Gość conan_librarian Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam. Jestem o krok od kupienia nissana sunny 1.4 z 1992 z przebiegiem 200 kkm. Obejrzałem furę i wszystko ok - silniczek chodzi cichutko tylko spód silnika cały uwalony olejem. Czy to norma w tych samochodach i nie ma się czym przejmować czy lepiej odpuścić? Sprzedaje znajomy i mówi że olej leje tylko przy wymianie. Co radzicie? Na co jeszcze zwrócić uwagę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 zagazowany??jak tak to może pompą paliwową dawać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Zagazowany ale dopiero od 3 miesięcy. Dodam, że góra silnika sucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Pompa jest w połowie silnika jak się wysrala to się olej rozlezie po całym silniku i właściwie nie wiadomo skąd leci, ewentualnie z pod miski olejowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Z miski raczej tak wysoko by nie doszło. Droga jest taka pompa w naprawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Droga jest taka pompa w naprawie? to sie wymienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 tylko spód silnika cały uwalony olejem. Micha przerdzewiała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniobermuda Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Droga jest taka pompa w naprawie? Jeżeli masz silnik na gaźniku, to jest to pompa mechaniczna, która jest nierozbieralna i trzeba ją wymienić. Ostatnio mnie to dopadło, więcej szczegółów znajdziesz tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=47426 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariand87 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Podobną sytuacje miałem niedawno i okazało się że poszedł symering pod rozrządem, koszt wymiany u mechanika to 70 zł (przynajmniej u mojego, dodam że jeszcze naciągał pasek i wymieniał olej). teraz jest ok i zero oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.