Guest dziadziol Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Witam Jestem posiadaczem Primery P12 z 2005 1,9 od dwóch dni ,narazie rozszyfrowuje auto ,przede wszystkim wyświetlacz i jego funkcje , ale na temat .Od rana szukam jakiejkolwiek informacji o zerowaniu licznika dziennego przejechanych kilometrów.Po prostu zatankowałem do pełna i z przyzwyczajenia chciałem nacisnąć guziczek aby w liczniku pod prędkościomierzem wyszły zera .Tylko tam nigdzie nie ma tego dynksa do duszenia.W instrukcji na rysunku jest pokazany guzik do zerowania i coś do ściemniania deski rozdzielczej, a ja tego nie mogę znaleźć.Może to starość lub robi się to w inny sposób.Prosze pomóżcie ,chciałbym noc spędzić w łóżku , a nie przy komputerze. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slavek_ny Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Witam, to jest umieszczone 2 takie czarne dzyndzelki wystajace pod predkosciomeirzem, jeden jest do sciemniania podswietelnia zegarow w zaleznosci ile razy sie wcisnie drugi sluzy do zerowania licznika "dziennego" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest TataFilipa Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Dokładnie tak, jak pisze slavek_ny. Jak spojrzysz na zegary to pod wskaźnikiem temperatury i paliwa zobaczysz dwa "patyczki". Pierwszym od lewej (poprzez naciskanie) ustalasz intensywność oświetlenia zegarów. Drugim poprzez krótkie wciśnięcie przełączasz liczniki dziennego przebiegu - są dwa "A" i "B". Jeśli "wdusisz patyczek" i przytrzymasz to wyzerujesz aktualnie wyświetlany licznik. Powodzenia w dalszym rozpracowywaniu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pyrus Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Dwa czarne "patyczki" z prawej strony(kliknij w zdjecie dla powiekszenia) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dziadziol Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Dwa czarne "patyczki" z prawej strony(kliknij w zdjecie dla powiekszenia) Obrazek Ja mam zupełnie inaczej zegary ,wydaje mi się że wskaźnik temperatury jest po lewej stronie natomiast ilość paliwa jest po prawej licząc od prędkościomierza. : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pyrus Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Dwa czarne "patyczki" z prawej strony(kliknij w zdjecie dla powiekszenia) Obrazek Ja mam zupełnie inaczej zegary ,wydaje mi się że wskaźnik temperatury jest po lewej stronie natomiast ilość paliwa jest po prawej licząc od prędkościomierza. : a to calkiem mozliwe,bo ja mam auto anglika ,ale widzisz juz o jakie "patyczki"chodzi wiec wiesz gdzie szukac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dziadziol Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Naprawdę nie mam żadnych patyczków lub guziczków jak kto woli , ale już doszedłem jak to się robi - po prostu wchodzi się w menu komputera i z tego poziomu zeruje się licznik dzienny.Mimo to wielkie dzięki za zainteresowanie tematem i chęć pomocy. Nie mniejszym uważam temat za zamknięty. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pyrus Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 to jeszcze tak z ciekawosci kolego jak bys mogl wkleic zdjecie swoich zegarow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rafalfloyd1 Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Zapewne Klubowicz ma wersje po liftingu- 2005 lub młodszą, tam są inne zegary. Rozświetlają się dopiero po włączeniu zapłonu jak w lexusach i nowszych toyotach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pyrus Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Zapewne Klubowicz ma wersje po liftingu- 2005 lub młodszą, tam są inne zegary. Rozświetlają się dopiero po włączeniu zapłonu jak w lexusach i nowszych toyotach.no tak wynika z jego podpisu pod nickiem,ale jestem ciekaw jak to wyglada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tomirek Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 no tak wynika z jego podpisu pod nickiem,ale jestem ciekaw jak to wyglada Kilka razy widzialem te nowe zegary. Moim skromnym zdaniem stare sa bardziej eleganckie. Te po liftingu sa takie... takie bardziej w stylu "modern" czy NFS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest jack-28 Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Witam primera od końca 2004 roku ma inne zegary i kierownicę (ładniejsze) do wyzerowania licznika dziennego wciśnij info wyświetli się trip A i trip B wybierz trip A reset wciśnij enter i po sprawie. Wyświetlacz - wciśnij settings wybierz display -enter-brightness /contrast-enter i ustaw jak ci się podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts