Arestidis Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Witam Chciałbym sobie wyregulować sprzęgło i obroty silnika w X-trailu z 2008. Czy mogę sobie to zrobić samodzielnie?? W serwisie dowiedziałem się tylko o sprzęgle że jest samoregulacyjne (czuje że to ściema). Czy jest ktoś kumaty i doradzi jak mam to zrobić?? Pozdrawiam i dziękuje z góry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest MonteChristo Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 no stary , jak juz nie wierzysz serwisowi to przeciez master jestes i nie potrzebujesz rady. Sprzeglo jest hydraluliczne wiec jak chcesz go regulowac ?jedynie co mozesz w tej kwestii to wyregulowac polozenie i wcisk lewarka od sprzegla. 2) jest taka srubeczka po prawej stronie od obrotow ktora trzeba wkrecac i wykrecac regulujac pobor powietrza, tym samym wysokosc obrotow . JOKE. a tak powaznie masz koncowki i gniazdo RS w laptopie zeby to zrobic ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Redamix Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 A po co chcesz to zrobić, bo za bardzo nie kumam skoro masz auto na gwarancji i serwis za free. A przeczucia Cię mylą, X-ie sprzęgło jest SAMOREGULUJĄCE . No chyba że MacGyver jesteś to sorka pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest kodi Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Ale ja mam pytanie co się dzieje ze sprzęgłem i obrotami. Obroty za wysokie, za niskie? Sprzęgło - nie bierze, bierza za wysoko za nisko? W aucie z 2008r. są jakieś jaja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidek Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Witam. Skorzystam z założenia wątku o regulacji sprzęgła i zapytam doświadczonych czy można wyregulować twardość pedału sprzęgła? Mój jest tak twardy, że po dłuższej jeździe prawie dostaję odcisków na stopie. Sprzęgło bierze dobrze i w odpowiednim miejscu - tylko ta siła nacisku..... Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Redamix Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Witam. Skorzystam z założenia wątku o regulacji sprzęgła i zapytam doświadczonych czy można wyregulować twardość pedału sprzęgła? Mój jest tak twardy, że po dłuższej jeździe prawie dostaję odcisków na stopie. Sprzęgło bierze dobrze i w odpowiednim miejscu - tylko ta siła nacisku..... Pozdrawiam A jaki masz przebieg? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest adamst Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Ja mam X-Traila z 2006 roku z grudnia. Fakt. Przy naciskaniu sprzęgła trzeba dość dobrze się zaprzeć Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidek Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 A jaki masz przebieg? 150 kkm, ale jestem po wymianie sprzęgła /docisk. łożysko, tarcza/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Redamix Posted December 12, 2008 Share Posted December 12, 2008 150 kkm, ale jestem po wymianie sprzęgła /docisk. łożysko, tarcza/ Możliwe, że podczas wymiany nie wymienili Ci płynu hydraulicznego albo masz go za mało, praca sprzęgła i nacisk na pedał jest powodowana przez układ hudrauliczny. Miałem to samo w CR-Vce, a system jest podobny jak w X-ie. pzdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.