Gość mbit Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam wszystkich .jestem posiadaczem Almery już 24godz silnik 2.2Di fajny samochodzik Zauważyłem że nie działa mi immobilizer z jednym z kluczyków rozrusznik kręci a silnik nie odpala na drugim kluczyku wszystko ok . może ktoś wie ile gdzie można dorobić samą wkładkę do immobilizera w kluczyku najlepiej w Warszawie i jaki może być koszt naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 jak to wkładkę imobilizera? możesz dorobić kluczyk, sprzedają "czyste" z imobiliserem a później zakodować immo. ponieważ Ty masz wszystko ok z kluczykiem, musisz poprostu zakodować immo od nowa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olej Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 mbit, poszukaj, było juz kilka tematów przerabianych. U mnie był problem z immobilaizerem i musiałem wymieniać cały alarm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mbit Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 jak to wkładkę imobilizera? możesz dorobić kluczyk, sprzedają "czyste" z imobiliserem a później zakodować immo. ponieważ Ty masz wszystko ok z kluczykiem, musisz poprostu zakodować immo od nowa.... nie znam się na "japończykach" i zaskoczyło mnie programowanie immobilizera podrzuć jakiś link jak to zrobić z góry dzięki już znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shym_ON Opublikowano 12 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2009 Witam. Miałem a nawet mam identyczny problem pierwszy kluczyk śmiga a drugi ni huhu - wynik jest taki że "podobno" wypowiedzi chłopaków co bawią się w kodowanie imo w kluczyku iż mam 7-mio cyfrowy kod imo w kluczykach z tym że ten co nie działa (zaznaczę że od nowości) ma nie tylko błędna sekwencje kodu ale i są wprowadzone tylko 4 miejsca kodu zamiast 7 efekt jest taki że tylko w nissanie mogą mi to do programować kluczyk. koszt około 180 pln, no ale jest też jeszcze jeden problem - Pan z ASO oświadczył mi że jeżeli chcę to muszę mu zostawić autko na około 6 godzin bo musi zdemontować całe imo z auta a ja wiem że potrzebuje tylko oba kluczyki i jakoś nie umiem do tej pory uporać się z tym problemem. Myślę że jedynym wyjściem jest dogadać się jakoś na boku z którymś pracownikiem ASO żeby mi szaftnoł te klucze tak żeby obejść kierownika ASO a 50 dych to nie 180 i ni 6 godz. tylko 15 min ;]. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.