa10 Posted November 30, 2008 Share Posted November 30, 2008 Mamm problem ze swoim sprzegłem w p12 , 2.2 di. Sprzegło jest twarde, biegi ciezko wchodza, a podczas jazdy po dodaniu gwałtownie gazu, wzrastaja obroty, a samochód tak jakby nie miał mocy i nie przyspiesza, dopiero po puszczeniu pedału i dodawaniu powoli gazu sie rozpędza. Po rozgrzaniu auta biegi czasami wchodza dobrze, a czasami z oporami. Nie wiem co to moze byc, nie chce sie od razu ładować w naprawy sprzegła, gdyz chciałbym zaczac diagnoze od mniej kosztownych elementów. Prosze o pomoc i ewentualnie jakie moga byc koszty naprawy i elementów!!!! [ Dodano: Nie 30 Lis, 2008 21:41 ] Szkoda, ze na tym forum sa tylko osoby czytające a nie pomagające, to tylko swiadczy o uzytkownikach!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radkow Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Kolego a czytales tematy o wyrywaniu pedalu sprzegla ze sciany grodziowej. Z Twojego opisu wynika, ze to moze byc to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zaxa10 Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Tak czytałem, ale czy w tym przypadku sprzegło by sie slizgało i było twarde??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gary 76 Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Mamm problem ze swoim sprzegłem w p12 , 2.2 di.Sprzegło jest twarde, biegi ciezko wchodza, a podczas jazdy po dodaniu gwałtownie gazu, wzrastaja obroty, a samochód tak jakby nie miał mocy i nie przyspiesza, dopiero po puszczeniu pedału i dodawaniu powoli gazu sie rozpędza. Wyglada na to ze jednak sprzeglo sie konczy kolego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zaxa10 Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 hmmm, wszyscy pisza o tym pedale sprzegła i scianie grodziowej. ale jak sie przyjrzec, to tam wszystko ładnie chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gary 76 Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Jak wszystko ladnie wyglada to juz masz odpowiedz konczy sie tarcza sprzegla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zaxa10 Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Ale nie do konca wiem jak wygląda ten wyrwany pedał sprzegła ze sciany grodziowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rafalfloyd1 Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Radkow, a jak tam się u Ciebie rozwiązał problem ze skrzynią biegów? Coś tam kiedyś pisałeś na ten temat o ile się nie myle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest radkow Posted June 14, 2009 Share Posted June 14, 2009 Radkow, a jak tam się u Ciebie rozwiązał problem ze skrzynią biegów? Coś tam kiedyś pisałeś na ten temat o ile się nie myle... Skrzynia wymieniona na uzywke i na razie smiga Chociaz tez mi ostatnio biegi ciezko wchodza, ale zauwazylem ze wszystko zalezy od tego jak sie auto ulozy na drodze, gdy jest z gorki biegi wchodza super, a pod gorke ciezko, wiec zastanawiam sie czy cos z podzuszka moze ktoras jest nie tak [ Dodano: Pon 15 Cze, 2009 07:24 ] Ale nie do konca wiem jak wygląda ten wyrwany pedał sprzegła ze sciany grodziowej A jak tam wogole rozwiazales swoj problem?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.